Coca de ceba

L'altre dia, mentre tallava ceba per a fer-la marinada, tan primeta i sencera em va venir al cap la coca de ceba i em van venir ganes de menjar-ne.  Guants de làtex i posant les cebes sota el raig de l'aixeta en vaig tallar mitja dotzena que van acabar en unes coques de ceba, unes quantes per casa i unes quantes per esmorzar a la feina ... que n'hi ha un que només em demana que li ensenyi a fer-ne! Així les tasta i després ja veurem si les vol fer o no ☺

Necessitem:

Per a la massa:

  • 50ml d'oli
  • 150ml d'aigua
  • 400g de farina
  • 1 culleradeta de sal
Per al farciment de les coques:
  • Mitja dotzena de cebes mitjanes
  • 2 culleradetes de pebre vermell de la Vera dolç
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell de la Vera picant
  • Sal
  • Oove

Tallem les cebes ben primetes i les posem en un bol, un parell de cullerades d'oli,  sal, ben remenat tot i tapat,  ho posem al microones 10 minuts, a màxima potència. 
Passats els 10 minuts veureu que està tova però encara no està cuita del tot, ja s'acabarà de coure al forn. Hi poseu els pebres vermells, ho remeneu i bé i ho deixeu refredar.

Engeguem el forn a 200º i comencem a fer la massa:
Posem l'oli en una cassola a escalfar i en el moment que comenci a bullir el traiem i el posem al bol de l'amassadora, hi afegim la farina, l'aigua i una culleradeta de sal i ho fem amassar a velocitat mitjana fins que tinguem una massa oliosa i elàstica.

Fem les coques, de la mida i forma que vulguem, hi posem la ceba cuita, de manera ben abundant,  al damunt i  ho posem al forn fins que vegem que la massa està cuita. Abans de treure-les del forn les ruixem amb una mica d'oove o amb una mica d'oli amb all i julivert i les deixem un parell de minuts més.

Acabades de fer, el mateix dia,  la massa és fina i cruixent. L'endemà, a la feina, segueix sent la massa fina i cruixent...per tant us he de dir que ja he trobat la massa adequada per fer coques salades ràpides i bones. Ara només cal que el Daniel em doni el vist i plau i les vulgui aprendre a fer!



Aquestes van ser l'esmorzar de l'endemà a la feina, ben posadetes en una capsa, van aguantar força bé!

Comentaris

  1. Aquesta te ta copio...però ja! Ja testic tardant! Que bones i que boniques! Gràcies per la recepta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta i semblen ben cruixents!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van durar dos dies i estaven cruixents encara, més no ho puc dir perquè ja no en quedava cap.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina

  3. Perquè posar mes ingredients a aquesta coca, si amb la ceba ja queda bonissima

    ResponElimina
  4. La seba cuita no m.entudiasma pas pero aquesta coca ha de ser molt bona...

    ResponElimina
  5. Esta receta la haré pronto en casa, no te quepa la menor duda, nos encanta la cebolla

    Petons!!!

    ResponElimina
  6. És com una coca en recapte! La faré! Ptnts

    ResponElimina
  7. Sóc adicta a les tartes de ceba, quiche, galettes, coques. flameekueche i totes les variants possibles! M'encanta com t'han quedat!!!
    Per cert, avui el blog fa anys amb un sorteig de melmelades cassolanes, per si t'interessa!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Los panes y las masas son mis favoritos, las cocas son algo nuevo para, pero he probado y el resultado es inmejorable, así que ahora toca de cebolla, buenísimo el blog, me quedare con mas de una receta🤩

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides