pebrots del piquillo farcits

Aquest mes Wivith de Cuchiflitos és l'amfitriona de l'HEMC 40, ens ha proposat com a tema cuinar amb sobres i, com a casa no és llença res , m'he posat mans a les cassoles.

Després de Nadal tots tenim una carmanyola al congelador amb restes de rostit, pollastre farcit i demés menges suculentes; o si no és Nadal restes de la carn del caldo. El meu és el segón cas.

Normalment la carn del caldo acaba en croquetes o crestes però avui em dedicaré a farcir pebrots del piquillo, aquells pebrots que arriben en un lot de Nadal i s'avorreixen en un racó del rebost durant un munt de temps.

Necessitem:
  • - Una ceba
  • - Mitja dotzena d'allets tendres.
  • - carn del caldo esmicolada
  • - Vi ranci
  • - un bon tall de pernil salat ben bo ( he posat pernil ibèric)
  • - Un pot de pebrots del piquillo
  • - Llet
  • - Farina
  • - Sal/Oli
Tallem la ceba i la sofregim, quan ja està blanqueta hi posem els allets tendres ben petitets i deixem que s'enrosseixi be tot. Hi afegim la carn del caldo i un bon raig de vi ranci i ho deixem coure a foc ben baixet uns 20 minuts. Hi afegim el pernil i ho deixem uns minuts més.
Ho passem tot per la picadora i en fem una pasta.
Fem una beixamel no gaire espesa amb mig litre de llet, tres cullerades de farina, una mica de mantega i sal.
Barregem la meitat de beixamel amb la pasta de la carn i ho deixem refredar.
Mentrestant escorrem bé els pebrots del piquillo i els farcirem amb una cullereta de postres.
Posem una mica de beixamel en una plàtera, al damunt els pebrots, hi posem una culleradeta de beixamel damunt de cada pebrot, ho espolsem amb par ratllat i una mica de formatge i ho gratinem.

Però com que el pot de pebrots no era massa gros em va sobrar carn que va servir per fer uns canelons de cuina d'aprofitament.
I al final vaig escalivar unes albergínies, les vaig buidar amb cura i les vaig omplir amb la carn que em quedava, amb formatge ratllat i a punt per congelar. Ja tinc dinar per un dia que no tingui temps!
Què us sembla? tres en u per a l'HEMC d'aquest mes.

Comentaris

  1. Carai un tres per un i molt ben aprofitat!
    És ideal aprofitar restes d'altres menjars per fer-ne de nou i molt bons!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Això sí que és cuina d'aprofitament i ben saborosa!!! Sí que es veritat que hi ha menjars que van passant pel frigorífic i, al final, ja no saps què fer-ne. Salutacions

    ResponElimina
  3. Bé, si amb unes quantes sobres ets capaç de fer tots aquests plats, vigila, que un dia d'aquests em passo per casa teva perquè em facis unes quantes lliçons!!!
    A casa no sobra gaire menjar, perquè si en faig de més, ens el mengem a l' endemà i si en sobra molt poc, s'ho menja el Pere, que (com ell diu) és "el coche escoba".

    Em quedo amb els pebrots i els canelons.
    Un petó

    ResponElimina
  4. Me gustan las tres recetas. Muy buen aprovechamiento, si señor.
    Biquiños

    ResponElimina
  5. és el que té els lots de nadal jijiji
    bona pensada

    ptns

    ResponElimina
  6. Hola Dolça. Una receta estupenda de aprovechamiento. Los pimientos del piquillo me encantan y si son rellenos más.
    Debieron salirte exquisitos y como no hay dos sin tres, los canelones fabulosos y las berenjenas para no dejar ni una.
    Un lujo de aprovechamiento.
    Saludos

    ResponElimina
  7. Això si que se'n diu cuina d'aprofitament i desgustació variada.
    Felicitats!!

    ResponElimina
  8. M´agrada molt aquest menú , sobretot els pebrots ...Té tot molt bona pinta..

    ResponElimina
  9. Seguro que de este plato no te sobra ni las migas. Porque tiene un relleno y una pinta que invita a comerselo.
    Un beso.

    ResponElimina
  10. El tema d'aquest mes del HEMC m'encanta, a casa no es llença mai res!
    Ben sovint amb les sobres surten plats molt més bons que l'original, per exemple, aquests pebrots farcits. I l'opció del pebrot és un bons ubstitut a les crestes típiques de sempre, molt bona idea ;)

    ResponElimina
  11. Lo teu es de premi! Tres en uno i gratis!!jaja, molt bona contribució, totes tres!.Petons

    ResponElimina
  12. Princesa, el farcit d'aquests piquillos és meravellós. és una grandiosa recepta d'aprofitament. petons.

    ResponElimina
  13. Vaya sobras mas bien aprovechadas¡¡te ah quedado un menu buenisimo¡
    Besets.

    ResponElimina
  14. I encara que s'hagi de fer el farcit espressament, no hi fa res!. Que bons!.

    ResponElimina
  15. I encara que s'hagi de fer el farcit espressament, no hi fa res!. Que bons!

    ResponElimina
  16. Dolça; No ho sé, si quedar-me amb els pebrots del piquillo farcits, o amb els canelons d'aprofitament o amb les albergínies farcides... o... ooohh quin goig tot plegat Dolça¡¡ Que vaigi de gust¡¡

    ResponElimina
  17. Una recepta genial! No només s'aprofita la carn d'olla, sinó que també els pebrots del piquillo de les paneres! :)
    Petons!

    ResponElimina
  18. Canvio el que vaig fer amb la carbassa per qualsevol dels tres, ptnts

    ResponElimina
  19. Bona proposta.... sempre fem les croquetes, jo en ocasions ous farcits, o be tot esmicolat dins el brou amb la pasta.
    M’agrada molt el teu suggeriment ... però molt!!!

    1 petó

    ResponElimina
  20. Interessant... fa més d'un any que tinc una llauna de pebrots del piquillo a la nevera, els vaig comprar i sempre penso en farcir-los amb brandada, però em fa mandra... ara ja sé què fer-ne!

    ResponElimina
  21. Carai quina recepta d`aprofitament, jo mi apunto
    petons

    ResponElimina
  22. Que ricos, yo también los hago mucho.

    Saludos

    ResponElimina
  23. Dolça, hola guapa!
    Una idea ben original ;) Quina gana! Agafo un per fer el tastet! Gràààcies!

    Bon cap de setmana!
    Petonets,
    Marina

    ResponElimina
  24. Todo fabuloso.
    Me encantan las berejanas, pero comeria de todo sin protestar.
    Feliz finde semana x

    ResponElimina
  25. Hola Dolça, te cojo un par para la cena junto con una ensalada, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  26. Gracias por tu participación en el Hemc# 40

    ResponElimina
  27. M'encanten els piquillo, i mira una bona manera d'aprofitar les restes de carn i no haver de fer sempre croquetes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides