Caldereta de llamàntol...amb patata
No és exactament una caldereta, la he fet basant-me en una recepta de caldereta de llamàntol que tinc apuntada de fa temps (la deuria copiar d'alguna revista de cuina, però no recordo de quina) i hi he afegit patata.
No serà la recepta exacta però ha sortit per llepar-se'n els dits.
A veure què us sembla !
Necessitem, per a dues persones:
- Un llamàntol
- una ceba grossa
- 1 pebrot verd tallat en brunoise
- 1 pebrot vermell tallat en brunoise
- 1 gra d'all
- Mitja dotzena de tomàquets madurs (pelats i la polpa triturada)
- oove
- sal
- pebre
- Picada: avellanes, all tendre , carquinyoli, safrà, julivert.
- Dues patates
Tallem el llamàntol pel mig, separant el cos del cap i marcant les pinces perquè després sigui més fàcil menjar-nos-el ( si sou tan figa-flors com jo us ho feu fer per la peixatera i llestos ).
Sofregim el llamàntol en una cassola amb una mica d'oove. El reservem.
A la mateixa cassola hi posem primer l'all, després el pebrot verd, el vermell i la ceba. Quan aquesta comença a agafar color de caramel hi posem la tomaca i , a foc suau, fem que es vagi caramel·litzant tot.
A la tomaca s'hi afegeix el llamàntol i s'hi posen un parell de gots d'aigua, es fa bullir cinc minuts alegrement, es tapa i es deixa fins l'endemà.
L'endemà al morter fem una bona picada que deixatarem amb una mica del suc de la caldereta.
Gairebé podríem parlar d'un suquet de llamàntol.
ResponEliminaHa de ser bo per força, per sucar-hi pa.
Una abraçada.
És molt bo...per menjar amb cullera😋
EliminaPtnts
Glòria
Me l’apunto al meu receptari!!!!
ResponEliminaEl dia que la facis avisa'm que vindré Joan Carles!
EliminaPtnts
Glòria
Un suquet, bo no,.....bonissim.
ResponEliminaDoncs si Lolines mooooolt bo!
EliminaPtnts
Glòria
Si parles amb gent de Menorca aquesta ni diuen panadera, la caldereta per ells no porta patata! De totes maneres diga-li caldereta o panadera, no li faria cap lleig! I ara que s'acosten festes... és un possible plat! Ptnts
ResponEliminaÉs igual Marta, caldereta, panadera o suquet...el principal és que està molt bo. I si, és un possible plat per festes.
EliminaPtnts
Glòria
Genial! Que què em sembla? Genial! Un plat de luxe! Ja vindria a dinar a casa teva, ja.
ResponEliminaPetonets i bona recta final!
Olga
Genial i facileta Olga. T'animes?
EliminaPtnts
Glòria
Una receta muy apetecible y festiva Gloria.
ResponEliminaBones festes
Petons
Moltes gràcies Miquel
EliminaPtnts
Glòria