22.10.17

Compota de poma amb gingebre i curcuma @Color y Sabor de Temporada

Passejant per França aquest estiu passat quan demanavem una assiette de fromages sempre venia acompanyada d'alguna melmelada o chutney. Normalment melmelada de móres i chutney de mango, però hi va haver un dia que va venir acompanyada de compota de poma...però una mica diferent i com que no acabava de trobar-hi el què ho vaig preguntar...i vet aquí la compota d'avui, a veure què us sembla!

Necessitem:
  • Un quilo de poma reineta
  • 250g de sucre morè
  • Gingebre fresc (al gust)
  • Mitja culleradeta de cúrcuma



Pelem les pomes, en traiem el cor i les tallem a trossos no massa grossos. Ho posem en una cassola amb el sucre, i a foc baixet i remenant de tant en tant ho anem coent fins que la poma hagi absorvit tot el sucre i es vegi cuita.
Hi afegim gingebre fresc ratllat  (a gust de cadascú, depen de si us agrada més o menys picant) i la mitja culleradeta de cúrcuma. Ho remenem un parell de minuts més i ja ho tenim llest.

Si voleu que us quedi la poma a trossos ho podeu deixar així, si us agrada una textura més fina podeu donar-li, com he fet jo, un cop de batedora fins que tingui la textura que us agradi.

I ja està, en pots a la nevera, i per menjar-nos-la amb formatges, o sola...boníssima!

I aquesta és la meva aportació al @Color y Sabor de Temporada d'aquest mes d'octubre, cuinem amb cúrcuma !

17 comentaris:

  1. Com que els formatges no m'agraden ni gens ni mica jo estic segura que aquesta compota la menjaria a cullerades!
    Petons i bona setmana
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa en tinc un que tampoc és de formatge i se la menja sola!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Yomi! Una receta facilita y con pocos ingredientes, se ve muy rica. Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ana, yo soy de recetas sencillas, y esta es un buen ejemplo.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Seguro que le va fenomenal la curcuma a la compota, tengo que probarla.
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. siiii, casa perfectamente la manzana con la cúrcuma...y si le añades jengibre...mmmmmmm
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. De esta manera quedara mas buena esta compota con estos dos ingredientes.
    Bonna setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li dona un punt que la fa diferent Miquel. La picantor del gingebre junt amb la calidesa de la cúrcuma...mmmmmm
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Hola Gloria. No he hecho mucho este tipo de preparados pero me encantan. Viendo el que has hecho de manzana has conseguido que la boca se me haga agua. Esa rodaja que has puesto acompañada de queso es toda una tentación.
    Yo también me alegro al verte de nuevo.
    Espero que lo hayas pasado muy bien.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me lo pusieron acompañando una ensalada de quesos en Dijon y hasta que no he conseguido hacerla no he parado Juan! La verdad, está muy rica.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. Sencilla y sana receta, me gusta mucho esa textura y el colorcito que tiene!!
    Besos

    ResponElimina
  7. A mi em sembla....perfecta! És tota una delícia! He tingut l'honor i el plaer de tastar-la!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'honor ha estat meu de poder-te-la oferir Olga !
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Respostes
    1. Amb aquestes pomes que trobes per la muntanya Silvia hehehe
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Gloria la manzana con jengibre y cúrcuma tiene que estar deliciosa y con un sabor buenísimo!! La probaré!
    Un bst guapa.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.