27.10.16

coc de clares de vainilla ( 93 )

I després de fer els panellets m'han quedat sis clares... un coc. és clar! El volia fer amb farina de castanya però quan vaig anar-la a comprar se'ls havia acabat i no en tindrien fins dos dies més tard, i les clares no poden esperar, així que... aromatitzat amb vainilla. 


Necessitem:
  • 6 clares d'ou
  • un polsim de sal
  • 200g de sucre
  • 150g de farina
  • 50 g d'0li d'oliva
  • 50g de llet
  • mig sobre de llevat químic
  • una cullerada de pasta concentrada de vainilla (Home Chef)




Preescalfem el forn a 200º
Batem les clares a punt de neu ben fort, ens podem ajudar amb un polsim de sal.
Quan estan tan ben muntades que quan gires el bol no cauen hi anem afegint, a poc a poc, i sense deixar de batre, l'oli i la llet i al final la farina , tamisada un parell de vegades, barrejada amb el llevat.
Preparem un motlle amb una mica d'oli i farina perquè no s'enganxi, hi aboquem la massa i ho posem al forn uns 25-30 minuts.
El deixem refredar una mica dins el motlle, després el traiem i fem que s'acabi de refredar damunt una reixeta.
El podem empolvorar de sucre glas abans de portar-lo a taula.

Es un coc molt flonjo i esponjós, que es manté bé fins a quatre dies... si s'aguanta més no us ho puc dir, ja no en quedava!

30 comentaris:

  1. Que buen corte tiene ese bizcocho, sin duda es una delicia, no hay nada que acompañe mejor a un café en las tardes de otoño.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En casa siempre hay bizcocho para acompanyar un té a media tarde Lola.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. M'encanten els cocs de clares...és com menjar trossets de núvol!!!
    T'ha quedat fantàstic!
    Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són suaus, esponjosos i aquest amb vainilla té un gustet tan boooo Mònica 😍😍😍😍
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Que bueno y apetecible que es en cualquier momento.Venga que te falta poco para tus 100 coc.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig començar a numerar-los i ara la xifra és fe vertígen Miquel 😱😱😱
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Que rico y esponjoso, una delicia de bizcocho.
    Besoss

    ResponElimina
  5. Un pecado y con un rico café, ni te cuento. Un abrazo, Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con café, té, colacao...o sólo!!!😋😋😋
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

  6. M. Glória; Un coc de "clar"es és clar... ben suaus i toves...
    Salutacions M. Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. Només he fet una vegada un cóc de clares i, la veritat, em va sorprendre moltíssim.
    Aquest deu ser boníssim....amb el toc de la vainilla, que m'encanta!
    Petonets,Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vainilla li dona un gustet càlid que queda molt bé amb la suavitat del cóc...el fa...diguem-ne molt elegant 😍😍
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. ideal per sucar-li el café amb llet!! que són bons els cocs, en menjaria cada dia si no fos perque engreixen! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa em prohibeixen fer-ne perquè ens agraden tant que no pararíem de menjar-ne 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Es veu molt esponjó! Els cocs de clares m'agraden molt, són sorprenents però deliciosos!
    Per cert, en Pierre Hermé diu que les clares aguanten 10 dies a la nevera i 2 anys congelades, però és clar que no tenim tantes excuses per preparar cócs tan bons, oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sovint, si em sobren clares, les congelo i després quan les necessites van perfectes i no cal comprar-les pasteuritzades.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Buenas tardes Gloria. Qué manera tan magnifica de aprovechar estas claras que te sobraron, te ha quedado fabuloso y con un corte sensacional que delata lo bueno que tiene que estar.
    Un beso Paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuina d'aprofitament Paco 😋😋😋ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Hola guapa tu

    Amb el teu permís et copio la formula,...ja t´explicaré el resultat,...mentre mil i mil, i mil petonets, Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vull saber quecet sembla Susanna
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Qué rico para el café del fin de semana!!

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Del fin de semana o del lunes, martes, miércoles, heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Hola Gloria. Siempre me ha llamado la atención este bizcocho de claras aunque nunca lo he hecho y creo que ya va siendo hora de que lo intente porque viendo el aspecto que tiene el que has hecho estoy seguro que debe estar de rechupete.
    Que tengas un estupendo fin de semana, aunque vaticinan lluvias jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando tengas claras que te sobren lo haces y me explicas que te parece Juan
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  14. Que boníssim,,,aquest amb clares son con un núvol,,el de castanya tampoc ha de estar malament ,,un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El de castanya el publicaré aviat Elena
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  15. Respostes
    1. Vine, en preparo un altre i fem un csfetó plegades Sílvia!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.