5.1.17

Bajoques amb bolets i nou moscada @CookingTheChef

Yotam Ottolenghi!  Ja torna a ser dia 5, ja tenim una altra convocatòria del CookingTheChef.

Sort que l'Aisha i la Mon aquest mes ens han triat aquest xef internacional, ja que entre tantes entaulades  ha vingut de gust cuinar i tastar receptes de verdures, sanes i una mica depuratives.
He triat una recepta molt senzilla, amb bajoques, una de les verdures estrella a casa nostra, que cuinades a la manera YO han estat un bon descobriment. 


Necessitem:

  • 300g de bajoques fines
  • Una ceba tallada en juliana no massa fina
  • Un all tendre
  • 300g de portobellos, tallats a làmines
  • Una culleradeta de nou moscada acabada de moldre
  • Sal
  • Pebre
  • OOVE
  • Una mica de cerfull
En una olla amb aigua i sal bullim les bajoques uns quatre minuts, les colem i les refredem en aigua i gel.

En un wok amb una mica d'oli saltem la ceba fins que comenci a agafi una mica de color, i afegim l'all tallat ben petit, els portobellos a làmines. Abaixem el foc i ho deixem coure tot junt uns cinc minuts, remenant de tant en tant.
Hi posem les bajoques i ho deixem quatre minuts més. Sal pebrem al gust, hi posem la nou moscada acabada de moldre i ja ho podem emplatar.
Al darrer moment hi posem unes fulles de cerfull per sobre.




12 comentaris:

  1. Con platos así de sanos es más sencillo mantener el tipín después de los excesos de estas fiestas...

    Bon any nou!!

    ResponElimina
  2. Ep, manera diferent de menjar bajoques!! M'agrada!😘

    ResponElimina
  3. Te ha quedado fantástico y el toque de la nuez moscada me gusta.

    besos

    ResponElimina
  4. Mmmmmmm.....que bo! Unes bajoques de luxe! M'ha agradat molt la teva proposta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. ¡Feliz año, Gloria!
    Que plato más rico y sano que has preparado, ideal para después de estas fiestas. Estas judías con los portobellos, la cebolla el ajo y el toque de nuez moscada, tienen que estar bien buenas.
    Espero ponerme pronto al día después de tantas fiestas.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  6. Ve genial veure una recepta així, una mica més light. Per descomptat que estic gaudint molt amb aquest xef i amb totes les receptes que ens esteu regalant.
    Besotes i Feliç Any Nou.

    ResponElimina
  7. Ayyy, que rica la ver durita, así se hace más amena la cuesta de enero :D

    ResponElimina
  8. M'encanten els plats diferents i sans...aquest l'he de provar, fa una pinta estupenda!
    enhorabona, bon any!!

    ResponElimina
  9. Ligero, colorido y delicioso. Me encantado!
    Besitos!!

    ResponElimina
  10. que sano y además seguro que delicioso
    besoss
    rosa

    ResponElimina
  11. Jo de totes les verdures les bajoques son les que no puc soportar.... puajjj i si son les amples, encara menys...però tambè t'he de dir, que com soc persona de ment oberta, i si son recepte del YO me les menjaría....i segur, que remugant diría que son bones. Gracìes Glòria un cop mès i Bon any!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.