Picantons amb préssec




Els picantons provenen de les polletes de la raça label.
En algunes regions de la península se'ls coneixen com a pollastres tomaters.
"Coquelets" és com en diuen a Europa, malgrat que la seva mesura és una mica superior que aquí, una mica més de 500grams.
La carn delspicantons és especialment tendra, degut al seu lleuger pes i a la curta edat.
Tenen un alt contingut de proteïnes i un baix contingut en greixos.
És excel·lent per a preparacions a la graella condimentades amb herbes aromàtiques i resulta molt apropiat per a tot tipus de receptes de rostits o farcits. 
 Informació extreta d'aquí                  

 Doncs rostit és com els vaig fer  i la salsa la vaig fer amb préssec. Pocs ingredients, una cocció no massa llarga en una cassola d'acer amb el cul gruixut ens van permetre gaudir d'aquest plat i sucar pa, tot el que vam voler, fins a deixar els plats ben nets.


Necessitem:
- dos picatons
- un manat d'alls tendres
- sal i una mica de pebre
- oli d'oliva
- un gotet de moscatell
- dos o tres préssecs de calanda

Tallem els picantons per la meitat i salpebrem.
Els enrossim en un bon raig d'oli a la cassola. Els retirem.
En el mateix oli posem els allets tendres tallats ben petitets fins que comencin a agafar color.
Hi afegim els picantons, el gotet de moscatell i un gotet d'aigua i ho tapem. Ho deixem a foc baixet, fent xup-xup, uns tres quarts  d'hora.
Hi afegim els préssecs tallats a trossos grossos i ho deixem coure un quart d'hora més, fins que vegem que els préssecs són tous.
La carn dels picantons en aquest moment gairebé es desfà de tan tendra com queda, per tant, servir-ho amb cura que no se'ns trenquin, una barra de pa i BON PROFIT!


Comentaris

  1. que bons,ademés amb el préssec te d'estar molt bo,petons

    ResponElimina
  2. Dolça; Caramb, qué bó tant i tant tendre... i acompanyat amb préssec...
    Que vagi de gust Dolça¡¡

    ResponElimina
  3. Quina pinta, mare meva!! jaja Realment sucar la salseta amb pa és un dels grans plaers de la cuina ;)

    Un petonet!!! :D

    ResponElimina
  4. Quina platillo més bo!! En vaig menjar en un restaurant fa poc i els vaig trobar boníssims, amb el préssec han de quedar genials!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. crec que mai he tastat els picantons!!! petonets guapa

    ResponElimina
  6. bo bo bo , mai els he fet amb préssec peró la propera segur..

    petonets

    ResponElimina
  7. Jo pensava que un picantó era un pollastre jove, independentment de la raça de l'animal... Sempre s'a`renen coses coves!
    El plat em sembla sensacional, amb el toc dolç dels préssecs, ideal!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  8. Que pinta mas buena!!El colorcito tan rico que tienen te invita a comer.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Nena, m'agraden molt els picantons.
    Així no els he menjat mai.
    Han d'estar molt bons.
    Petonets.
    Ah, ja parlarem del tema Arimany.
    Nani

    ResponElimina
  10. Hola Dolça, estimada i guapa tu

    quina bona pinta, i quina carn més melosa , anoto la teva proposta


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  11. En casa nos gustan muchos los picantons, los hacemos al horno y salen riquísimos, pero sin duda con los melocotones y esa salsita deben estar de rechupete! un beso

    ResponElimina
  12. Ostres, no he menjat mai un rostit amb préssec!! Ho hauré de provar perquè veient la bona pinta que fan aquests picantons!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Una bona llesca de pa i a disfrutar! Ara que ja fa fred, aquests guisats vénen molt de gust!

    ResponElimina
  14. Ara fa temps que no en cuino, i me’n has fet venir ganes
    Petons

    ResponElimina
  15. Fa molt temps que no els cuino.
    Aquest hivern els faré segons la teva recepta.
    Salutacions :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides