Tonyina en escabetx de taronja
Porto una temporada que em ve de gust fer "platillos", trobo que quan arribem a casa, després de córrer des de quarts de vuit del matí i fer un munt d'hores de classe, aguantar alumnes, professors i pares d'alumnes (sóc totalment conscient de que ells m'aguanten a mi també), ben passades les tres trobar un dinar tal com Déu mana fa que vegis les coses d'una altra manera i encaris la resta del dia de més bon humor.
I com que és temporada de taronges... un escabetx de taronja!!!
Necessitem:
- Mig quilo de tonyina, neta de pell i espines, tallada a tacos.
- 4 grans d’all
- 150 g de vinagre de vi blanc
- 300 ml d’OOVE, en aquest cas he fet servir LaMasrojana
- Farigola
- El suc de dues taronges i una taronja tallada a rodanxes.
- Una culleradeta de farina
En una cassola sofregim els grans d'all laminats en una miqueta d'oli sense que agafin color.
Salpebrem els trossos de tonyina, els marquem per tots els costats i els reservem.
A la mateixa cassola, a foc viu, posem la culleradeta de farina i la remenem un parell de minuts perquè es cogui una mica, després hi posem el vinagre, el suc de les taronges i la resta d'oli . Afegim els talls de tonyina i una bona branqueta de farigola, a poder ser fresca i ho deixem fent xup-xup a foc baix una mitja hora. Deu minuts abans podem afegir-hi les rodanxes de taronja perquè es coguin una mica.
Ho tapem i ho deixem reposar a la mateixa cassola, i d'un dia per l'altra tindreu un excel·lent dinar!
Ve de gust?
M Gloria, quin escabetx mes original y gustós
ResponEliminaM'agrada que t'agradi Lolines!
EliminaPtnts
Dolça
Et pots creure que mai he preparat un escabetx amb tonyina? Molt original amb taronja. m'agrada molt l'idea. Si els dies es fan eterns si no tens un bon àpat per anar tirant!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Si no has fet mai escabetx amb tonyina ja és hora que el tastis Palmira. A mi els escabetxos fets amb peix blau m'encanten!!
EliminaPTNTS
Dolça
Ui amb el que m'agrada a mi l'escabetx aquest de taronja cau segur! Petons
ResponEliminaSi t'agrada l'escabetx típic aquest segur que també t'agradarà força Pilar!
EliminaPtnts
Dolça
M'encanten aquests platillos! Amb escabetx de taronja també hi faig el verat, queda boníssim!
ResponEliminaI amb el conill també Gemma!
EliminaPTNTS
Dolça
MMMmmm....Glòria...què bo!!! Aquest me l'apunto i seguríssim que me'l copio!!!
ResponEliminaPetonets i....bona setmana!!!
Olga
Aquesta recepta si que la pots fer Olga!!!! No porta formatge ;-)
EliminaPtnts
Dolça
De taronja, és original com a mínim per a mi, queda apuntat
ResponEliminaMuas
Ja em diràs que et sembla si el fas Gemma!
EliminaPTNTS
Dolça
Què bé van aquests plats que trobem preparats en arribar cansats a casa! ha d'estar molt bona aquesta tonyina!
ResponEliminaI tant que va bé trobar-te un bon dinar preparat quan arribes Teresa, la llàstima és que t'hagis de passar la tarda d'abans preparant-lo :-)
EliminaPTNTS
Dolça
Nena quina rao tens,,jo soc coordinadora de menjador i me encantaria a quarts de quatre trobar-me un patillo a taule con el teu,,,un peto.
ResponEliminaSi Elena, però si no el preparo jo el dia abans... hehehe
EliminaPTNTS
Dolça