Caldereta de llamàntol...amb patata


No és exactament una caldereta,  la he fet basant-me en una recepta de caldereta de llamàntol que tinc apuntada de fa temps (la deuria copiar d'alguna revista de cuina, però no  recordo de quina) i  hi he afegit patata.

No serà la recepta exacta però ha sortit per llepar-se'n els dits.
A veure què us sembla !

Necessitem, per a dues persones:

  • Un llamàntol
  • una ceba grossa
  • 1 pebrot verd tallat en brunoise
  • 1 pebrot vermell tallat en brunoise
  • 1 gra d'all
  • Mitja dotzena de tomàquets madurs (pelats i la polpa triturada)
  • oove
  • sal
  • pebre
  • Picada: avellanes, all tendre , carquinyoli, safrà, julivert.
  • Dues patates

Tallem el llamàntol pel mig, separant el cos del cap i marcant les pinces perquè després sigui més fàcil menjar-nos-el ( si sou tan figa-flors com jo us ho feu fer per la peixatera i llestos ).
Sofregim el llamàntol en una cassola amb una mica d'oove. El reservem.
A la mateixa cassola hi posem primer l'all, després el pebrot verd, el vermell i la ceba. Quan aquesta comença a agafar color de caramel hi posem la tomaca i , a foc suau, fem que es vagi caramel·litzant tot.

A la tomaca s'hi afegeix el llamàntol i s'hi posen un parell de gots d'aigua, es fa bullir cinc minuts alegrement, es tapa i es deixa fins l'endemà.
 L'endemà al morter fem una bona picada que deixatarem amb una mica del suc de la caldereta.

Pelem i esqueixem les patates, grollerament a talls grossos, que afegirem a la cassola quan torni a bullir, hi posarem la picada, uns deu minuts més a foc viu i ja la tenim a punt.

Comentaris

  1. Gairebé podríem parlar d'un suquet de llamàntol.
    Ha de ser bo per força, per sucar-hi pa.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt bo...per menjar amb cullera😋
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Respostes
    1. El dia que la facis avisa'm que vindré Joan Carles!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Si parles amb gent de Menorca aquesta ni diuen panadera, la caldereta per ells no porta patata! De totes maneres diga-li caldereta o panadera, no li faria cap lleig! I ara que s'acosten festes... és un possible plat! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. És igual Marta, caldereta, panadera o suquet...el principal és que està molt bo. I si, és un possible plat per festes.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Genial! Que què em sembla? Genial! Un plat de luxe! Ja vindria a dinar a casa teva, ja.
    Petonets i bona recta final!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Genial i facileta Olga. T'animes?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Una receta muy apetecible y festiva Gloria.
    Bones festes
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars