Pastís de xocolata i cafè
Ja portem uns quants dies celebrant un fet que no es produirà fins a finals d'estiu, la jubilació d'una companya.
Alegria, pena tot es barreja... ja no la veurem cada dia... però quan la veurem estarà més relaxada i més tranquil·la! I què caram, que ja s'ho mereix, que porta una pila d'anys a la palestra, lidiant amb les feres, fent de profe de "dibuix". Perque estem parlant d'una artista, que ara es dedicarà a pintar, a fer exposicions (ja en té una mig preparada per a la tardor a Montblanc), a gaudir dels seus nets...i a cuinar, que és una de les seves "altres" aficions.
A una colla dels que treballem i han treballat amb ella ens va obsequiar amb un berenar sopar a casa seva. Vam riure, vam menjar, vam beure... vam estar molt bé celebrant amb ella un fet tan important.
I de postres... no podia faltar el pastís amb espelmes! Un super pastís de xocolata i cafè:
Vaig fer tres bases, una de pa de pessic normal, una amb un parell de cullerades de cafè soluble i una altra amb un parell de cullerades de cacau en pols (si és cola-cao poseu-n'hi 4)
La recepta del pa de pessic és una vella coneguda, per tant passeu per aquí i la veureu!
Una vegada tenim les tres bases , fetes amb motlles de la mateixa mida, les deixem refredar bé, i després les tallarem per la meitat.
El tall...una passada! |
Per muntar el pastís necessitem:
mig quilo de formatge mascarpone
1rajola de xocolata de cobertura
sucre glaç
un parell de cullerades de cafè soluble.
Desfem les tres quartes parts de la rajola de xocolata i hi afegim el mascapone, ho remenem bé fins que quedi una crema espesseta.
Aquesta crema l'anem posant damunt de cada meitat de base, per ajuntar-les, així fins a tenir una torre de sis.
Cobrim la part de damunt i els laterals
amb la crema de xocolata i mascarpone i l'empolvorem amb una mica de
sucre glaç barrejada amb cafè soluble. Completem la decoració amb
encenalls de xocolata que haurem fet amb el ratllador o la mandolina amb
el quart de rajola de xocolata que no em fos.
A la nevera... i a punt per a la celebració!!"Quina taula de docents"!!!!! |
I aquí la teniu, no ho sembla que es jubili, veritat? |
Aquest si que és un pastís d'alçada. És increïble :)
ResponEliminallàstima vaig haver de marxar abans i em vaig perdre aquesta delicia!!!
ResponEliminaOhh! Espero que me'n preparin un abans de jubilar-me! hehehe :P
ResponEliminaAmb tantes capes el tall ha de quedar molt bonic! I la combinació de cafè, xocolata i formatge ha de quedar molt bona.
ResponEliminaPrecisament nosaltres la setmana vinent tenim un sopar per acomiadar una companya que també es jubila ;)
No sembla que es jubili, es veritat!!!! No m'agrada el cafe gens pero crec que si li poses mes xocolata en lloc de cafe m'encantaria!
ResponEliminaCarai !!!amb aquet pastís donen ganes de jubilarse !!! está de 10 !!!
ResponEliminaQuin detallàs de pastís, segur que va encantar a tothom.
ResponEliminaUna abraçada
Desde luego que no tiene ninguna pinta de jubilarse, se le ve bien joven y guapa, seguro que quedaria encantada con esas delicia de tarta, me ha gustado muchisimo, tiene un corte divino. Besicos
ResponEliminacosicasdulces.blogspot.com
bona combinació, de sabor ha de ser genial!! petons
ResponEliminaNomés de sentir 'mig kilo de formatge mascarpone' ja em poso burraco :DDD
ResponEliminaNena, com que jo em jubilaré abans que tu esperaré que em facis un d'igual...Que bo!
ResponEliminaPtnts,
Nani
Caram quina bona pensada i quin bon comiat!, realment NO sembla que s'hagi de juvilar!...Quin pastís: combinació perfecte la xocolata amb el cafè!A reveure!
ResponEliminaXocolata i cafè!! Dues de les meves dolces passions!! Com no m'ha d'agradat aquest pastís?? I ja afegint el mascarpone és genial!
ResponEliminaFelicitats pel pastís o felicitats a la companya que es jubila que per cert, veient la foto no ho diria pas!!!
Molts petons!!!
Un pastís impressionant per una celebració tan important. M'encanta el tall amb els tres colors i sabors, una delícia.
ResponEliminaPetons
Ara l'he vist! Després de dinar m'ha fet una gola fotre-li queixalada!!!
ResponElimina