Coc amb crema d'orujo (77)
Avui us porto un coc, ja fa dies que no ho feia, us porto un coc aromatitzat amb crema d'orujo portada directament de Galícia, feta pel consogre d'una amiga que ha tingut el gust de portar-nos en una ampolla perquè la tastem.
El coc, aquí el teniu. esplèndid, boníssim, suau de gust... per repetir-lo de tant en tant, mentre tinguem crema d'orujo ;-)
Necessitem:
Separem les clares dels rovells i les batem a punt de neu fort (podem posar-hi un pessic de sal per ajudar-nos) Les reservem.
Batem els rovells amb el sucre, a punt de cinta. Hi afegim a poc a poc els tres líquids. Després les farines barrejades amb el llevat i la ratlladura de llimona i al final les clares a punt de neu. Ho hem d'anar incorporant tot amb cura perquè no ens baixi massa el punt de cinta dels rovells ni el punt de neu de les clares.
Ho aboquem em un motlle que haurem preparat amb oli i farina i ho posarem al forn, que ja tindrem calent a 200º.
Uns 35 - 40 minuts i ja el tindreu llest, de totes maneres com que cada forn és un món us recomano punxar-lo per veure si ja és cuit de dins.
Si teniu crema d'orujo... ja sabeu, coc de crema d'orujo!!!! Bon profit!!!!
El coc, aquí el teniu. esplèndid, boníssim, suau de gust... per repetir-lo de tant en tant, mentre tinguem crema d'orujo ;-)
Necessitem:
- 4 ous
- 250g de sucre
- Ratlladura d'una llimona
- 125g d'oli OVE
- 250g de llet
- 200g de crema d'orujo
- 300g de farina
- 100g de maizena
- 1sobret de llevat químic
Separem les clares dels rovells i les batem a punt de neu fort (podem posar-hi un pessic de sal per ajudar-nos) Les reservem.
Batem els rovells amb el sucre, a punt de cinta. Hi afegim a poc a poc els tres líquids. Després les farines barrejades amb el llevat i la ratlladura de llimona i al final les clares a punt de neu. Ho hem d'anar incorporant tot amb cura perquè no ens baixi massa el punt de cinta dels rovells ni el punt de neu de les clares.
Ho aboquem em un motlle que haurem preparat amb oli i farina i ho posarem al forn, que ja tindrem calent a 200º.
Uns 35 - 40 minuts i ja el tindreu llest, de totes maneres com que cada forn és un món us recomano punxar-lo per veure si ja és cuit de dins.
Si teniu crema d'orujo... ja sabeu, coc de crema d'orujo!!!! Bon profit!!!!
La crema d'orujo m'agrada molt!! No em puc imaginar lo bona que ha de ser si és casolana!!!! I el cóc.....quina pinta que té!!! I quin gustet més bo ha de tenir!!!!
ResponEliminaPetons i bona setmana, Dolça!!!!
Olga
Guapísima ja tornen a ser per aquí,elcoc amb el puntillo orujo genial.un petonet
ResponEliminaHola M. Glória,
ResponEliminaVoldria contactar amb tu per a una col•laboració. Et facilito el meu mail info@xcom.es. Agrairia em poguessis enviar el teu mail per així poder explicar-te el que et proposo.
Gràcies,
Albert
Quin gustet tan bo li deu donar la cram d' orujo feta artesanalment... Fa tan bona pinta!!
ResponEliminaFantàstic aquest cóc, segur que la crema d'orujo li dóna una aroma deliciosa. I es veu ben esponjós i humit, me n'agafaria un trosset ara mateix. Petons.
ResponEliminammm... la crema d'orujo li ha de donar un gustet molt particular.
ResponEliminaT'ha quedat super esponjós, ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar amb el cafè amb llet ;)
Ha de ser bo! Queda apuntat, Dolça! Justament ahir en vaig fer un de similar, però amb ratafia. Queda pendent la publicació! Petons
ResponEliminaQue bueno y aromatico,Dolça eres la reina de los coc¡¡
ResponEliminaBona setmana
Peto
Ets la mestre del coc sens dubte. Amb aquesta crema ha hagut de quedar...Mmmmmm, a mes casera... vaja babejant
ResponEliminaMuas
quin toc més bo el de la crema d'orujo. jo ara faig servir aixo enlloc de baileys. l'estic "deixant" jeje petons
ResponEliminaTe ha quedado super alta, qué miga más rica y el toque del licor riquísimo,...me llevo un trocito...bsts guapa
ResponEliminaMmm, quina pinta! Sembla molt esponjós, i l'orujo li deu donar un toc molt especial
ResponEliminaMarta
Què esponjós que es veu! la pinta és deliciosa, i estic segura que el toc de l'oruja ha d'estar boníssim! un petó!
ResponEliminaOstres amb aquesta crema d'orujo ha de ser molt bo aquest coc, em sembla que no deixaria ni les molles! Un petó maca!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Quina pinta més bona! HA quedat molt esponjós, com m'agraden els cocs!
ResponEliminaA nosaltres també ens van regalar crema d'orujo però no tenia idea de que fer amb... ara ja ho sé!
Una abraçada,
Palmira
Ummmm un coc una mica borratxet!! Segur que és molt bo!! M'encanten els cocs i el punt d'orujo segur que li dóna una nova dimensió :)
ResponEliminaUna abraçada
Que pinta!!!Tiene que estar buenísimo con la crema de orujo, me encanta.
ResponEliminabesos
Cocinando con Montse
Coc d'orujo? Així sí que finalitzem bé el diumenge! jaja
ResponEliminaMolt bona idea.
Petons