coca d'albercocs (6)
Aquesta coca ha sortit d'una conversa que vaig tenir amb una amiga pel WhatsApp. No tenia clar si Corpus queia aquest dijous vinent o el de la setmana que ve... i com que a Reus per Corpus gegants i coques amb cireres volia aclarir la data. Ara ja ho sé i dimecres a la tarda tindré feina!
Doncs vam començar, missatge va, missatge ve a parlar del Corpus, de les coques i dels gegants i de sobte em diu: - Ja ho saps, cap a Maspujols a buscar cireres! -A Maspujols? si només hi tenim albercocs.
- A Mallorca fan coques d'albercocs i també són boníssimes, així que quan acabis amb les coques de cireres pots començar amb les d'albercocs.
Bona cosa em va dir, ja sabeu que quan sento la paraula coc o coca m'emociono ;-). No vaig tardar gaire en tenir a les mans aquesta recepta i us he de dir que és... boníssima, ara us ha d'agradar el contrast àcid -dolç de l'albercoc cuit.
Necessitem:
-uns quants albercocs
-100g de sucre
-40g de llard
-2 ous
-20g de llevat de forner
-40g de preparat per a fer puré de patata
-75ml d'oli
-140ml d'aigia
-250g de farina de força
- sucre i canyella en pols per empolvorar.
Dins d'un bol desfem l'aigua i el llevat i sense deixar de remenar anem afegint tots els ingredients en el següent ordre, el llard, els ous sencers, l'oli, el sucre, el preparat de puré i al final la farina. Ho hem d'amassar fins aconseguir una massa homogènia.
Pintarem el motlle on el volem coure amb oli i hi posem la massa i la repartirem bé.
Deixem reposar el motlle amb la massa un parell d'hores en un lloc càlid i sense corrents d'aire.ç
Mentrestant obrim els albercocs, en treiem el pinyols i els empolvorem amb sucre i canyella i els deixem fins que hagin passat les dues hores.
Preescalfem el forn a 180º.
Posem les meitats d'albercoc a la massa i hi aboquem pel damunt el suc que han fet. Si n'han fet molt no li posem tot, ens quedaria la coca mullada!
La fem coure entre 25 minuts i mitja hora, fins que vegem que té un bonic color daurat.
La deixem refredar abans de treure del motlle i l'empolvorem de sucre glaç i...BON PROFIT!
quines ganes de clavar-li queixalada, veritat?
Quina pinta, Dolça! Ara mateix em menjaria un trosset amb el café amb llet que tinc davant!
ResponEliminaPetonets.
Jo no sóc massa d'albercocs...un cop quan era petita en vaig menjar tants que em vaig empatxar...ara sencillament no en menjo. però amb coc potser si, eh!!!
ResponEliminaUf que bona! Demà la faig! Que tenia previst una mousse d'albercocs però el teu pastisset m'ha convençut més! Petons
ResponEliminaoh! que bona!! aquesta també me l'apunto....
ResponEliminaAmb cireres o amb albercocs, totes dues em semblen sensacionals!!!
ResponEliminaboníssima!!!!
ResponEliminaQuè maca t´ha quedat! No he posat mai patata a la massa de la coca. Ho provaré.
ResponEliminaDolça però quin coc..... ara me’n menjaria un tros amb aquest cafè calentó que tinc al davant Ummmm
ResponEliminaPetons
Hola Doça estimada i guapa tu
ResponEliminanena quina coca més bona, em que que m´agraden els albercocs, em permís anoto la teva formula, hum
mil petonets Susanna
Aquesta coca d'albercocs te de ser molt bona !!!
ResponEliminaUn contrast ben interessant amb una fruita de temporada deliciosa. T'ha quedat immillorable.
ResponEliminaTal i com apunta la Gemma, les postres individuals són molt pràctiques i la presentació és immillorable, però nosaltres ens quedem amb el gust, sembla deliciós aquest pastís de formatge, de ben segur que el provarem!
Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat també us portem unes postres, o un berenar, depèn del gust de cadascú. Un soufflé de poma, us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/souffle-de-poma
I ara que som en plena temporada....quina bona pinta !!
ResponEliminaHola Dolça. No hace mucho he visto una tarta muy parecida a esta, debe ser de la misma zona, pero con cerezas. Ahora tu la haces con albaricoques y creo que las dos tienen que estar deliciosas. Tanto una fruta como la otra me encantan pero los albaricoques quizás porque ya no se recogen como antes duran mucho menos y cuando te quieres dar cuenta ya no quedan.
ResponEliminaUna tarta que tiene todo el aspecto de estar fabulosa.
Saludos
Tremenda aquesta coca... s'ha de tastar!!!
ResponEliminaParece que me has leído el pensamiento. Llevo días pensando en hacer algo parecido... Que ricura de dulce :D
ResponEliminaBesos.
Els que som de Berga i rodalies sempre tenim molt present el dia de Corpus: són els dies de Patum :-)
ResponEliminaM'encanta crec que demà la provaré de fer.
ResponEliminaCrec que em quedo amb la coca de cireres, però no li faria pas un lleig a aquests albercocs. A veure si quan torni a casa els pares, l'albercoquer ja està ben madur i els sorprenc amb aquesta recepta.
ResponEliminapetonets
Tiene una pinta buenisima....con albaricoques no he probado,asi que me la llevo.
ResponEliminaBesets.
T'he perut una mica la pista, no sé si és pel meu canvi de correu, o perquè ja no tens l'opció de suscriure's. Tant se val! Els teus correus no m'arriben i al blog ja veus, no hi entro gaire.
ResponEliminaEl que sí et puc dir és que ara mateix hi faria una bona mossegada en aquesta coca tan bona.
Petonets.