Rotllets de col farcits de carn
Porto gairebé 20 dies vivint com si no tingués blog, i la veritat és que no l'he enyorat gens fins fa un parell de dies que he començat a tenir remordiments pensant en l'abandonat que el tenia, i de retruc l'abandonats que us tenia a tots vosaltres. Per acabar-ho d'arreglar em vaig deixar la càmera de fotografiar, plena de fotografies de plats, a més de totes les excursions de les vacances, a més de 250 quilòmetres de casa. Així que no he pogut agafar receptes fetes i no publicades.
Així que comparteixo amb vosaltres una recepta acabada de fer i tastar, feta versionant el SARMALE que vaig llegir en el PÀNXING (revista quinzenal gratuïta de LaCerdanya) del mes de novembre .
Necessitem (per a fer vuit rotllets)
- -100g de pit de pollastre picat
- -100g de carn de porc picada
- - 50 g d'arròs
- - vuit de fulles de col ben grosses i blanques
- - mig quilo de tomaca triturada
- - una ceba
- - OOVE
- - un raig de vinagre de vi blanc
- -una culleradeta de pebre vermell de la Vera (jo li he posat fumat)
- - sal
- - pebre
Agafem les fulles de col i les posem a coure uns 5 minuts en una olla amb aigua bullint i un raig de vinagre de vi blanc. Les traiem, amb cura que no se'ns xafin, i les deixem refredar damunt un eixugamans.
Fem el farcit barrejant les dues carns picades, salpebrades al nostre gust, amb l'arròs cru, el pebre vermell i la ceba picada ben petita.
Per fer els rotllets agafen una fulla de col, hi posem farciment i l'emboliquem amb la resta de la fulla, com si féssim un paquetet.
En una olla posem una fulla de col cuita i la posem al fons, al damunt hi posem els rotllets, ho tapem amb l'altra fulla de col i ho cobrim amb aigua. Posem al damunt la tapa d'una cassola una mica més petita perquè faci pes i així evitarem que els rotllets surin i es desfacin. Ho posem a coure, a foc ràpid, i al moment que arrenqui el bull ho baixem al mínim i deixem que es cogui una hora llarga a foc lent.
Fem una salsa de tomaca, en una paella a part, també ben lentament, fins confitar-la.
Una vegada cuits els rotllets els traiem amb cura i els posem dins la salsa de tomaca, els deixem coure uns 5 minuts i ho deixem fins l'endemà, ja que el plat guanya si reposa unes hores.
Què us semblen? És entretingut fer-los però, almenys a casa meva han agradat força i els hem trobat "diferents.
Hola Glòria.
ResponEliminaQuina manera tan diferent de fer els rotllets o farcellets de col. Bàsicament la diferència rau en què els faig coent/sofregint el farcit abans d'embolicar-ho amb les fulles de col.
Me l'anoto i la propera vegada els faré a la teva manera.
Una abraçada.
Queda molt poc greixós fet així, i em va agradar per això.
EliminaJa em diràs si t'agrada.
Ptnts
Glòria
Dolça, quin goig poder tornar a llegir-te! T'enyorava!
ResponEliminaAquests rotllets de col....triomfaran a casa meva! La col ens agrada molt a tots i el farcit...no diguem!
Petonets,
Olga
Ja has vist Olga...jo no us enyorava gens ...però ara ja està mans a la feina, tornada a la realitat i NoTotSónPostres en mode on !!!
EliminaBon cap de setmana i bona festa major
Ptnts
Glòria
Ai com t'entenc! Jajajaja El bloc és mitja vida, oi? Però a vegades es fa feixuc jajaja Sempre va bé una pausa i mira: quina recepta més xula! No sóc gaire de col jo però quan veig aquestes fotos... em sembla que no m'importaria menjar-ne! :)) M'agrada que portin arròs i la cocció és molt interessant!!
ResponEliminaPetons guapa!
Hola Dolors...és el que em va cridar l'atenció, la manera de coure'ls i la veritat és que molt bons!
EliminaPtnts
Glòria
oooooh...genial!! jo que volia fer farcellets de col i buscava una recepta!! em el teu permís me l'emporto!!! :-)
ResponEliminaEspero que m'expliquis què t'han semblat!!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Et trobàvem a faltar Dolça!! Però així són les festes nadalenques, que tornes més cansat que marxant :o)
ResponEliminaLa col farcida ens agrada molt a casa tot i que he de reconéixer que la preparo poc perqué em dona molta mandra!
Petons i bon cap de setmana
Palmira
Si que és un plat entretingut de fer...però de tant en tant caurà!
EliminaI també tens raó..a les vacances de Nadal et canses més que descanses heheh
Ptnts
Glòria
M'encanta aquesta recepta! Ara que ha començat el fred es perfecte! Per cert, benvinguda de nou a l'activitat blogguera. Mil petons bonica meva
ResponEliminaSi senyora, perfecte per al fred!!!
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Como no he tenido la oportunidad de verte y aunque sea un poco tarde te deseo tengas un muy feliz 2016, que hayas pasado unas estupendas fiestas y que por supuesto los regalos hayan sido muy numerosos, cosa que no dudo jj.
ResponEliminaEsta receta o muy parecida la he visto titulada como niños envueltos jj, el título que tu le das es mucho más adecuado jj.
Me quedé con las ganas de hacerla pero eso de enrollar me echó un poco para atrás así que no la hice.
Ya veo, por lo que he leído, que has sufrido alguna contingencia con la máquina de fotos, supongo que estará a buen recaudo. Esos 250 km son hacia el norte o hacia el sur porque si es hacia el sur no andarías muy lejos de esta ciudad. No hace mucho estuvimos con los amigos de Prades.
Estos rollitos con ese relleno tan estupendo que llevan tienen que estar muy ricos. Un estupendo plato que para estos días viene de fábula.
Un abrazo
Hola Juan
EliminaLos 250 quilómetros són hacia el norte, no se me ocurriría venir a Castellón y no decirte nada!!!!
Espero k hagas lo mismo si vienes a Prades, me avisas y nos conocemos!!!
Y anímate a hacer estos rollitos, realmente están muy ricos
Ptnts
Glòria
Las fiestas de Navidad son para desconectar y vivir la vida y tus vacaciones bien disfrutadas.
ResponEliminaUna combinación muy buena y que me gusta.
Bon cap de setmana
Miquel, una cosa és descansar i l'altra desconnectar tant com ho he fet jo...ves que ara tinc remordiments i tot heheh
Eliminahola!! molt bons, m'encanta aquesta recepta i tot el farcit super bo! un petonet :)
ResponEliminaSílvia, és entretinguda de fer però molt bona!
EliminaPtnts
Glòria
Mira, avui el meu sogre m'ha portat una col de l'hort.... No tinc excusa per no provar de fer aquests rotllets, que tenen una pinta deliciosa. Petons.
ResponEliminaChus, ja el pots cuidar a ton sogre...producte directe de l'horta sense haver de passar per caixa a pagar és tot un luxe!!!
EliminaSi al final t'animes i els fas ja em diràs què et semblen.
Ptnts
Glòria
Cuesta un poco arrancar, pero al final uno termina publicando... Qué pena que te dejaras la cámara, espero que pronto puedas tenerla contigo y así compartas tus recetas.
ResponEliminaNo suelo cocinar con col, pero la idea de usarla para hacer estos rollitos me atrae mucho
Petons!!
A vegades també cal descansar del bloc...i cuinar sense que la càmara estigui en perill d'immersió a la cassola en qualsevol moment!!! Aquests rotllets de col han d'estar impressionants! Petonarros!
ResponEliminaHola, desde Argentina nos gusta mucho este blog de esta chica de Reus! Hicimos estos rotllets de carn que han salido buenísimos!!!! Muy buena receta! A los chicos les encantó. La recomiendo.
ResponEliminaCom m'estimeu per l'Argentina família !!!!
EliminaPtnts
Glòria