Arròs integral amb bledes i bolets @Color y Sabor de Temporada
Aquest mes d'abril el repte @color y sabor de temporada ens fa cuinar amb bledes i/o amb coco... a mi el coco no m'agrada massa, per tant he deixat enrere l'idea del coc de coco, que , ben segur algú tenia al cap que era la recepta que faria heheh.
M'he decidit a fer un arròs, si us he de dir la veritat, ha estat un arròs d'aprofitament, l'he fet amb una mica de tot, amb el que quedava a la nevera... i ha quedat d'allò més bo!
Necessitem:
- Un manat de bledes
- 50g de retalls de pernil salat
- Tres tasses d'arròs integral (faig servir com a mesura una tassa de tallat)
- 1 ceba
- 1porro
- 2 alls tendres
- 100g de bolets secs, en el meu cas camagrocs
- 100ml de llet
- 50g de formatge parmesà ratllat
- Oli, sal i pebre negre molt
- 3 ous / encenalls de pernil per guarnir el plat (opcional).
Posem els bolets a hidratar en una mica d'aigua mitja hora abans de començar a fer el plat.
Bullim l'arròs, en aigua amb sal, i el reservem.
Piquem ben petit la ceba. el porro i els alls tendres, i en una paella amb una mica d'oli ho sofregim fins que té color de caramel.
Mentrestant tallem les bledes a trossos no massa grossos i les rentem bé.
Afegim a la paella els bolets, ja hidratats, i els retalls de pernil, ho fem coure un parell de minuts, hi posem les bledes tallades i ho remenem. Hi afegim uns 150cc de l'aigua d'hidratar els bolets i deixem que es cogui tot junt.
Quan veiem que ja no queda gairebé gens de líquid, ho tastem i ho rectifiquem de sal i pebre, hi afegim l'arròs i ho remenem bé.
A part barregem l'a llet amb el formatge, ho tirem damunt l'arròs, ho retirem del foc i ho remenem enèrgicament fins que quedi ben lligat.
Ho emplatem posant-t'ho en un bol i damunt un ou poche o uns encenalls cruixents de pernil o senzillament res.
A taula, amb una copa d'un bon vi... i bon profit!
molt bona recepta! ja vull provar! Gràcies. petons
ResponEliminaHola Gloria. Te diré que nunca he usado arroz integral por lo que no sé si su sabor es distinto o no al normal, supongo que alguna diferencia debe tener pero sea la que sea no me disgustaría probarlo porque me encanta el arroz.
ResponEliminaY de la forma como lo has preparado solo cabe pensar que tiene que estar de rechupete.
Me ha llamado la atención lo de ponerle leche y queso.
A mí me pones un buen plato pero sin el huevo y en su lugar un poco de jamón jj.
Que tengas un muy buen fin de semana.
Un abrazo.
Juan, gust d'arròs...però menys refinat, pee tant té una mica més d'intensitat.
EliminaPosa-hi pernil i tasta'l.
Ptnts
Glòria
¡Super rica tu propuesta! No he preparado las acelgas nunca con arroz, asi que ya tengo una idea más para gastar las acelgas del huerto.
ResponElimina¡¡BESO!!
Un plat sa i superbò
ResponEliminaUna receta muy original, tiene que estar muy rica.
ResponEliminaQue rico, en casa sólo usamos arroz integral, le da una textura extraordinaria a los platos, me encanta tu receta, saludos!
ResponEliminaQué buena pinta y que buena idea, arroz con acelgas!!
ResponEliminaBuenos días Gloria. Que delicia de arroz que has preparado, con esas setas, el jamoncito, las acelgas y el huevo poche, me parece un plato muy completo y extraordinario..
ResponEliminaUn beso Paco
Els arrossos són genials per fer "neteja" de restes, aquesta proposta és boníssima!! un petó ;)
ResponEliminaMe gusta mucho el arroz integral y esta combinacion tuya esta muy acertada y en mi caso gusto si o si y mas con el detalle del huevo encima.
ResponEliminapeto
Una receta sana y deliciosa, el arroz integral tiene un sabor delicioso, me sorprendió cuando lo hice. Por cierto estoy de concurso en mi blog hasta finales de mayo, anímate a participar que regalo muchos premios. Un besito,
ResponEliminahttp://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/2016/03/3-concurso-el-baul-de-las-delicias-con.html
Mai m'han agradat gaire les bledes, no sé massa perquè però les trobo insípides. Estic segura que barrejades amb arròs integral i tota la resta d'ingredients, me les menjaria sense ni piular! :)
ResponEliminaUna abraçada
hola!!, recetón de arroz, me encanta el intgral i la combinación de acelgas i bolets, de categoría, gracias!! un beset
ResponEliminaUn plato de arroz delicioso, muy buena pinta.
ResponEliminaUn besito ;)
Qué delicia de plato Gloria!!! Tiene que oler de maravilla. Un beso
ResponElimina