26.10.17

Lioneses de foie @Cuinem a 6 mans

Mira que em fa mandra anar a comunions, batejos i casaments... vaig a les que em conviden i toquen. Al final sempre m'ho acabo passant bé...i sempre en trec alguna idea que m'emporto cap a casa, com aquestes lioneses.
Però la història és més llarga...feia calor, la festa es feia al jardí d'un bonic mas de les afores de Reus, i aquestes lioneses es desfeien a la safata...i ja teniu a la Glòria, amunt i avall, amb la safata cap a la nevera, i entre tantes maniobres per mantenir-les fredes em vaig atrevir a preguntar d'on havien sortit. La resposta em va agradar, de seguida vaig pensar que podria aconseguir la recepta, com així ha estat.

Les lioneses de foie són de l'Àngels, del restaurant Color d'olor de poma, del qual alguna vegada ja us n'he parlat, un restaurant jove, al centre de Reus, un local amb encant on aposten pels productes de proximitat, naturals, de qualitat, ecològics per aconseguir, com ells diuen, la poesia dels sabors.


Per a 12 lioneses necessitem:

Per a la massa de les lioneses
  • 250g d'aigua
  • 200g de farina
  • 100g de mantega
  • 5 ous
  • un polsim de sal

Pel farcit
  • 200g de foie d'anec
  • 75g de formatge fresc
  • 1 rajolí de vermut
  • Un polsim de pebre negre 
La massa de les lioneses la he fet amb la TMX. Us ho explico.
Escalfem l'aigua amb la sal  i la mantega durant 5 minuts a 100º V1.
Quan veiem que comença a bullir hi afegim la farina, tota de cop, V5 uns 30 segons. 
Traiem el bol de la màquina i ho deixem atemperar uns minuts.
Tornem a posar-lo a la màquina, l'engeguem a V4 i anem  afegint els ous, d'un en un, esperant que un quedi perfectament incorporat a la massa abans de posar-hi l'altre. 

Engeguem el forn a 200º
Posem la massa resultant en una màniga pastissera i posem petites porcions damunt una safata de forn amb paper sulfuritzat.
S'han de coure uns 15 minuts o fins que vegem que estan daurades per fora.
Quan apaguem el forn les podem deixar reposar uns minuts dins  així acabaran de fer-se per dins.

I ara el farciment.
Agafem el foie i el formatge i els tenim una estona fora de la nevera. Ho barregem bé, afegim el vermut i el pebre negre. 

Ho posem en una màniga pastissera i ja podem farcir les lioneses.

Al moment de servir-les les empolvorem amb una mica de sucre llustre i ja les tenim a punt.
La recepta original porta Oporto, però jo les he aromatitzat amb un rajolí de Vermut Rofes, aprofitant que aquests dies han tret un nou Vermut, el Reserva. Vermut que per cert encara no he tastat...hi hauré de posar remei aviat ☺

I com que em van agradar tant vaig proposar a l'Olga i a la Marta a fer un @Cuinem a 6 mans, i elles, que s'engresquen de seguida, també les han fet.

Per cert Marta...anem a fer un Vermut Rofes un dia d'aquests? Si algú més vol venir...






10 comentaris:

  1. Tremendas estas lionesas con el foie y el toque del vermut.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho estan, Miquel, tremendes!!!!

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Les properes que faré portaran vermut! Ha de donar un toc especial!
    Moltíssimes gràcies per la proposta i per facilitar-nos la recepta de l'Àngels! M'encanta aprendre amb vosaltres!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Ei, amb vermut que bones! M’encanta per que les tres versionem! Bona proposta la de l’Àngels!
    I quan vulguis fem el q tenim pendent!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que tenim pendent ho hem de fer i no podem tardar massa Marta!
      Boníssima la proposta del Color d'olor de poma, veritat?

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Holaaaaaa, m'encanta les lionesas salades, jo faig moltes per aniversaris a casa, però mai amb aquest farcit, ho he de fer, el foie i el vermut ,genial. Una pregunta, blanc o negre?..petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes les vam trobar delicioses Mj!
      El vermut negre .

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Aquestes s'han de provar! Es veuen delicioses.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.