Picantons amb préssec
Els picantons provenen de les polletes de la raça label.
En algunes regions de la península se'ls coneixen com a pollastres tomaters.
"Coquelets" és com en diuen a Europa, malgrat que la seva mesura és una mica superior que aquí, una mica més de 500grams.
La carn delspicantons és especialment tendra, degut al seu lleuger pes i a la curta edat.
Tenen un alt contingut de proteïnes i un baix contingut en greixos.
És excel·lent per a preparacions a la graella condimentades amb herbes aromàtiques i resulta molt apropiat per a tot tipus de receptes de rostits o farcits.
Informació extreta d'aquí
Doncs rostit és com els vaig fer i la salsa la vaig fer amb préssec. Pocs ingredients, una cocció no massa llarga en una cassola d'acer amb el cul gruixut ens van permetre gaudir d'aquest plat i sucar pa, tot el que vam voler, fins a deixar els plats ben nets.
|
Necessitem:
- dos picatons
- un manat d'alls tendres
- sal i una mica de pebre
- oli d'oliva
- un gotet de moscatell
- dos o tres préssecs de calanda
Tallem els picantons per la meitat i salpebrem.
Els enrossim en un bon raig d'oli a la cassola. Els retirem.
En el mateix oli posem els allets tendres tallats ben petitets fins que comencin a agafar color.
Hi afegim els picantons, el gotet de moscatell i un gotet d'aigua i ho tapem. Ho deixem a foc baixet, fent xup-xup, uns tres quarts d'hora.
Hi afegim els préssecs tallats a trossos grossos i ho deixem coure un quart d'hora més, fins que vegem que els préssecs són tous.
La carn dels picantons en aquest moment gairebé es desfà de tan tendra com queda, per tant, servir-ho amb cura que no se'ns trenquin, una barra de pa i BON PROFIT!
que bons,ademés amb el préssec te d'estar molt bo,petons
ResponEliminaDolça; Caramb, qué bó tant i tant tendre... i acompanyat amb préssec...
ResponEliminaQue vagi de gust Dolça¡¡
Quina pinta, mare meva!! jaja Realment sucar la salseta amb pa és un dels grans plaers de la cuina ;)
ResponEliminaUn petonet!!! :D
Quina platillo més bo!! En vaig menjar en un restaurant fa poc i els vaig trobar boníssims, amb el préssec han de quedar genials!
ResponEliminaPetonets
Sandra
crec que mai he tastat els picantons!!! petonets guapa
ResponEliminabo bo bo , mai els he fet amb préssec peró la propera segur..
ResponEliminapetonets
Jo pensava que un picantó era un pollastre jove, independentment de la raça de l'animal... Sempre s'a`renen coses coves!
ResponEliminaEl plat em sembla sensacional, amb el toc dolç dels préssecs, ideal!
Petons!
Anna
Que pinta mas buena!!El colorcito tan rico que tienen te invita a comer.
ResponEliminaBesets.
Nena, m'agraden molt els picantons.
ResponEliminaAixí no els he menjat mai.
Han d'estar molt bons.
Petonets.
Ah, ja parlarem del tema Arimany.
Nani
Hola Dolça, estimada i guapa tu
ResponEliminaquina bona pinta, i quina carn més melosa , anoto la teva proposta
mil petonets Susanna
En casa nos gustan muchos los picantons, los hacemos al horno y salen riquísimos, pero sin duda con los melocotones y esa salsita deben estar de rechupete! un beso
ResponEliminaOstres, no he menjat mai un rostit amb préssec!! Ho hauré de provar perquè veient la bona pinta que fan aquests picantons!
ResponEliminaPetons!
Una bona llesca de pa i a disfrutar! Ara que ja fa fred, aquests guisats vénen molt de gust!
ResponEliminaAra fa temps que no en cuino, i me’n has fet venir ganes
ResponEliminaPetons
Fa molt temps que no els cuino.
ResponEliminaAquest hivern els faré segons la teva recepta.
Salutacions :)