14.1.16

Rotllets de col farcits de carn

Porto gairebé 20 dies vivint com si no tingués  blog, i la veritat és que no l'he enyorat gens fins fa un parell de dies que he començat a tenir remordiments pensant en l'abandonat que el tenia, i de retruc l'abandonats que us tenia a tots vosaltres. Per acabar-ho d'arreglar em vaig deixar la càmera de fotografiar, plena de fotografies de plats, a més de totes les excursions de les vacances, a més de 250 quilòmetres de casa. Així que no he pogut agafar receptes fetes i no publicades.
Així que comparteixo amb vosaltres una recepta acabada de fer i tastar, feta versionant el SARMALE que vaig llegir en el  PÀNXING (revista quinzenal gratuïta de LaCerdanya) del mes de novembre .


Necessitem (per a fer vuit rotllets)

  • -100g de pit de pollastre picat
  • -100g de carn de porc picada
  • - 50 g d'arròs
  • - vuit  de fulles de col ben grosses i blanques
  • - mig quilo de tomaca triturada
  • - una ceba
  • - OOVE
  • - un raig de vinagre de vi blanc
  • -una culleradeta de pebre vermell de la Vera (jo li he posat fumat)
  • - sal 
  • - pebre
Agafem les fulles de col i les posem a coure uns 5 minuts en una olla amb aigua bullint i un raig de vinagre de vi blanc. Les traiem, amb cura que no se'ns xafin, i les deixem refredar damunt un eixugamans.
Fem el farcit barrejant les dues carns picades, salpebrades al nostre gust, amb l'arròs cru, el pebre vermell i la ceba picada ben petita.
Per fer els rotllets agafen una fulla de col, hi posem farciment i l'emboliquem amb la resta de la fulla, com si féssim un paquetet.
En una olla posem una fulla  de col cuita i la posem al fons, al  damunt hi posem els rotllets, ho tapem amb l'altra fulla de col i ho cobrim amb aigua. Posem al damunt la tapa d'una cassola una mica més petita perquè faci pes i així evitarem que els rotllets surin i es desfacin. Ho posem a coure, a foc ràpid, i al moment que arrenqui el bull ho baixem al mínim i deixem que es cogui una hora llarga a foc lent.
Fem una salsa de tomaca, en una paella a part, també ben lentament, fins confitar-la.
Una vegada cuits els rotllets els traiem amb cura i els posem dins la salsa de tomaca, els deixem coure uns 5 minuts i ho deixem fins l'endemà, ja que el plat guanya si reposa unes hores.
Què us semblen? És entretingut fer-los però, almenys a casa meva han agradat força i els hem  trobat "diferents.

24 comentaris:

  1. Hola Glòria.
    Quina manera tan diferent de fer els rotllets o farcellets de col. Bàsicament la diferència rau en què els faig coent/sofregint el farcit abans d'embolicar-ho amb les fulles de col.
    Me l'anoto i la propera vegada els faré a la teva manera.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt poc greixós fet així, i em va agradar per això.
      Ja em diràs si t'agrada.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Dolça, quin goig poder tornar a llegir-te! T'enyorava!
    Aquests rotllets de col....triomfaran a casa meva! La col ens agrada molt a tots i el farcit...no diguem!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja has vist Olga...jo no us enyorava gens ...però ara ja està mans a la feina, tornada a la realitat i NoTotSónPostres en mode on !!!
      Bon cap de setmana i bona festa major
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Ai com t'entenc! Jajajaja El bloc és mitja vida, oi? Però a vegades es fa feixuc jajaja Sempre va bé una pausa i mira: quina recepta més xula! No sóc gaire de col jo però quan veig aquestes fotos... em sembla que no m'importaria menjar-ne! :)) M'agrada que portin arròs i la cocció és molt interessant!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors...és el que em va cridar l'atenció, la manera de coure'ls i la veritat és que molt bons!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. oooooh...genial!! jo que volia fer farcellets de col i buscava una recepta!! em el teu permís me l'emporto!!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que m'expliquis què t'han semblat!!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Et trobàvem a faltar Dolça!! Però així són les festes nadalenques, que tornes més cansat que marxant :o)
    La col farcida ens agrada molt a casa tot i que he de reconéixer que la preparo poc perqué em dona molta mandra!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que és un plat entretingut de fer...però de tant en tant caurà!
      I també tens raó..a les vacances de Nadal et canses més que descanses heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. M'encanta aquesta recepta! Ara que ha començat el fred es perfecte! Per cert, benvinguda de nou a l'activitat blogguera. Mil petons bonica meva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si senyora, perfecte per al fred!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Gloria. Como no he tenido la oportunidad de verte y aunque sea un poco tarde te deseo tengas un muy feliz 2016, que hayas pasado unas estupendas fiestas y que por supuesto los regalos hayan sido muy numerosos, cosa que no dudo jj.
    Esta receta o muy parecida la he visto titulada como niños envueltos jj, el título que tu le das es mucho más adecuado jj.
    Me quedé con las ganas de hacerla pero eso de enrollar me echó un poco para atrás así que no la hice.
    Ya veo, por lo que he leído, que has sufrido alguna contingencia con la máquina de fotos, supongo que estará a buen recaudo. Esos 250 km son hacia el norte o hacia el sur porque si es hacia el sur no andarías muy lejos de esta ciudad. No hace mucho estuvimos con los amigos de Prades.
    Estos rollitos con ese relleno tan estupendo que llevan tienen que estar muy ricos. Un estupendo plato que para estos días viene de fábula.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan
      Los 250 quilómetros són hacia el norte, no se me ocurriría venir a Castellón y no decirte nada!!!!
      Espero k hagas lo mismo si vienes a Prades, me avisas y nos conocemos!!!
      Y anímate a hacer estos rollitos, realmente están muy ricos

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Las fiestas de Navidad son para desconectar y vivir la vida y tus vacaciones bien disfrutadas.
    Una combinación muy buena y que me gusta.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, una cosa és descansar i l'altra desconnectar tant com ho he fet jo...ves que ara tinc remordiments i tot heheh

      Elimina
  9. hola!! molt bons, m'encanta aquesta recepta i tot el farcit super bo! un petonet :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sílvia, és entretinguda de fer però molt bona!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Mira, avui el meu sogre m'ha portat una col de l'hort.... No tinc excusa per no provar de fer aquests rotllets, que tenen una pinta deliciosa. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, ja el pots cuidar a ton sogre...producte directe de l'horta sense haver de passar per caixa a pagar és tot un luxe!!!
      Si al final t'animes i els fas ja em diràs què et semblen.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Cuesta un poco arrancar, pero al final uno termina publicando... Qué pena que te dejaras la cámara, espero que pronto puedas tenerla contigo y así compartas tus recetas.

    No suelo cocinar con col, pero la idea de usarla para hacer estos rollitos me atrae mucho

    Petons!!

    ResponElimina
  12. A vegades també cal descansar del bloc...i cuinar sense que la càmara estigui en perill d'immersió a la cassola en qualsevol moment!!! Aquests rotllets de col han d'estar impressionants! Petonarros!

    ResponElimina
  13. Hola, desde Argentina nos gusta mucho este blog de esta chica de Reus! Hicimos estos rotllets de carn que han salido buenísimos!!!! Muy buena receta! A los chicos les encantó. La recomiendo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com m'estimeu per l'Argentina família !!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.