Brioix
Darrerament els he acostumat a tenir alguna coseta diferent per 'esmorzar. Si a mig matí, a l'hora del patí hi ha entrepanet salat a casa hi ha alguna llepolia dolça, però no tot han de ser cocs a casa nostra i darrerament m'he llençat una mica a l'aventura amb diferents masses amb llevat fresc, busco fer un brioix on no hi domini la mantega, que no sigui massa dolç, que quedi suau i flonjo...res, que no demano res!
Amb aquesta recepta agafada d'una publicació gratuïta de fa més d'un any he aconseguit un brioix força correcte (ara que no em sent ningú l'he fet tres vegades abans no ha sortit el que veieu a les fotografies). A veure que us sembla a vosaltres!
Per a fer aquest brioix he necessitat:
- 6 ous
-125g de mantega, en pomada
-125g de sucre
-un parell de cullerades de sucre avainillada.
-750g de farina de força
-25g de llevat fresc
-300ml de llet.
Desfem el llevat en la meitat de la llet, tèbia.
Hi barregem la meitat de la farina i anem amassant. Hi posem la resta de llet amb el sucre i la vainilla. De mica en mica anem afegint farina, quan vegem que comença a no prendre'n més hi anem afegint els ous, d'un en un, i seguim afegint la farina fins al final. Ara hi anem incorporant la mantega a trossos, sense deixar d'amassar durant força estona.
Una vegada tinguem una massa llisa en fem una bola, l'arrebossem amb una mica de farina i la posem en un bol tapat a reposar un parell d'hores. Passat aquest temps li treiem l'aire i li donem la forma que volem, jo la he posat dins d'un parell de motlles rectangulars que havia untat amb una miqueta de mantega. La tornem a deixar reposar una hora més en un lloc on no li toqui l'aire (pot ser dins el forn apagat).
Podeu pintar la massa amb ou batut.
Es posa el forn a preescalfar i quan vegeu que la massa ha tornat a pujar força dins els motlles l'enforneu a 200º durant uns 20 minuts.
Acabadet de fer, amb una miqueta de melmelada està boníssim. La resta la he tallat a llesques i al congelador, així cada dia serà tendre com acabat de treure del forn.
Amb aquesta recepta agafada d'una publicació gratuïta de fa més d'un any he aconseguit un brioix força correcte (ara que no em sent ningú l'he fet tres vegades abans no ha sortit el que veieu a les fotografies). A veure que us sembla a vosaltres!
Per a fer aquest brioix he necessitat:
- 6 ous
-125g de mantega, en pomada
-125g de sucre
-un parell de cullerades de sucre avainillada.
-750g de farina de força
-25g de llevat fresc
-300ml de llet.
Desfem el llevat en la meitat de la llet, tèbia.
Hi barregem la meitat de la farina i anem amassant. Hi posem la resta de llet amb el sucre i la vainilla. De mica en mica anem afegint farina, quan vegem que comença a no prendre'n més hi anem afegint els ous, d'un en un, i seguim afegint la farina fins al final. Ara hi anem incorporant la mantega a trossos, sense deixar d'amassar durant força estona.
Una vegada tinguem una massa llisa en fem una bola, l'arrebossem amb una mica de farina i la posem en un bol tapat a reposar un parell d'hores. Passat aquest temps li treiem l'aire i li donem la forma que volem, jo la he posat dins d'un parell de motlles rectangulars que havia untat amb una miqueta de mantega. La tornem a deixar reposar una hora més en un lloc on no li toqui l'aire (pot ser dins el forn apagat).
Podeu pintar la massa amb ou batut.
Es posa el forn a preescalfar i quan vegeu que la massa ha tornat a pujar força dins els motlles l'enforneu a 200º durant uns 20 minuts.
Acabadet de fer, amb una miqueta de melmelada està boníssim. La resta la he tallat a llesques i al congelador, així cada dia serà tendre com acabat de treure del forn.
Guauu que bo !!! M'encanten els brioix !!! I amb la melmelada de prèssec que tens mmmmmmmm
ResponEliminaJo en vui una miqueta !!!
Petonets
Quina delicia más bona aquet brioix,prenc nota per que açó es una perdició.
ResponEliminaUn petonet molt gross preciosa.
Que desayuno tan rico!!!!!!
ResponEliminaMe apunto!!!!!
Besos
Me l'apunto!!! tinc moltes ganes de fer briox pero no trobava una recepta que m'acabes de fer el pes... Solucionat! ;-)
ResponEliminaUn petonet
Sònia
No hi ha rés com un bon brioix cassolà, i la melmelada de prèssec no pot faltar per acompanyar-ho, Una delicia. Petons,
ResponEliminaque rico!! con la mermelada es un placer!
ResponEliminaT'ha quedat molt guapo!
ResponEliminaI del sltres dos què n'has fet??? Jo voluntària per catar-lo!!!!!!!
ResponEliminaPtnts
mmmmmmmmmm que bo la veritat que aquestes cosetes venen de gust,encara que el regim jjee s'espanta ,petonssssss
ResponEliminaDOLÇA T'HA QUEDAT GENIAL I AMB MELMELADA...QUE BO!!
ResponEliminaPETONS
Boníssim, es veu molt flonjo i t'ha pujat molt! Jo quan faig algun brioix tb el tallo i el congelo pq sinó començaria a picar i me l'acabaria tot! Al descongelar-lo queda perfecte.
ResponEliminaPetons
A mi me parece delicioso!!!Que altura...te ha quedado genial,da gusto verlo.
ResponEliminaBesets.
Quin pecat de dolç!!!! Boníssim!!!
ResponEliminaDoncs que ens ha de semblar: que el tens clavadíssim només en tres intents :)
ResponEliminaEl brioix és tan agraït. Combinable amb dolç i salat. Ah! i l' important no són les formes sinó el contingut, en aquest cas el sabor.
ResponEliminaFer brioix a casa és SUPER difícil i costa trobar-li el punt: el llevat, l'amassat, el forn... massa complicat!
ResponEliminaPerò al final t'ha quedat perfecte, a casa els tens molt mimats, eh? ;)
Me apunto la receta, me gustará hacerla.
ResponEliminaUn saludo.
Hola,
ResponEliminaA mi em sembla: Perfecte!! M'encanta el brioix i fet a casa no hi ha res millor. Petonets
Té molt bona pinta! Creus que es pot també emprar per la coca de cireres? Felicitats pel bloc!
ResponEliminaFa molt bona pinta! Creus que es pot emprar per fer la coca de cireres? Felicitats pel bloc!
ResponEliminaOlá, adorei suas receitas, são muito bem preparadas e devem ser muito saborosas também. Um abraço, Marta. Venha me visitar também, será muito benvinda.
ResponEliminaEi Dolça que amb la melmelada se'l veu molt esponjoset :O)
ResponEliminaFelicitats !!!
Segur que a mesura que en vagis fent l'hi aniràs trobant el punt. Però t'asseguro que no hi ha res com un brioix casolà per esmorzar! Segur que va volar! :)
ResponEliminaPetons!