20.5.16

Lemon Curd

TGaletes és el nom que hi ha darrera l'Esther, d'Esplugues de Llobregat, afincada a Reus, fa uns dolços que enamoren, si necessiteu pastissos o galetes només cal que us poseu en contacte amb ella i us assortirà. 
A l'Esther la vam conèixer  el dia 18 de novembre passat en un taller de pa al Forn Sistaré i des d'aleshores la he anat seguint per les xarxes socials i ens hem anat veient de tant en tant. El passat 30 de març va publicar unes fotos de LemonCurd i la recepta i jo tenia llimones acabades de collir,  com jo la Marta: Com que , darrerament estem animades i engrescades, vam decidir fer un mini repte. I l'Olga, encara que no coneix a la TGaletes, que també té llimones a l'hort de Benifallet s'hi va apuntar tan aviat com li vam proposar... i aquí ens teniu a les tres blogueres del sud penjant una recepta de LemonCurd a la vegada... a veure que us semblen... 

Comencem pel LemonCurd

Necessitem:
  • El suc de dues llimones ben grans
  • 115g de sucre
  • 1ou sencer i un rovell
  • 50g de mantega en pomada
En un bol  que pugui anar al microones barregem sucre, ous i mantega fins que els tinguem ben lligats. Hi afegim el suc de les llimones i seguim barrejant una mica més ( sembla que se'ns talli una mica, però no patiu després queda ben lligat)
Posem el bol al microones 8 minuts, i en intervals de dos minuts el traiem i el remenem per aconseguir que ens qualli de tot arreu igual.
Passats els 8 minuts deixem que es refredi una mica i omplim els pots o gotets on vulguem posar-ho. I a la nevera...

Primer suggeriment:
Mató amb LemonCurd

Un gotet amb mató i un parell de cullerades de LemonCurd... senzill i d'allò més bo!

Segon suggeriment:
Cassoletes de maduixes

Agafem unes cassoletes de pasta brisa ( en el meu cas han estat comprades), hi posem una culleradeta de LemonCurd uns tallets de maduixa ben madura al damunt i ho posem a la nevera fins el moment de menjar-nos-ho

I podem fer pastissos i farcir-los, braços de gitano... això al vostre gust ;-)

23 comentaris:

  1. El lemon curd el podria menjar a cullerades Glòria!! El trobo una genialitat i és una d'aquestes receptes importades que m'alegro d'haver descobert!!! ❤
    Bones receptes! 😀

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tb sóc de les que se'l menja a cullerades el lemoncurd.
      M'agrada moltíssim Dolors i fet amb el microones, queda perfecte!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. La millor proposta per menjar lemon curd és una cullera, de les grans :o)
    I amb llimones tant locals ha de tenir un sabor deliciòs i molt més intens que amb llimones comprades.
    Això de fer-ho al micro, em fa por, que es passi...
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llimones del mas d'un bon amic. Un luxe Palmira.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Buen lemon curd y dos fantásticas combinaciones que gusta mucho y con tartaletas si que lo he probado pero con mato no.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi, amb mató és com'agrada més. Ara si, un bon mató...Cadí, per exemple!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. I el groc del lemon curd??? bo, eh???ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssim Marta.
      I referent al groc...no sé, potser són les llimones...
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Sou un encant noies!!! Aquí estíc pel que mes convingui! ARA que tinguem moooolts anys per coincidir fent el que mes ens agrada!! Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un petit detall cap a una crack com tu Esther TGaletes.
      Seguiré copiant-te receptes, no en tinguis cap dubte, heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Em torna súper boja, tant cremós i suau... Molt bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perquè serà que agrada tant el LemonCurd Mireia?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Gloria. He hecho lemon curd en una ocasión y reconozco que está de rechupete. No lo hice en el microondas y es que este aparato solo lo uso para calentar y poco más pero veo que tu le extraes mucho rendimiento y además delicioso porque esta crema está como para no dejar ni señal y si además la acompañas con mató o con fresas ya ni te cuento. Algo sensacional.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Juan, el faig servir força el microones, i el LemonCurd és una altra recepta que surt perfecte!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Unes dues propostes genials!! Venint de tu...no és estrany!!
    Em quedo amb la segona....a casa meva segur que triomfa! El mató triomfaria amb mi només!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs les teves magdalenes... Són es-pec-ta-cu-lars Olga!!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Quina bona pinta, m'encanta, ja hi posaria el dit! I una bona manera d'aprofitar les llimones.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Fa temps que no en faig... quina bona pinta fa tot!! aquest diumenge vaig fer un braç de gitano i vaig dubtar de farcir-lo amb lemon curt... al final tot xocolata...! petons

    ResponElimina
  11. Unos postre muy ricos con la crema de lemon curd, me encanta y acompaña muy bien.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  12. Me lo comería a cucharadas, aunque las propuestas que nos muestras también son muy tentadoras

    Petons!!!

    ResponElimina
  13. ¡¡Hola M Glòria!! ¡¡A mi me encanta esta crema!! Yo la meto en botes y le suelo hacer el baño maría, si, ya sé que lleva huevo, pero yo se lo hago y se conserva mucho tiempo (bueno, nunca me ha durado más de seis meses porque termino con las existencias antes, ja, ja), y se conserva en perfecto estado. Y es que cuando me da un ataque de comer dulce, abro un bote (pequeño, eso si), y me lo como, como si de un yogur se tratara, ¡¡a cucharada limpia!!
    Me encanta tus propuestas, cualquier postre de los que nos has presentado me gustan, además, que son muy rápidos de hacer y con un resultado fantástico. Besitos.

    ResponElimina
  14. Buenos días M Gloria. Esta cremita de limón, es un vicio, además es ideal para utilizarla en muchos postres, dándoles un sabor inconfundible.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  15. A mi m'agraden les dues propostes, boniiiiisimes!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.