Rovellons botó confitats
Les darreres setmanes dona gust passejar-se pel bosc, sempre surts amb alguna cosa al cistell. Hi ha gent que en sap més que els altres, nosaltres en sabem poc, però n'hi deu haver molts perquè estem fent bones collites de rovelló, ceps i rossinyols.
El darrer dia que vam pujar a La Cerdanya vam trobar molts rovellons i a diferència de les vegades passades gairebé tots sans. Molts eren petits, mida botó i vaig aprofitar per confitar-ne uns quants en oli i vinagre.
Necessitem:
- 1/2 quilo de rovellons mida petita
- 6 dents d'all
- Oli OVE
- Un parell de cullerades d'un bon vinagre, en el meu cas vaig fer servir Acetum Flumen
Netegem bé els rovellons de terra i pinassa i ens quedem només amb el barret.
En una paella laminem els grans d'all i amb una miqueta d'oli el sofregim fins que comenci a enrossir. Hi afegim un raig d'oli , abaixem el foc i hi posem els rovellons. Els tindrem a foc ben baixet fins que deixin anar tota l'aigua que tenen. Aleshores hi afegim les dues cullerades de vinagre, aixequem una mica el foc, els remenem amb una espàtula de fusta un parell de minuts i ho traiem. Els deixem refredar una mica i els posem en pots de vidre coberts amb el líquid ( no queden totalment coberts) que deixarem a la nevera fins que vulguem menjar-nos-els.
Posats a l'amanida, per picar en un vermut o sols, perquè ens venen de gust... boníssims!
Quin vici!!
ResponEliminaM'hauràs de portar amb tu a buscar bolets!!! No he anat mai!!! I després cuinarem juntes els bolets que trobarem!!!! ;)
ResponEliminaPetons,
Olga
M'has de portar amb tu a buscar bolets!!! Després els cuinarem juntes!!!
ResponEliminaPetons i...bona setmana!!!
Olga
Buenos días M. Gloria. Me encantan como te han quedado estos níscalos, tienen que estar de vicio. Una receta muy buena lo de confitarlos. Que bien que cuando se sale a dar un paseo por el monte, todavía se encuentren níscalos.
ResponEliminaUn beso Paco
Aquesta recepta me l'apunto sí o sí: mai he fet els rovellons d'aquesta manera i tenen un aspecte molt apetitós. Ara només em falta fer una escapadeta a buscar-ne, que aquest és un bon any per trobar-ne. Petons.
ResponEliminaque bons!! mun pare hi va anar la setmana passada i va arribar amb 10 kg de rovellons! impresionant!! estan bonissims fets de qualsevol manera i acompanyats amb el que sigui! petons
ResponEliminaOstres...aquests boletets farien feliç a ma mare...com li agraden!!! Petons!
ResponEliminaUyyyy...tenía moltes ganes de una recepte com aquesta....méncanten i ara no tinc excusa ....graciesssss.
ResponEliminaQuina gana!! Encara recordo la meva mare quan els preparava a la tardor per quan vindria l'avi a menjar a casa :o)
ResponEliminaEl meu pare en sap moltíssim però jo gairebé res... però els sé cuinar !!
Una abraçada,
Palmira
Un any de bolets com no recordo...
ResponEliminaEls rovellons de botó fan molta il·lusió de trobar, tan petits i bonics... Són la tapa perfecta!
Hola Gloria. Estoy poniéndome al día en cuanto a visitas así que te pido disculpas por no haberte visitado antes pero hasta hace muy poco no he podido entrar en el ordenador.
ResponEliminaAhora es la época de los rovellones. Es una seta que me encanta y de la forma como los has preparado creo sin duda alguna que deben estar exquisitos y con esa salsa ya ni te cuento. un auténtico vicio.
Espero que hayas pasado un buen verano.
Saludos
ondia!! magnifica caçera!! aquest cop hem coincidit en la proposta pels bolets... que la temporada promet.
ResponEliminamagnific post
Hola Gloria quina maravella!!! M'Encanten els rovellons i cada vegada que vaig a veure als meus pares a Catalunya intento els intento menjarjajja. T'han quedat molt bé. Un petó maca.
ResponElimina