Truita de carreroles
Des que de tant en tant passejo per La Cerdanya he incorporat al meu dia a dia aliments que mai havia menjat: isard, xicòia, cèrvol, carreroles i altres bolets...
Mentida! les carreroles les havia menjat al suc d'alguna carn guisada, principalment fricandó, però comprats sota el nom de moixernons i mai frescos, sempre secs.
Ara tinc un veí cerdà, l'Antonio, gran aficionat a la muntanya i a tots els seus fruits, que m'abasteix... quan arribo sempre em trobo algun detallet a la nevera o al congelador. Aquesta vegada han estat unes bosses de carreroles congelades... què més vull , les va a buscar , me les neteja, les prepara i me les deixa al meu congelador...
Una senzilla truita ha estat una menja espectacular, gustosa, aromàtica... l'hem trobada tan bona que hem decidit que valia la pena compartir-la amb vosaltres, encara que només sigui virtualment ;-)
Necessitem
Quan la patata ja és tova hi afegim les carreroles i les deixem coure uns cinc minuts, igual, xup-xup , remenant i tapat.
Ara toca batre els ous i fer la truita... i BON PROFIT!
Mentida! les carreroles les havia menjat al suc d'alguna carn guisada, principalment fricandó, però comprats sota el nom de moixernons i mai frescos, sempre secs.
Ara tinc un veí cerdà, l'Antonio, gran aficionat a la muntanya i a tots els seus fruits, que m'abasteix... quan arribo sempre em trobo algun detallet a la nevera o al congelador. Aquesta vegada han estat unes bosses de carreroles congelades... què més vull , les va a buscar , me les neteja, les prepara i me les deixa al meu congelador...
Una senzilla truita ha estat una menja espectacular, gustosa, aromàtica... l'hem trobada tan bona que hem decidit que valia la pena compartir-la amb vosaltres, encara que només sigui virtualment ;-)
Necessitem
- -un grapat generós de carreroles
- -una patata mitjaneta
- -un parell d'allets tendres
- -dos ous
- -oli i sal
Quan la patata ja és tova hi afegim les carreroles i les deixem coure uns cinc minuts, igual, xup-xup , remenant i tapat.
Ara toca batre els ous i fer la truita... i BON PROFIT!
Uau! Quina delícia! Aquesta truita no té preu i demostra que amb pocs ingredients,però bons, es pot fer un gran plat. Una gran truita, en aquest cas! Petons
ResponEliminaNosaltres en diem cama secs :)
ResponEliminaFan uns guisadets super gustosos, oi? I amb truita també són molt bons.
Quina bona pinta!!!!
ResponEliminamai n'havia sentit a parlar, i te molt bona pinta!!
ResponEliminaSegur que está boníssima!
ResponEliminaUna abraçada
Caram quina senyora truita. N'he fet amb molts tipus de bolets però mai amb cama-secs. Quan en tingui ocasió ho faré així.
ResponEliminaUna abraçada.
No tenía idea del nom , pero quina truite mès bona !!!
ResponEliminaPetonets.
Quina bona pinta!!! M'encanten les truites farcides...
ResponEliminaPetonets
Això s'en diuen "carreretes"...encara que a casa tota la vida li hem dit erròniament moixernons...i no ho penso canviar...a aquestes alçades, clar.
ResponEliminaPer a mi...és un producte excel.lent, considerat gairebé "umami". Tot el que faig amb aquests "moixernons"...està exquisit i aquesta truita m'esta posant tonto....!!!
La truita de carreretes o corretjoles és de les preferides d’en Miquel, la setmana passada em vam trobar un grapadet i li vaig fer, a mi m’agraden més nomes fregidetes
ResponEliminaPetons
Ha d'estar divina. Quina sort tenir un vei així. No coneixia el nom.
ResponEliminaDilluns és el meu dia oficial de la truita!! Sempre de pataques i ceba, aquesta alternativa amb carreroles ha de quedar boníssima...el proper cop que compri moixernos seca..ho probaré!!! ptns
ResponEliminaNena, vam parlar de tot però no em vas dir que havies fet aquesta supertruita. T'escric des de la Imperial Tarraco.
ResponEliminaNani
Dolça; Una truita d'aquestes característiques, només necessita posar-hi "forquillada" i "escoltar" l'olor del bosc...
ResponEliminaQue vagi de gust "ganxeta" :-D
Que delicia de tortilla, es rica con los bolets que tengas a mano al momento de hacerla, la he preparado muchas veces con Rovellons y también con Cames Seques, que creo que son estos que las has hecho tu. se la ve muy jugosa y apetitosa, ya me comería un buen trozo para la cena.
ResponEliminaBuen fin de semana.
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...