Brownie de xocolata blanca amb taronja confitada (85)
L'any 1915 va ser fundada la Cooperativa Cadí i aquest 2015, amb motiu del centenari el govern de la Generalitat els ha distingit amb la Creu de St Jordi.
Cal destacar que l'empresa urgellenca és "una de les cooperatives ramaderes més prestigioses del país i la més antiga de l’Estat espanyol del sector lleter". I també que "la seva contribució destacada a l’economia pirinenca, singularment a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, ha contribuït amb eficàcia al reequilibri territorial del país".
Amb aquest guardó no es fa més que reconèixer el treball de generacions de ramaders, socis, treballadors i consumidors.
Amb motiu de la trobada #LaCerdanyaTour2015 , Cooperativa Cadí ens va fer un esplèndid obsequi amb un lot dels seus productes i ens va convidar a fer un pastís, amb la seva mantega, per a celebrar els seus 100 anys i participar en un concurs que estan fent des de la seva pàgina de facebook.
Aquí teniu la meva proposta, un pastís que es pot presentar sencer, amb unes espelmes per bufar, o que es pot presentar individualment.
És un pastís molt suau que es menja sense adonar-te'n.
Necessitem:
- - 5rovells d'ou
- - 5clares d'ou
- - 250g cobertura de xocolata blanca
- - 250g mantega en pomada CADï
- - 100g de farina
- - 50g de maizena
- - 12 talls de taronja confitada
- Engeguem el forn per tenir-lo preescalfat a 180º
- Fonem la cobertura de xocolata blanca a temperatura molt baixa i la barregem amb els rovells d'ou
- Muntem la mantega CADÍ amb la meitat del sucre, fins que quedi escumosa i l'afegim delicadament a la barreja d'abans.
- Muntem les clares a punt de neu fort, amb la resta del sucre i les incorporem amb suavitat a la barreja anterior
- Incorporar la farina i la Maizena, tamisades.
-Ratllem, tallem a trossets ben petits, triturem les taronges confitades
-Barregem la meitat de les taronges amb la massa.
- Preparem un motlle, untant-lo amb una mica de mantega Cadí i empolsimant-lo amb farina
- Aboquem la massa del brownie al motlle
- Coem el brownie, al forn a 180º, només per sota uns 20 minuts
El traiem del motlle amb molta cura i el deixem refredar damunt una reixeta, l'espolseu per damunt amb sucre glas i amb la resta de la taronja confitada que teniu ratllada.
O podeu fer com jo, talleu-lo en porcions individuals, hi poseu un pessic de taronja confitada damunt de cada tall i l'espolseu amb una mica de sucre glas
Boníssima aquesta versió del brownie, m'encanta la xocolata blanca!!
ResponEliminaEls productes del Cadí mai falten a casa meva, són deliciosos i saps que utilitzant-los a la cuina sempre encertes :)
Bon Sant Joan Glòria!!
Debora, si t'agrada la xocolata blanca... a què esperes ??? ;-)
EliminaPTNTS
Dolça
Es siempre la mantequilla que uso. Fantásticoo y rico este brownie con chocolate blanco todo un acierto¡
ResponEliminaPeto
Fer servir productes Cadí és un encert Miquel!
EliminaPTNTS
Dolça
Que suau i fi que queda amb la xocolata blanca....delicatesen pura !!!
ResponEliminaPetons.
No ho podries haver dit millor Mamilú!
EliminaPTNTS
Dolça
pur vici!! fa molt bona pinta amb el toc de taronja! petons
ResponEliminaRoser, la taronja li dona un toc diferent i moltbo!
EliminaPTNTS
Dolça
Oh, quina delícia de brownie! estem acostumats al de xocolata negra, però aquest no té res a envejar!
ResponEliminaPetons
Si Margarida, i a vegades amb xocolata blanca s'aconsegueixen postres tan suaus i bones com aquestes.
EliminaPTNTS
dolça
Es veu un brownie súper delicat i esponjós. D'aquells que són perillosos pq no pararies d'anar-ne picant! ;) Petons!!
ResponEliminaÉs molt suau i esponjós!
EliminaPTNTS
Dolça
Dolça brownie style! jejeje...bona sort!
ResponEliminaDoncs n'he tingut de sort Cristina!!!!
EliminaPTNTS
Dolça
Un pastís de luxe!!M'agrada molt la presentació individual!!! Quin motlle més bonic.....
ResponEliminaPetonets,
Olga
;-) Olga!!!!
EliminaPTNTS
Dolça
Boníssim!!!!
ResponEliminaQuedarà lleig si ho dic jo???? SIIIII que és boníssim :-)
EliminaPtnts
Dolça
També sempre compro la mantega CADI, no n'hi de més bona!! Has fet un pastís super bo!! i ben presentats!!
ResponEliminaUna mantega tan bona com aquesta inspira a fer bones receptes Teresa!
EliminaPTNTS
Dolça
Un brownie delicioso!!! Con esta mantequilla queda muy buena.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Aquesta mantega és de les millors que hi ha Montse!
EliminaPTNTS
Dolça
Sin duda buenisimo!!! Con estos ingredientes, me imagino el sabor cito tan rico que tendra.
ResponEliminaBesets.
És molt suau i cremós esilda.
EliminaPTNTS
Dolça
Mare meva quina pinta, segur que ha d'estar bonissim, a jutjar pels ingredients. Petons !!
ResponEliminaN'està molt de bo Jose, moooooolt!!!! Els ingredients ajuden :-)
EliminaPtnts
Dolça