Pa suau de Voll Damm ... by Forn Sistaré

Sortir d'un taller de pa vol dir sortir amb ganes de fer-ne a casa... però tenint molt dubtes de si en seré o no capaç. Ja n'he fet altres vegades i gairebé sempre me n'he sortit més o menys bé, d'algunes de les meves incursions al món panarra n'estic fins i tot  una mica orgullosa ( xapates, pa de motlle, baguetes,  pa d'espelta, pa de xocolata ...) però ara fa temps que no en faig i n'he perdut la pràctica.
Em vaig engrescar de seguida quan el Xavi i el Tomàs ens van dir que ens proporcionarien les farines i el levain, així que quan m'ho van dir em va faltar temps per anar al forn i arribar a casa amb 800g de farina de gran força 550W, 200g de farina de Girona 220W i 300g de levain.
I aprofitant un dia d'aquells de fred i molt de vent la cuina de casa es va convertir en un obrador.

Necessitem:
 • 800 g de farina de gran força 550W
 • 200g de farina 200W
 • 330g de cervesa VollDamm
 • 200g d'ous
 • 150g de sucre
 • 160g de mantega en pomada
 • 25g de sal
 • 100g de llevat
 • 300g de levainEs barregen els ous, la cervesa i el sucre. S'hi afegeixen les farines, la mantega, el llevat, la sal i el levain i es va  amassant fins aconseguir una massa fina i elàstica... xiquets això d'amassar a ma costa, m'hi he estat gairebé tres quarts per aconseguir que no se m'enganxés als dits  :-)
Una vegada  tenim la massa la dividim en peces d'uns 80 g i les funyim (és a dir en donem forma). N'he fet unes quantes boletes per fer panets i la resta la he posada en dos motlles de plum cake. 
Ho tapem amb un drap i ho deixem fermentar uns 60 minuts.
Es pinten amb ou batut , i en el meu cas ho empolsimem de sucre glaç, i cap al forn, que ja tindrem calent a 240º, amb vapor, sis minuts diu la recepta... 13 minuts els panets i els motlles entre 16 i 17.
Desats en una bossa de plàstic dins d'una capsa metàl·lica ha durat 7 dies... hem esmorzat una setmana sencera pa suau... ara hauré d'alimentar la mica de levain que m'ha sobrat i la setmana vinent tornar-hi perquè ens ha agradat molt!

Em sembla que he de millorar el funyit ja que no m'han quedat prou uniformes de damunt, segur que si els haguessin vist a Cal Sistaré algun però hi haguessin trobat, però per ser el primer intent Déu n'hi do del bé que han sortit i amb la pràctica segur que milloren. I de gust aquest pa suau és boníssim!

Comentaris

 1. Doncs....noia!!! Jo els trobo perfectes!!!
  Quina sort poder haver realitzat aquestes classes! A mi m'agradaria aprendre sobre l'amassat i la massa mare (amb el que aprenc dels llibres no en tinc prou, necessito una classe pràctica presencial).
  Petonets, Dolça! I molt bona setmana!
  Olga

  ResponElimina
 2. A mi em semblen genials aquests pans!! I quina oloreta a obrador a casa teva, no?!
  Els pans amb levain m'encanten, fa temps que no em preparo i aquesta recepta amb cervesa em ve genial amb una mica de cervesa que tinc oblidada a la despensa!
  Petons i bona setmana
  Palmira

  ResponElimina
 3. La propera vegada els faré dolços, bé amb sucre pel damunt! Pq estan molt bons!!😘

  ResponElimina
 4. Jo salats i dolços... Segur que estan boníssims! petons

  ResponElimina
 5. Buenos días guapa, qué delicia de de panecillos ,tienen seguro un sabor riquísimo. Buena forma de comenzar el día..bsts guapa

  ResponElimina
 6. Aquí están los frutos de la clase de Cal Sistaré, están muy bien.Felicidades
  petons

  ResponElimina
 7. Bon bons! Jo no els he fet mai amb Voll Damm però faig uns panets de cervesa negra que s'assemblen molt i són molt gustosos així que no em costa gens imaginar-me aquesta delícia! :)
  Petons.

  ResponElimina
 8. Quina bona pinta! I quin ganxotour més xulo :) bon cap de setmana, petons!

  ResponElimina
 9. Hola Gloria. No es de extrañar que habiendo hecho una visita al horno y recibido algunas lecciones te hayas lanzado de nuevo a hacer pan. Yo solo lo he hecho en una ocasión y no tuve la suerte de tener unos maestros como tu jj.
  Esa cerveza me gusta mucho así que estoy seguro que le ha debido dar un sabor estupendo al pan. ¿Me puedes mandar un par de ellos? Es que mañana vienen esos amigos de Prades y me los podrían entregar jj.
  ¿Que es el levain? ¿Levadura? no lo he encontrado jj
  Que tangas un estupendo fin de semana y que si coges el puente que lo disfrutes.
  Un abrazo

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Juan, el levain és la massa madre líquida
   Ptnts
   Dolça

   Elimina
 10. A mi m'agrada molt aquest tipus de pa suau i una mica dolç per esmorzar. I la cervesa li deu donar un gust especial!

  ResponElimina
 11. Quina recepta més bona!! A mi això de fer pa no se'm dóna massa bé... Per cert, acabe de descobrir dos comentaris teus al meu blog que no hi havien aparegut perquè me'ls havia desviats a "pendents de moderació". Ho sent moltíssim. Els acabe de publicar. Moltes gràceis i disculpa'm per no haver-los vist abans. Salutacions

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides