Galetes de pernil.
Fa temps vaig veure al bloc de la Mercè uns bastonets acompanyant una crema de ceba i cabassa que em van fer força goig i com que no tot han de ser coses dolces l'altra dia vam esmorzar galetes salades. I la veritat també van agradar força!
Necessitem:
Es fregeixen, sense oli, els taquets de pernil fins que estiguin cruixents. Es deixen refredar.
Es barreja la farina, amb el pernil i les fulles de farigola. S'hi afegeix la mantega, en pomada, i s'amassa fins lligar la barreja.
Es bat l'ou i es barreja amb la llet i s'incorpora a la massa que es segueix treballant fins aconseguir una massa no gaire treballada, ha de quedar una mica "engrunada"
En fem una bola, la emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera un parell d'hores.
Donem la forma que volem a les galetes, les pintem amb la clara d'ou, les empolvorem amb una mica de sal gruixuda i pebre i les enfornem a 200º entre 15 i 20 minuts.
L'esmorzar va ser d'aquestes galetes i unes altres de formatge... però aquestes les deixem per un altre dia ;-)
Necessitem:
- 160g de farina
- 50g de pernil tallat a taquets ben petits
- 50 g de mantega
- 1 ou
- 1 culleradeta de fulles de farigola
- 1 cullerada de llet
- sal
- pebre
- una clara d'ou
Es fregeixen, sense oli, els taquets de pernil fins que estiguin cruixents. Es deixen refredar.
Es barreja la farina, amb el pernil i les fulles de farigola. S'hi afegeix la mantega, en pomada, i s'amassa fins lligar la barreja.
Es bat l'ou i es barreja amb la llet i s'incorpora a la massa que es segueix treballant fins aconseguir una massa no gaire treballada, ha de quedar una mica "engrunada"
En fem una bola, la emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera un parell d'hores.
Donem la forma que volem a les galetes, les pintem amb la clara d'ou, les empolvorem amb una mica de sal gruixuda i pebre i les enfornem a 200º entre 15 i 20 minuts.
L'esmorzar va ser d'aquestes galetes i unes altres de formatge... però aquestes les deixem per un altre dia ;-)
Em semblen molt originals, i a més han de ser molt gustoses!!!!
ResponEliminapetonets
Si que tienen que ser deliciosas unas galletitas saladas, a ti te han quedado espectaculares. Besicos
ResponEliminaamb pernil???? ideals per l'aperitiu! apuntades. petonets
ResponEliminaEns agrada molt el pernil. Serà qüestió de provar-les.....
ResponEliminaPetons,
Olga
He fet galetes salades amb parmesà. però mai amb pernil. Ho provaré, que per aperitiu han de quedar boníssimes!
ResponEliminaquina recepta mes bona! m'agrada molt! però per mi li faltaria formatge jejee petons
ResponEliminaCarai Dolça! Doncs serà qüestió de provar-les. Sí que fan bona pinta, sí! I el punt de farigola les fa molt mediterrànies! Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaM'encanten les galetes salades, més que les dolces!
ResponEliminaFantàstiques
Petons
Mónica
Ganxeta, en queden? Segur que no. Faciletes i d'un cruixent...Així és com m'agraden.
ResponEliminaBon cap de setmana. Si no saps on anar a Tarragona: Castells!
Una abraçada,
Nani
Hola Dolça guapa tu
ResponEliminaQuina cosa més bona, anoto la proposta, i un dia cau segur
mil petonets Susanna
hola Dolça, me han encantado tus galletas saladas, bsts!!!
ResponEliminaHola Dolça cuánto tiempo sin pasarme por aquí, desde las vacaciones, ainsss. pues mira estas galletas me parecen riquísimas con ese saborcito del jamón y la combinación con la masa dulce debe ser deliciosa, me llevo tu idea para un aperitivo, besitos guapa y buen findeeee
ResponEliminaQuines galetes més originals i a més han de ser bonissimes:
ResponEliminapetons
Molt originals Dolça. Aixo ho tinc que provar. Tinc al cap fer un diumenge de galetes i segurament prepararé aquestas. Fan molt de goig
ResponEliminaUna Abraçada, Agustí Cangrejo Grande
Hola!!!
ResponEliminaDoncs la veritat és que tenen una pinta boníssima, amb gust i un snack genial!!!
Una abraçada ;)
Ostres Dolça...aquestes galetes jo tambe les tinc aphntades de la Merce. Ara que te les veig a tu me les has fet recordar. Les fare segur :)
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME