Coc de xocolata i carabassó (28)
Ja sabeu que a mi m'agrada molt fer cocs, i com que són unes postres que gairebé sempre em surten bé i que puc anar fent variacions perque mai siguin iguals no s'avorreixen de que els en faci. A més si en sobra, cosa que passa molt poques vegades, admet molt bé la congelació .
Us vaig posar dies enrera un cake de carabassó, i he pensat que si sol surt bé, perquè no ha de sortir bo amb xocolata, i aquí el teniu:
Necessitem:
- 200g de carabassó pelat i ratllat.
- 2 ous
-200g de sucre
-200g de farina
-100g de mantega
- Mig got de llet
- 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
- 1 sobre de llevat
Barregem la farina i el sucre fins tenir-los a punt de cinta.
Hi afegim la mantega desfeta, després la llet i al final lafarina, el cacau i el llevat.
Quan tenim la massa a punt hi posem el carabassó ratllat i ho posem en un motlle preparat amb mantega i farina i ho enfornem.
El forn l'hem de tenir, ja calent a 200º, i la cocció dura entre 35 i 40 minuts.
Em vaig inspirar amb aquesta recepta però hi vaig fer alguns canvis.
Tot el que porti xocolata és deliciós! Molt bona idea millorar encara més aquest coc tan sorprenent de carbassó... amb el toc de la xocolata encara ha de ser més bo :) I segur que d'aquest no en sobra ni una engruna ;)
ResponEliminaEts la reina dels cocs! :))
Em sembla que ho has de dir al revés això... què no surt bo amb xocolata? XDDD
ResponEliminaXocolata i carabassó??? No ho hagués pensat mai. Es una d’aquelles parelles que penses que no lliguen, encara que no se sap, potser son les millors.
ResponEliminaUna abraçada
Si ho veuen ma germana o la reina del meu cor em tocarà fer-ho... una és fan del carbassó i l'altra ho és de la xocolata...
ResponEliminaTé mooooolt bona pinta.
Hola Dolça. Esta coca es la primera vez que la veo, jamás se me hubiera ocurrido mezclar calabacín y chocolate, pero por lo que deduzco al leerte tiene que estar deliciosa.
ResponEliminaPero hay algo que no entiendo; dices al principio que mezclamos la harina y el azúcar hasta tenerlos a punto de cinta ¿eso que es? ¿como se hace? es una pregunta de un novato jj.
Saludos
No sé jo si algun cop se m'hauría passat pel cap barrejar carbassó i xocolata. Ara veig que és una molt bona idea, i també veig que em queda molt per aprendre. Moltes gràcies per la recepta. La faré ben aviat, per sorprendre als amics.
ResponEliminaA mi m'ha passat com a la Dolorss. Però, si tu ho dius, ha de ser bo. Potser gose fer-la un dia d'aquests. Ets una crac de la cuina!! Salutacions
ResponEliminaostres , xocolata i carbassó...no ho havia vist mai..
ResponEliminadeu quedar bo , oi??
Ho provarem ...!!
Tiene una pinta bien esponjosa¡seguro que estos ingredientes encajan de maravilla....nunca se me habria ocurrido mezclarlos.
ResponEliminaBesets.
Dolça; La veritat que ets "coc"llunuda amb totes aquestes receptes de cocs. Congelar-la vols dir que si arriben a temps de fer-ho? :-D
ResponEliminaQue vagi de gust Dolça¡¡
Desde luego la pinta es estupenda!
ResponEliminaNo se me hubiese ocurrido combinar esos ingredientes.
Y lo cierto es que nos acostumbramos a ciertos alimentos comerlos casi siempre de la misma forma, por eso me encanta probar cosas nuevas.
Lo probaré pronto.
Un beso.
Amb aquest coc amb carbassó passa com amb els pastissos de pastanaga, que no ho sembla que en portin?. No m'imaginava una combinació així, encara que allà on hi hagi xocolata...
ResponEliminaGemma, improvisar i millorar els cocs és un repte que tinc, ja ho saps i la xocolata és una gran aliada per a les millores.
ResponEliminaSurfone, surt bo sense xocolata, i amb xocolata... també!
Dolorss, sorpren, veritat? Doncs és força bó!
Starbase, doncs amb un sol coc enamores les dues, però té un problema, el carabassó no es nota.
Juan, a punto de cinta es batir los huevos enteros con el azucar como si los montaras a punto de nieve, lo más fuertes que puedas de manera que cuando dejas caer la mezcla con una cuchara cae como si fuera una cinta plegandose sobre si misma.
Enric, tu aprendras de cocs i jo de pans.
Francesc, si goses a fer-la ja em diràs que t'ha semblat. A mi al principi això del carabassó em va costar però si ho fem amb pastanaga i queda bonissim, perquè no atrevir-me i doncs la textura del carabassó és semblant a la de la pastanaga, proporciona al coc una textura humida com la dels cakes nglesos.
peixos, sorprenen els ingredients, el carabassó no es nota, li dona humitat.
mesilda, el que no faci jo amb els cocs... no ho fa ningú!
JosepB, es pot congelar, però no hi vaig ser a temps. M'ha agradat lo de "coc"llonuda, està bé!!!
Empar, me gusta hacer experimentos y como havia visto una receta con estos ingredientes me animé a hacerlo.
Glòria, efectivament, el carabassó no es nota, li aporta humitat i fa que el coc tingui una textura semblant al dels cakes anglesos, com el de pastanaga però sense el color taronja!
PTNTS
Dolça
T'estàs guanyant el títol de "Reina dels cocs"!!!
ResponEliminaMai se m'hauria acudit barrejar xocolata i carabassó, però que bé queda, tan esponjós i suposo que boníssim!!!
Petons
Jo que utilitzo el carbassó com la meva verdura de règim per excelència!!! Afegiré aquesta recepta al règim!!! je je je
ResponElimina(Ho has probat de fer amb remolatxa?)
Ptnts
Glòria, ets la reina indiscutible del coc , te una pinta acollonant aquest , escolta a veure quan fem cafè i no és una excusa perquè portis un tallet de coc, pero si en portes me´l menjo segur .
ResponEliminapetons
Ostres Glòria! No hauria dit mai que el carbassó i la xocolata lliguéssin! :)
ResponEliminaPetons!
Tengo que hacer ,que maravilla de mezcla. Una delicia x
ResponEliminaMargarida, no em posis cap títol que després són difícils de mantenir!
ResponEliminaMarta, m'apunto la teva proposta de la remolatxa, pot quedar bonic de color, veritat?
mai, café quan vulguis, i si vols amb coc també!
mercè, el carabassó no es nota, només dona humitat al coc.
Ana Powell , una curiosa mezcla,pero sabrosa!
PTNTS
Dolça