Melmelada de figues i poma aromatitzada amb brandy
Hem anat a la figuera, ens hem engrescat i sense adonar-nos-en n'hem agafat moltíssimes, La meva intenció era fer uns quants pots de melmelada però ha calgut fer alguna cosa més. Hem fet coc de figues per a nosaltres i per a repartir; un parell de carpaccios de figues amb foie i amb formatge; vam sopar pa de vidre sucat amb pernil; n'he congelat i he fet melmelada de dos tipus: de figues i de figues i poma aromatitzada amb brandy.
La de figues ja sabeu tots com es fa: un quilo de figues, 500 de sucre, el suc d'una llimona, remenant i remenant...
Us explico com he fet la de figues i poma aromatitzada amb brandy que ha sortit sorprenentment bona.
Necessitem:
- Dos quilos de figues
- Un quilo de pomes golden
- 800g de sucre moré
- El suc d'una llimona
- Una copa de brandy
Agafem les figues i les pomes, les netegem , les tallem a trossos, les posem en un bol ben gros, hi afegim el sucre i el suc de la llimona, ho remenem bé i ho deixem reposar una hora.
Com que n'he fet molta quantitat i el bol no em cabia al microones ho he repartit en dos de més petits per poder-ho coure.
Dins el microones 10 minuts, ho traiem, ho remenem bé i ho tornem a entrar, així fins que tingui la consistència que ens agrada. En el meu cas ho he cuit 30 minuts, és a dir tres tandes de 10 minuts cada una.
Ho traiem del microones, deixem temperar la melmelada una mica i hi donem un "cop" de batedora. Hi afegim la copeta de brandy i ho remenem bé,
Cap els pots (que tindrem esterilitzats), ben tapats, al bany maria un mínim de 20 minuts, etiquetats i a punt de desar al rebost.
La lleixa de les melmelades ja comença a fer goig!!!!
En forma de melmelada és una de les maneres en com m'agrada més aprofitar les figues de temporada i aquesta que ens expliques, amb poma i brandy, ha d'estar molt i molt bona!
ResponEliminaUn petonet!
Quina pinta més bona!! Aquest any ens hem llençat nosaltres també amb les melmelades i la veritat... qué bones son!!
ResponEliminaPetons!!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Quin munt d'idees he agafat per fer amb figues! la melmelada és deliciosa, ara me'n vaig a veure la resta de propostes, un petó!
ResponEliminaHay Gloria!, sort que no em tenies a prop...... No haguessis fet gens amb elles i jo hagués agafat un gran dolor d´estomac. És veure una figuera i llançar-me com una possessa......
ResponEliminaNo saps el que em costa fer unes postres amb elles, és massa per a mi!!! Jaaajaaaa
La melmelada.....també me la menjava tota!!!!
Mil petons. Ting ganas de trovarnos, hem de montar-la
A veure si puc aconseguir figues.....i te la copio!!!! Ets una artista!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
El carpaccio de figues a casa el faig amb parmesà enlloc de foie. Queda boníssim!
ResponEliminaLa melmelada de figa és una de les meves preferides.
Ja he vist pel FB que has gaudit d'unes grans vacances! :)
quina enveja ! La meva figuera encara te totes les figues verdes ( la poca calor d'aquest any les està fent madurar tardanes ). L'avantatge és que podré intentar reproduir la teva recepta, que fa una pinta excel·lent
ResponEliminaquina enveja ! La meva figuera encara te totes les figues verdes ( la poca calor d'aquest any les està fent madurar tardanes ). L'avantatge és que podré intentar reproduir la teva recepta, que fa una pinta excel·lent
ResponEliminaÉs la meva preferida, un potet cap a la Bordeta per pietat? :P
ResponEliminaPetonets guapa
Sandra
Quina super mermelada!!!!Segur que et va quedar bonissima!!Un petonet
ResponEliminaJa he tastat la mermelada de figues abans, pero no aquesta variat amb poma aromatitzada. M'encanta la idea!
ResponEliminaJo acabo d'obrir un blog de china i rebosteria i m'agradaría que t'hi passessis si pots.
Et deixo el link: http://dulceriasconsorpresa.blogspot.com.es
Gràcies,
Adrián.
Mira que acabo de ferna com cada any...i amb poma i brandy no la he feta mai...encara i soc a temsssss.....la próxima tungada !!!!
ResponEliminaAquesta melmelada deu estar de vici! Quina combinació per bona.
ResponEliminaPetons!
Mmmm ha d'estar de vici, m'encanta! Un peto!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Munnnnnnnn que delicia.
ResponElimina