Crema d'escarola i poma, amb ou poché, encenalls de tòfona i cruixent de quinoa

Us agrada l'escarola? A nosaltres molt...i feta amb romesco és un clàssic a la nostra taula quan les escaroles són grans i tendres. Però és clar...què en fem de les fulles més verdes...són molt tendres  però en amanida no ens agraden tant. Unes quantes les tallem petites i les barregem  a les amanides i unes quantes les podem fer servir per fer una crema d'escarola, que si la vestim una mica bé ningú diria que és una recepta d'aprofitament.

I com que tinc el forn encès couré unes pomes que m'ajudaran a acabar-la de fer.

I els toppings...doncs l'ou pochê per un costat i per l'altre, inspirant-me en aquesta fotografia (només he dit inspirant-me) de l'instagram de @Fresaypimienta faré un cruixent de quinoa...a veure què us sembla el resultat final.

Comencem fent unes pomes al forn, sense sucre.

Per fer el cruixent de quinoa necessitem:

  • Un grapat de quinoa
Posem la quinoa en un pot amb aigua freda durant un quart d'hora. La colem i l'esbandim bé. La deixem al colador una bona estona perquè perdi tota l'aigua.
Posem un paper de forn en una safata i estenem la quinoa al damunt, separant els granets el màxim possible. La posem al forn, a 50º, amb aire perquè perdi l'humitat (no s'ha de torrar, només perdre l'humitat).
Una vegada ben eixuta agafem una paella i fem com si fessim crispetes, posem els grans de quinoa amb el foc fort i la paella tapada i ho anem sacsejant. Sentirem com els grans van esclatant a mesura que van torrant-se. Els posem en un plat per fer-los servir al final.

Per fer la crema:

  • Fulles d'escarola verdes
  • 2 pomes al forn, pelades i sense pinyols
  • Sal
  • oove
Netegem bé les fulles d'escarola, les tallem i les posem al bol de la TMX, Les tallem una mica V4,  3-4". Cobrim amb aigua l'escarola  i ho fem bullir  5 minuts, V2 a 100º. 
Colem l'escarola i llencem aquesta primera aigua. La tornem a posar al bol de la TMX, la cobrim d'aigua i la fem coure 20 minuts més.
Passat aquest temps traiem el bol de la TMX  i el deixem refredar una estona.
Mentrestant agafem un parell de pomes cuites, les pelem, en traiem els pinyols i les posem dins el bol.
Triturem, 1 minut a V-5-10.

I ja podem emplatar:  posem la crema d'escarola i poma, al damunt un ou pochê, una mica de cruixent de quinoa i al final hi ratllem una mica de tòfona.


Comentaris

  1. Mmmm....quines coses tan bones fas! El cruixent de quinoa és un toc excel·lent.
    Al proper...ja hi seré jo també!
    Petonets i molt bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Quin color més intens que té. I aquest ou ... deliciós !!

    Besos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Feta amb les fulles més verdes agafa un color verd fosc. Si hi afegim patata s'aclareix una mica, però no n'hi he posat!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Nunca he probado una crema hecha con escarola, pero esta nada más verla se me ha antojado, ha sido amor a primera vista jajaja

    Petons!!!

    ResponElimina
  4. Amb poma la crema d'escarola ens agrada molt queda molt suau i amb aquests toppings de luxe, crec que ningú sap que és una recepta d'aprofitament, Aquestes són les millors receptes ;o)
    Petons i bona setmana santa,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. No es que la escarola me haga perder el sueño jj, no la utilizo mucho aunque en bastantes ocasiones la he comido en ensalada y lo cierto es que no me desagrada.
    Pero así, en crema, jamás la he probado. Y creo que me gustaría porque la manzana asada le debe conferir un sabor muy rico. Muy curiosa esa forma de preparar la quinoa.
    Lo que no me pediría sería el huevo poché jj, mejor sin él.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides