Calamarsos farcits
Un plat dels de sempre, de sucar pa, un plat que avui és de festa major però abans es feia a casa de tant en tant. És entretingut i necessita el seu temps però val la pena fer-lo i tenir un bon pa per deixar el plat ben net.
Necessitem;
- Un calamar mitjà per persona
- Un tall de llangonissa ( uns 10cm més o menys) per persona
- Uns quants pinyons
- Pa ratllat
- Un ou,
- Sal
- Pebre ( si la llangonissa ja en porta no cal)
- Oli
- Una copeta de vi ranci
- Un got de caldo de peix, de verdures o d'aigua
- Una ceba
- Un all tendre
- Un parell de carquinyolis / quatre o cinc brins de safrà / una mica de julivert per a la picada
Netegem els calamars, buidant-los bé. Tallem les aletes i les potes i les reservem. En un bol desfem la llangonissa, traient-li el budell, l'esparraquem bé, hi barregem l'ou batut, una mica de pa ratllat i les potes i aletes del calamar tallades petites. Hi afegim uns quants pinyons. Ho salpebrem i ho remenem bé.
Farcim, amb l'ajuda d'una cullereta de cafè, els calamars i els tanquem amb un escuradents.
Mentre fem tot això posem en una cassola la ceba i l'all tallats ben petits, amb una mica d'oli a sofregir.
Quan tinguem la ceba lleugerament rossa hi posem els calamars, hi afegim el caldo i ho deixem coure, tapat, a foc baixet.
Girem els calamars quan faci un quart d'hora, vint minuts que estiguin fent xup-xup. i hi afegim el vi ranci
Quan veiem que els calamars ja estan cuits els traiem, deixem reduir una mica el suc i hi afegim la picada. Tornem a posar-hi els calamars, ho fem coure uns 5 minuts més i apaguem el foc.
Els deixem, dins la mateixa cassola, fins l'endemà, que els escalfarem i ens els menjarem...ja se sap aquests plats guanyen si són d'un dia per l'altre.
Els podem presentar sencers, traient l'escuradents, o tallats a rodanxes, però no us descuideu de posar-vos força salsa...és boníssima!
Un plat de festa i que està bonìssim.
ResponEliminaMolt bo Lolines!
EliminaPtnts
Glòria
Mare meva! Quina recepta! Espectacular! Tinc pasta de llonganissa al congelador, només em queda per comprar els calamars! Vaaaaaaig!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
I amb picada de carquinyoli! A casa ens agrada molt però en faig molt de tant en tant, és entretingut i sempre vaig ràpid 😱😱
EliminaPtnts
Glòria
Tens raó Glòria, és d'aquells plats que si els deixem reposar guanyen bastant.
ResponEliminaSucaria pa directament a la fotografia...
Una abraçada.
A casa en som molt fans d'aquests calamars...bé dels calamars fets de qualsevol manera hehehe
EliminaPtnts
Glòria
Los calamares rellenos están muy buenos y con esta salsa mas. Super bueno.
ResponEliminapetons
Gràcies Miquel. La salsa amb picada sempre és un valor.
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Los calmares me gustan mucho hechos de cualquier forma. Rellenos como los has preparado y con los ingredientes que le has puesto junto con esa salsa creo y no me equivoco que tienen que estar deliciosos. Los probaría sin dudar jj.
ResponEliminaQue disfrutes de esta larga semana festiva.
Un abrazo.
Ya tenemos otra cosa en común Juan, a mi también me gustan los calamares hechos de cualquier manera.
EliminaPtnts
Glòria
Seguro que son una delicia. Un besazo.
ResponEliminaMuy ricos Nati.
EliminaPtnts
Glòria
Boníssims, m'encanten i no els faig gaire sovint...
ResponEliminaSon entretinguts però quan els fas ho agraeixes i ho agraeixen.
EliminaPtnts
Glòria
Mes que bonissims, Glòria, son espectaculars, anoto recepta! petonets :)
ResponEliminaSón la recepta de casa, la de sempre Silvia. I la trobem molt bona
EliminaPtnts
Glòria
Aquesta és de les que triomfa; jo Els faig una mica diferents, però una dia Els provaré¡!
ResponEliminaPtnts
Cada casa té la seva recepta de calamars, Marta...s'assemblen tots però cap és igual...però totes són boníssimes.
EliminaPtnts
Glòria
Hi ha moltes maneres de farcir calmars però saps que? Totes m'encanten!!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
Palmira
A mi em passa el mateix Palmira, m'agraden farcits de tot!
EliminaPtnts
Glòria
Recordo amb carinyo els que feia la meva mara, eren bonisibon i al veure els teus mi has fet pensar. Tinc que trobar la recepta y posar mi. Es d' aquellas receptes que no podem deixar al oblit.
ResponEliminaPetonets estimada