Coc de llimona, mel i farigola... el núm. 60!

S'ha acabat el setembre i us vaig prometre posar  el núm 60 durant aquest mes. Inaugurem octubre... encara que un dia tard, d'avui no passa!
Uns quants de vosaltres m'heu ajudat amb les vostres receptes de cocs. I una vegada més me n'he adonat que la mateixa paraula vol dir coses diferents depenent de la zona de Catalunya on es digui. Per a mi, ganxeta de tota la vida, un coc és el bescuit,  la tortada que surt de la barreja d'ous, farina, sucre i algun líquid. Aquesta tortada es pot enriquir, simplificar, aromatitzar... fins aconseguir infinitat de varietats, i en aquesta feina estic, buscant varietats del coc que tant ens agrada a casa.
A més de les 59 ja publicades al bloc he rebut els següents suggeriments:
La Montse del bloc i per postres, bloc de postres em cedeix el seu pa de pessic del pare pius
Des de  La Cuina de l'Olga se'ns proposa  el coc de mel de casa quartero
Un bundt cake de llimona ens arriba des de Taller de Cuina.
I l'Albert, de la Cuina de Sempre em fa arribar el pastís de Barcelona , encara que no sigui un coc el faré segur però hauré de canviar  la B per algun altre dibuix. I perque no m'avorreixi també em fa arribar un invent seu, la coca de mojito, que tampoc és un coc però que ha d'estar boníssima.
El Roger, altrament conegut com Lo Forner de Ponent comparteix el cake de pastanaga
La Cinta , des dels seu Trossets de Cuina fa un sorprenent i gustós cake de llimona, mel i timó
Un coc d'un color verd important, el pastís de matcha vegà i un coc de café ens arriben del Ximximiri
I la Nani, de La Cuina Violeta,   vol que em tregui la mandra de les orelles i té ganes de fer-me treballar, em presenta el pa de pessic de la Reina Victòria
La Bet del Tasta Rutes em suggereix un coc d'avellanes i poma, per allò que una és de Reus i les "vellanes" són del Baix Camp... però no m'ha enllaçat la recepta ( si et ve de gust, Bet, encara hi ets a temps).

El 60 haguessin pogut ser tots però com que això no hi ha manera de fer-ho els anirem tastant un darrera l'altra. Avui comencem amb el coc de la Cinta de Trossets de Cuina ( Cinta, veuràs que hi he fet alguns canvis...  és una mania que tinc, tunejar totes les receptes i fer-les a la meva manera, no perque pensi que les millori, és per adaptar-les a la meva manera de fer). La llimona potencia el sabor de la farigola i li dona un puntet... Tasteu-lo, val la pena!

 Per fer-lo necessitem:
 • 4 ous.
 • 50g de mantega fosa.
 • 50 de sucre.
 • 120g de mel.
 • 250g de farina.
 • La ratlladura d'una llimona i el suc de dues.
 • Mig sobret de llevat químic.
 • una bona cullerada de fulletes de farigola, i una branqueta per decorar.
Muntem les quatre clares a punt de neu i les reservem.
Batem els rovells dels ous, el sucre i la mel. Afegim a aquesta barreja la farina barrejada amb el llevat. Quan estigui ben lligat hi afegim la ratlladura, el suc de les dues llimones i la cullerada de fulletes de farigola. Hi incorporem les clares a poc a poc, procurant que no baixin.
Preparem un motlle amb una mica de mantega, hi aboquem la massa i ho posen al forn, preescalfat a 200º.
Entre 35 i 40 minuts i ja el teniu a punt     
                  
I el proper serà el coc del pare Pius... ja hi ha la massa mare en procés d'elaboració!

Comentaris

 1. Em sembla perfecte que l'hagis adaptat, ja el provaré jo algun dia a la teva manera. Em fa molta il·lusió que t'hagis animat a fer-lo, i espero que t'agradés tant com a mi. Una abraçada!

  ResponElimina
 2. Felicitats!!!!!! 60 cócs diferents és tot u rpte, i mira que tens llista per molts més, je je je...
  M'encanta el toc de la farigola, lliga bé amb la llimona i ha de quedar molt original.

  ResponElimina
 3. El vaig veure al bloc Trossets de Cuina i tenia el dubte del sabor que tindria. Com que tu ho aclareixes em sembla que m'animaré a fer-ne un.
  Gràcies.
  Adela

  ResponElimina
 4. Hola Glòria!! Aquests dies no tinc gaire temps, però estigues segura que tan aviat com pugui et passo la recepta! ;) és molt bo!! i aquest que has escollit també té molt bona pinta, felicitats!! :)

  ResponElimina
 5. Amb llimona i farigola ha de ser molt refrescant :-)

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides