Conserva de pèsols i de carxofa
No ens agraden les carxofes congelades i els pèsols encara menys. Però no volem prescindir de les nostres truites de carxofes i dels pèsols saltats amb all i pernil fora de temporada, per això ara és el moment d'omplir una quants pots i tenir-los al rebost. Només cal buscar uns pèsols ben macos i unes carxofes ben fresques i a la feina
Comencem amb els pèsols.
He desgranat uns cinc quilos de pèsols, i me n'han quedat més o menys un quilo i mig, és la feina més pesada de tot el procés. Si teniu confiança amb la verduleria que us abasteix i li dieu que us ho facin ells us estalvieu molta estona. En el meu cas no va ser així ja que els pèsols van venir directament del pagès i la feinada no me la vaig poder estalviar :-).
Necessitem:
Rentem els pèsols i els posem dins de pots de vidre, per mesurar la quantitat de pots que necessitem.
Mentrestant posem una olla d'aigua a bullir i hi escaldem els pèsols uns 3 minuts. Els traiem de l'aigua i els deixem refredar.
Mentrestant bullim els pots que necessitareu, i els taps, uns 20 minuts.
Omplim els pots amb els pèsols.
Posem a bullir aigua i quan ho hagi fet un parell de minuts omplim els pots on hi tenim els pèsols. Tapem bé, posem-los de cap per avall i deixem que es refredin.
Una vegada freds els posem al bany maria uns quinze minuts, deixem que es refredin dins de la mateixa olla i una vegada freds els traiem, posem una etiqueta amb la data i cap al rebost.
I continuem amb les carxofes.
Necessitem:
Esterilitzem els pots de vidre i els taps bullint-los uns 20 minuts.
Posem una olla amb aigua i una llimona partida en quatre trossos a bullir
Netegem les carxofes traient les fulles de fora, i si voleu fer-les com jo, partiu-les en dos. Tireu-les a l'olla amb aigua i llimona bullint i les hi teniu uns 10 minuts.
Les escorrem bé i les posem dins els pots, mirant de no prémer-les massa ja que es xafen amb facilitat.
Tornem a posar aigua a bullir, quan arrenqui el bull i posem el suc d'una llimona i omplim els pots on tenim les carxofes. tapem bé, els posem de cap per avall i deixem que es refredin.
Una vegada freds fem el mateix que amb els pèsols, quinze minuts de bany maria, deixem que es refredin, etiquetem i desats al rebost.
He desgranat uns cinc quilos de pèsols, i me n'han quedat més o menys un quilo i mig, és la feina més pesada de tot el procés. Si teniu confiança amb la verduleria que us abasteix i li dieu que us ho facin ells us estalvieu molta estona. En el meu cas no va ser així ja que els pèsols van venir directament del pagès i la feinada no me la vaig poder estalviar :-).
Necessitem:
- Pèsols
- Aigua
- Pots de vidre
Rentem els pèsols i els posem dins de pots de vidre, per mesurar la quantitat de pots que necessitem.
Mentrestant posem una olla d'aigua a bullir i hi escaldem els pèsols uns 3 minuts. Els traiem de l'aigua i els deixem refredar.
Mentrestant bullim els pots que necessitareu, i els taps, uns 20 minuts.
Omplim els pots amb els pèsols.
Posem a bullir aigua i quan ho hagi fet un parell de minuts omplim els pots on hi tenim els pèsols. Tapem bé, posem-los de cap per avall i deixem que es refredin.
Una vegada freds els posem al bany maria uns quinze minuts, deixem que es refredin dins de la mateixa olla i una vegada freds els traiem, posem una etiqueta amb la data i cap al rebost.
I continuem amb les carxofes.
Necessitem:
- Carxofes,
- Aigua
- Llimona
- Pots de vidre
Esterilitzem els pots de vidre i els taps bullint-los uns 20 minuts.
Posem una olla amb aigua i una llimona partida en quatre trossos a bullir
Netegem les carxofes traient les fulles de fora, i si voleu fer-les com jo, partiu-les en dos. Tireu-les a l'olla amb aigua i llimona bullint i les hi teniu uns 10 minuts.
Les escorrem bé i les posem dins els pots, mirant de no prémer-les massa ja que es xafen amb facilitat.
Tornem a posar aigua a bullir, quan arrenqui el bull i posem el suc d'una llimona i omplim els pots on tenim les carxofes. tapem bé, els posem de cap per avall i deixem que es refredin.
Una vegada freds fem el mateix que amb els pèsols, quinze minuts de bany maria, deixem que es refredin, etiquetem i desats al rebost.
Una molt bona opció! Quan en vulgui menjar ja vindré al teu rebost!! 😘 i ptnts
ResponEliminaJa ho saps Marta...no ho tens gaire lluny :-p
EliminaPtnts
Glòria
Qué ricas y son perfectas para aperitivos y en nuestros platos. Un abrazo, Clara
ResponEliminaQuina bona idea!
ResponEliminaMolt bona idea.
ResponEliminaDona molta feina, pero val la pena
No n'he fet mai, però provaré, però pregunta, deixes refredar els pots plens abans de fer el bany maria? es que com amb les melmelades es fa en calent... petons
ResponEliminaTeresa, els refredo de cap per avall i l'endemà els poso al bany maria uns 15 minuts.
EliminaPtnts
Glòria
Noia, quina currada!!!! A banda de ser la reina dels cócs ets la reina de les conserves!!
ResponEliminaPetonets,Glòria!
Olga
Qué alegría abrir la despensa y encontrarse con unos botes como esto, todo tan natural, creo que merece la pena ponerse a currar un rato para luego poder disfrutarlos
ResponEliminaPetons!!
Molt bona idea! a casa som molt fan dels pèsols i les carxofes, a veure si m'hi animo ;). Un petó!
ResponEliminahola bon dia ja estàs omplim la despensa per a l'ivern que bé.
ResponEliminagraciés per les receptes
un patonet
Val la pena i es bonic fer les conserves un mateix.
ResponEliminaPetons
Dan mucho trabajo si, pero tiene que dar mucho gusto comerlos despues. Yo cuando compro los guisantes frescos quito las vainas viendo la televisión.
ResponEliminaLas alcachofas también estarán buenísimas.
Abrazos.
El teu rebost deu fer un goig!! Em sembla perfecte una solució així, a mi tampoc m' agraden gaire les carxofes congelades!
ResponElimina