Amanida tèbia amb pedrers d'ànec confitats i fruits de tardor

Dia 22,  toca publicar recepta pel repte  Color y Sabor de Temporada. Aquest mes he triat l'ingredient salat i he fet una amanida amb canonges, una amanida molt tardorenca, i una mica afrancesada .. a veure què us sembla.

Necessitem:

  • Una poma àcida
  • Dues figues
  • Uns quants gerds (jo en tenia de congelats de la darrera vegada que en vaig collir a la muntanya)
  • Una mica d'enciam de fulla molt blanca
  • Un grapat de canonges
  • Un gésier (pedrer) d'ànec confitat
  • Una cullerada de melmelada de figues
  • Una cullerada de vinagre de Xerès
  • OOVE
  • Sal
  • Vinagreta de poma Borges

 Tallem la poma a rodanxes ben fines i la posem en un bol amb aigua ben freda i el suc de mitja llimona.
Tallem les figues a talls ben fins, com si fos per fer carpaccio
Agafem les fulles d'enciam ben blanques i les tallem en  juliana, no massa petita.
Tallem el pedrer a talls ben fins i petits i l'escalfem lleugerament en una paella amb una mica del mateix oli de la llauna.
Fem una vinagreta amb la cullerada de vinagre, la de melmelada i un bon raig d'oli.

I ja podem muntar el plat:

A sota fem una base de rodanxes de poma.
Al damunt hi posem l'enciam blanc, els canonges, els gésiers i els gerds.
Pel voltant hi anem col·locant els talls de figa, com si féssim un mandala.
Ho amanim amb una mica de la vinagreta de figues, o, si volem que sigui una mica més fresqueta la podem amanir amb vinagreta de poma BORGES.

I aquí teniu...una amanida molt completa, amb aires francesos, aprofitant els gésiers confitats que vam portar aquest estiu de Tours.

Comentaris

  1. Para mi sin pato, que lo demás queda fantástico.
    Un saludito

    ResponElimina
  2. Una amanida, amb molts de colors i un gust bonissim.

    ResponElimina
  3. Quina combinació tant bona! Haurem de provar-ho.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Una ensalada gourmet, me encanta la presentación y seguro que es un manjar. Un besazo.

    ResponElimina
  5. Todo un plato muy completo, lleno de sabor y color, muy bueno.
    Besoss

    ResponElimina
  6. Això és una amanida de luxe! Els pedrers d'ànec confitat són la meva debilitat i amb aquests sabors combinats, quina cosa més bona!
    Petons i bon diumenge,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Ostres, em sembla que amb els pedrers d'ànec no podria! Fa molts anys que no en menjo i sempre ho feia mig obligada. Però val a dir que l'amanida fa molt goig. Potser al ser confitats...
    Sigui com sigui, la versió vegetariana segur que també és la bomba! :)
    Petons

    ResponElimina
  8. Una preciosa i deliciosa amanida! Una exhibició de color!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Estas pujant el nivell "Dolçeta" 😉
    Petons

    ResponElimina
  10. Qué rica ensalada, no la he probado con los higos y mira que me gustan. Me llevo un poquito. Besitos y feliz día :-)

    ResponElimina
  11. Una amanida de luxe!!! M'agraden tots els ingredients y textures que has utilitzat, miraré de trobar els pedres d'ànec confitats, segur que son una delicia.
    Petons i bon diumenge!!

    ResponElimina
  12. Estas ensaladas con frutas me pierden, son una delicia para el paladar y la vista.
    Un abrazo
    Clara

    ResponElimina
  13. Una bona opció d'amanida que anoto. I quan no hi hagi figues què et sembla que hi podem posar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser maduixes Sara! I la vinagreta de maduixa.🍓🍓🍓
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  14. A una buena ensalada como esta soy incapaz de decir no. Buenísima.
    Un beso.

    ResponElimina
  15. Quin goig que fa,m'encanta la combinació de sabors!
    Clara

    ResponElimina
  16. Qué presentación tan bonita que tiene esta ensalada, además de que tiene que estar riquísima con esa combinación de ingredientes!!

    Un beso

    ResponElimina
  17. Caram quina amanida, ara que s'acaben les figues i l'ensenyes!!!! Et faré creu i ratlla!!! Quina delícia! Pttns

    ResponElimina
  18. Hola!! una combinació ideal de tardor, canonges i fruites tot sabor i color, m'agradat molt :) ptnts!!!

    ResponElimina
  19. Que buena, variada y colorida ensalada tibia te has montado, fantástica!!
    peto

    ResponElimina
  20. Soy una apasionada de las ensaladas y esta que has hecho tiene que estar riquísima con esa variedad de sabor y color, me encanta!!! La presentación y las fotos de 10!!
    Un bst.

    ResponElimina
  21. Hola M. Glória, me encantan las ensaladas y esta con tanta variedad de colores y sabores ya se me está apeteciendo.
    Muchas gracias por pasarte por mi blog y dejarme un comentario. Me he dado una vueltecita por aquí y me gustan mucho tus recetas, así que quedo por aquí.
    Besos.

    ResponElimina
  22. Me ha gustado mucho!!! Vamos que hasta los que dicen que no les gustan las ensaladas seguro que dejarán el plato limpio. Un beso

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides