Crema de naps i peres d'hivern

Aquest diumenge al mercat de Puigcerdà hi havia poques parades. No es d'estranyar, si no ha parat de nevar! Poca cosa hem trobat però no hem marxat amb les mans buides...col per a fer trinxat, naps i peres d'hivern.
I com que el fred apreta quan hem arribat a casa hem preparat una crema per menjar-nos-la ben calenta.

Necessitem per a quatre racions:
  • Un quilo de naps
  • 2 peres d'hivern ben grosses
  • Un porro
  • Sal 
  • Pebre
  • Oove
  • Xips de verdures, en el meu cas han estat comprats, però també podeu fer-los vosaltres tallant un nap ben fi a la mandolina i posant-lo al forn, a baixxa temperatura, fins que els talls estiguin deshidratats.


  
Netegeu bé els naps sota l'aixeta, peleu-los i  els talleu a rodanxes
Talleu el porro ben fi i el poseu en una cassola amb una mica d'oli a sofregir. Quan veieu que comença a agafar color hi poseu els naps, els deixeu coure un parell de minuts amb el porro, remenant-ho i després ho cobrim amb aigua i ho deixem bullir uns 20 minuts.
Cinc minuts abans hi posem la pera tallada i ho deixarem acabar de coure. 
Ho salpebrem, ho deixem refredar una mica i ho passem per a batedora fins que ens quedi ben fi.
Ho servim en un bol, amb uns quants xips de verdures damunt i un rajolí d'un bon oove.

Jo la he fet amb la TMX, encara més fàcil.
  • Posem dins el bol el porro tallat a rodanxes i una mica d'oli, ho trossegem durant 4 segons a V4
  •  Ho sofregim 5 minuts/Varoma/Vel.1
  • Incorporem els naps  i sofregim durant dos minuts més/Varoma/Vel.1
  • Hi afegim l'aigua. Ho fem coure 15 minuts/Varoma/Vel.1. 
  • Hi afegim les peres tallades grosses i ho fem coure 5 minuts més.
  • TRaiem el bol de la TMX i el deixem refredar una mica. Podem treure una mica de líquid i si veiem que el necessitem ja l'afegirem.
  • Triturem 2minut/Vel.progressiva 5-10. 

Què me'n dieu? Cremes de verdures ben calentes que ens ajuden a passar el fred, sanes, lleugeres i diferents.  I si no fa tan de fred, són un sopar ideal.

Comentaris

  1. M'ha agradat la combinació d'ingredients, el nap amb la pera, ummmm. Això s'ha de tastar!
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  2. M'ha recordat la crema de xirivia i poma! Bona elecció d'ingredients! Han de quedar fantàstics i amb aquests freds ideals! Ptnts

    ResponElimina
  3. Mmmm...aquesta cremeta la preparo,segur! Que bona ha de ser! Et deu "revifar" tot el cos!
    Molts petonets i molt bona setmana, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  4. Gloria una crema muy buena y sana con esta combinacion, que calentita saca el frio del cuerpo.ha sido una gozada la nieve caída en la Cerdanya.
    Pts

    ResponElimina
  5. Pocas cosas sientan tan bien como una crema bien calentita cuando aprieta el frío y esta me la comería ahora mismo

    Petons!!!

    ResponElimina
  6. Avui veig varietat de cremes, i totes bones! me les quedo totes!! petons

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Este sábado pasado estuvimos de cena con los cuñados de uno de los amigos con los que salimos y que viven en Prades. Nos comentó que frío habían pasado mucho pero que nieve no había caído mucha. Yo creí que viendo como estaban los alrededores no iban a poder venir pero si lo hicieron.
    Una crema que para los días tan fríos que estamos teniendo, no es de extrañar, estamos en invierno jj, sienta a las mil maravillas. Calienta el cuerpo y como no el espíritu. Sin duda deliciosa.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. Una crema fantàstica perque aquesta setmana excepte cols no hi havia gens coses a la cistella eco :o) Excepte nabs!!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Avui mateix l'he fet, amb la Thermomix, amb un quilo de naps i en comptes dels xips de verduretes, hi he posat un tall de pernil salat prèviament torradet passat per la paella. I també, en comptes d'aigua i he posat brou de pollastre (baix en sal) perquè el tenia obert a la nevera i s'havia de fer servir. Boníssima! M'ha sorprès que es notava força la pera i després se m'ha acudit que potser també podia haver-hi posat unes nous com a "topping" en tot cas, una gran recepta! Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per fer-la i gràcies per donar-me la teva opinió. El gust del nap éd força neutre i per això es nota la pera. És per això que m’agrada fer servir els naps blancs, perquè no tapen la resta de gustos

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides