Melmelada de llimona
No és la primera vegada que faig melmelada de llimona i normalment poso les llimones en aigua i sal i després les escaldo perquè no sigui tan forta, tal i com us explico en aquesta recepta, però aquesta vegada les llimones van arribar sense avisar i no tenia 5 dies per estar entretinguda amb la melmelada així que vaig tirar pel camí del mig i vaig fer la melmelada com la faig normalment, ara si, sense estalviar gens de sucre.
Necessitem:
- Un quilo de llimones, pelades.
- Un quilo de sucre
Agafem les llimones i les pelem, mirant que no ens quedi gens de part blanca. En fem quatre o sis talls de cadascuna i hi posem el sucre. Ho barregem bé i ho deixem reposar un parell d'hores. Ho triturem amb la batedora una mica.
Ho posem en un bol que pugui anar al microones i , a màxima temperatura (en el meu cas 800), ho posem 10 minuts. Ho traiem i ho remenem, Ho tornem a posar 10 minuts més, ho traiem i remenem... i així fins a sis vegades.
Posem la melmelada en pots esterilitzats, els tapem bé i els posem al bany maria una mitja hora. Els deixem refredar de cap per avall i una vegada freds etiquetats i cap al rebost.
Bona, si! Forta, també! però ja estic buscant maneres de fer-la servir... segur que en cocs , magdalenes i galetes quedarà perfecta però alguna utilitat més hi trobaré, ja en podeu estar segurs!
Tiene que estar buena, nunca la he probado de limón, la tengo que hacer.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Quan la facis ja m'explicaràs què et sembla Montse
EliminaPtnts
Glòria
Quan la facis ja m'explicaràs què et sembla Montse
EliminaPtnts
Glòria
Et pots creure que no he fet mai melmelada de llimona? I mira que a l'hort tenim uns quants llimoners.....
ResponEliminaPrenc bona nota de la teva recepta, Dolça!
Ah!I de ben segur que trobaràs alguna manera d'utilitzar aquesta fantàstica melmelada! I amb molt èxit!
Petonets i molt bona setmana,
Olga
Ara ja sé que n'has fer Olga! Què tal?
EliminaPtnts
Glòria
Per fi, la melmelada....ja tenia ganas de veure la. M´encantan aquestes llimones amb la branca i fulles tan macas!!!!
ResponEliminaPetons "Dolceta...."
Doncs aquí la tens Manu!!!
EliminaPtnts
Glòria
Doncs aquí la tens Manu!!!
EliminaPtnts
Glòria
ha d'estar deliciosa!! jo sóc de les que em menjo la llimona com si fos una taronja, i amb aquest toc dolç la posaria a qualsevol lloc!! a veure si el llimoné dels meus pares creix aviat i faig mermelada eco!! peton
ResponEliminaAquesta tb és eco Roser.
EliminaPtnts
Glòria
De llimona mai he catat melmelada, ostres ara tinc ganes de saber quin sabor té!!! Crec que amb carn al forn també podria quedar bé i crec que amb pasta i anxoves per fer una salsa no hauria de quedar malament...
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Ja he fet alguna provatura Palmira, el teu suggeriment de la pasta amb anxoves em ve de gust provar-ho també.
EliminaPTnts
Glòria
Quan he vist la foto al Facebook ja m'he quedat al·lucinada! M'encanten les llimones! En sóc una fanàtica i les utilitzo molt! NO faig gaires melmelades perquè a casa en mengem més aviat poca però recentment m'he comprat un llibre que m'ha recomanat sobre el tema i tinc ganes de començar i la teva melmelada me n'ha fet venir encara més ganes!
ResponEliminaGenial!!
Una abraçada guapa!
P.S - Per cert... em pots explicar això de "Dolça - Glòria"? jajaja És que he vist que a vegades et diuen Dolça i a vegades Glòria i jo no sé per on vaig millor jajaja. Jo et deia Glòria... espero no haver-me equivocat molt i molt ;D
Dolors, a l'enllaç de sota explico una mica el perquè del Dolça/Glòria :-)
Eliminahttp://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/07/orelletes-dspeculoos-per-celebrar-el.html
PTNTS
Glòria
Segur que trobarás on posar aquesta melmelada, ha de ser deliciosa!
ResponEliminaAnem provant i trobant...
EliminaPtnts
Glòria
Me l'apunto, què bona!!
ResponElimina:-) si et van les llimones...
EliminaPtnts
Glòria
Deu tenir un gust refrescant! Com dius, deu quedar deliciosa en cocs o magdalenes... esperem amb candeletes veure els usos que en faras ;)
ResponEliminaMarta
Un gust intents, fort, molt cítric Marta!
EliminaPtnts
Glòria
Quin bon profit has tret de les llimones!!! la melmelada ha de ser molt bona, me l'apunto, de llimona no n'he fet mai! petons
ResponEliminaSi la proves de fer m'expliques Teresa
EliminaPtnts
Glòria
Buena y dulce sin dudarlo.La vía directa funciona también muy bien.
ResponEliminaPeto
Funciona Miquel, però és més forta
EliminaPtnts
Glòria
Hola, Mª Gloria, qué maravilla de receta! Una mermelada estupenda.
ResponEliminaTomo buena nota de la receta.
Besos y feliz semana.
Me encanta que os haya gustado
EliminaPtnts
Glòria
Una propuesta distinta y desde luego bien rica, me ha gustado mucho.
ResponEliminaBesazos.
Una salida riquísima para una cesta enorme de limones Alicia.
EliminaPtnts
Glòria
Muchas gracias por la visita y el comentario ,nunca he echo mermelada de limon pero seguro esta de muerte relenta ,te ha quedado de relujo.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Potente de sabor, para los amantes de las emociones fuertes heheh
EliminaPtnts
Glòria
Molt interessant i una recepta que em tempta, encara trobaré temps per a fer-la!
ResponEliminaPetons.
Si et tempta...endavant Sara
EliminaPtnts
Glòria
Quina bona idea això de fer servir el microones!! Ha de ser boníssima!
ResponEliminaBona però amb un gust molt intens i fort a llimona Francesc
EliminaPtnts
Glòria
D'aquesta encara no n'he preparat...ja estic tardant!!! Petonarros artista melmeladera!
ResponElimina