Coc de poma i crema (89)
Si el típic pastís de poma porta una capa de crema i és boníssim perquè no ha de passar el mateix si enlloc de pasta brisa el fem amb un coc?
I aquí el teniu... un coc de dia de festa!
- 4 ous
- 300g de farina
- 100g de maizena
- 250g d'oove
- la ratlladura d'una llimona
- un pessic de sal
- un sobret de llevat químic
- Pomes reineta
I per fer la crema:
- Mig litre de llet
- 75g de sucre
- 3 rovells d'ou
- 40g de sucre
- la pell d'una llimona
Començarem fent la crema, jo la he fet en la TMX. He posat tots els ingredients al bol, menys la pell de la llimona, els he barrejat quatre segons velocitat 5 a 10. He afegit la pell de la llimona i a 100º, velocitat cullera 15 minuts, fins que s'ha fet espessa. La he posat en un bol de vidre i he deixat que es refredés.
Podem fer el mateix, sense TMX, posant tots els ingredients en un bol, sense la pell de la llimona, i amb una batedora ho batem bé. Ho posem en una cassola, afegint-hi la pell de la llimona, i la tenim a foc ben baixet i sense deixar de remenar fins que s'espesseixi.
I ara, el coc.
Posem el forn a preescalfar a 180º
Batem els ous amb el sucre fins que ens quedi una crema escumosa. Afegir-hi l'oli sense deixar de batre.
Tamisem les dues farines i les barregem amb el llevat, i les afegim a la barreja que ja tenim, amb cura. Ho podem fer ajudant-nos d'una espàtula o una llengua de silicona.
Prepararem un motlle amb oli i farina, per evitar que s'enganxi, i hi abocarem la massa.
Tallarem les pomes a làmines no massa gruixudes i cobrirem la superfície del coc. Al damunt hi posarem la crema, a cullerades, cobrint tota la poma.
Ho enfornarem uns 45 minuts.
Què us sembla? A nosaltres ens ha semblat perfecte i per repetir!
Bonisim,,aquet coc . Crema i poma perfecta, una abrazada.
ResponEliminaCrema i poma són una parella d'èxit assegurat Elena!
EliminaPTNTS
Dolça
Que què em sembla? Perfecte!!!! Em penso que el cap de setmana vinent...ja sé quin cóc faré!!! És impressionant!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,Dolça!
Olga
Moru amb la foto del tall... quina pintassa!!! La poma és la meva debilitat, així que el teu coc m'ha robat el cor!! Boníssim.
ResponEliminaPetons maca!
Que te haig de dir de aquesta maravella de "coc" amb aquest embolcall tan requeteprecios!!!!!! Que si el portas a casa li farem una festa brutal!!!!!!! Ah i també li faré una OLA fins mes enllá del peatje de Martorell......Jaaaaaajaaaaa
ResponEliminaPetonets
ja veus si és per un dia festiu!! jo menjaria això cada dia i així cada dia seria festiu!! que bo! petons
ResponEliminaEm sembla perfecte aquesta combinació! mira que cocsde poma en faig i tartes també però aquesta combinació mai... me l'emporto a pendents!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Que rebona amb aquesta crema, i la presentació li dona encara mes glamour !!!!!
ResponEliminaHola Gloria. ¿Que qué me parece? Pues una delicia. Un bizcocho al que no le falta de nada, solo coger un buen trozo y comenzar a saborearlo. Al utilizar las dos harinas la masa queda mas esponjosa. Me encanta la crema y las manzanas así que no te cuento como disfrutaría con un trozo de esta delicia.
ResponEliminaUn abrazo
Tu diràs si ha d'estar bo! Ja se'm fa la boca aigua!
ResponElimina88 còcs??!! Que fort!! xD Acabaràs fent un rècord guiness!!
M'encanten aquests còcs i aquests esmorzars que fas. ;)
Molts petons!
Te ha quedado riquísima y muy bonita así presentada..bsts guapa
ResponEliminaQue ganas dan de tomarse un poquito.
ResponEliminaSolo es verla y madre que rica me parece huuuu.Buenas noches.
ResponEliminaUn coc súper suau i gustós
ResponEliminaMuas
He vist aquesta coca avui passejant pel google i m'ha agradat molt la presentació: com una magdalena gegant :)) Ha de ser molt bona!! Una recepta de luxe.
ResponEliminaPetons