7.4.15

Amanida d'escalivada amb tonyina en escabetx de taronja

Sembla que arriba el  bon temps, han passat les vacances i les mones i comencen a venir de gust entrants una mica més lleugers. Aquí  teniu una amanida  molt vistosa que, a més de lluir al plat, és molt agradable de menjar pel contrast de sabors que té.
A més és una recepta per aprofitar aquella mica d'escalivada que tenim a la nevera, o la mica de tonyina que ens ha quedat... i ningú diria que és d'aprofitament!
A veure què us sembla!

Necessitem:

Tallem el pebrot i l'albergínia a trossos no massa grossos i els barregem. Ho deixem en un escorredor perquè perdin el líquid.
Fem el mateix amb la taronja.
Agafem la tonyina i l'esmicolem en trossos mitjans.
Agafem un cercle d'emplatar i hi posem una capa d'escalivada, una de taronja i una de tonyina.  Al costat fem un bouquet de fulles d'enciam, hi posem uns quants tomàquets cirerols tallats pel mig  i ho amanim amb una vinagreta  feta amb Oove, una culleradeta de vinagre , una cullerada  de paté d'olives arbequines i sal. 
Damunt el timbal de l'escalivada hi posem una mica de sal, oli i vinagre.
Ve de gust? 

16 comentaris:

  1. Una amanida amb molt de sabor, i una presentació molt lluïda!

    ResponElimina
  2. I tant que ve de gust!!! Tinc tots els ingredients........així que...no tardaré gaire en fer-la!!!
    Petonets i bona setmana, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  3. oh, molt fan d'aquesta amanida!!! M'encanten els escabetx, i també posar taronja a l'amanida... mmm....

    ResponElimina
  4. Que si ve de gust?? Ostres, aquesta recepta és espectacular, personalment m'encanten les receptes així que, segurament te la segrestaré :)
    Petons!!

    Cuina d'emergencia

    ResponElimina
  5. Quin goig fa aquesta amanida! M'agraden les amanides amb tanta varietat d'ingredients i que llueix al plat... Així no podria resistir-me a repetir...
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. Boníssima!! quin aprofitament més genial que has fet, ningú ho diria perquè més aviat sembla un plat de festa ;). Un petó!

    ResponElimina
  7. Una amanida plena de sabors i colors.

    ResponElimina
  8. Mmmm quina combinació més original, i refrescant imagino...la provaré de fer. gràcies :)
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  9. Doncs si que entraria bé, si... la presentació t'ha quedat esplèndida!
    Marta

    ResponElimina
  10. Original ensalada y ahora ya empiezan apetecer estas ensaladas así.
    peto

    ResponElimina
  11. Fantàstic Gloria!! es molt original i es veu deliciossa!! Un petó maca!!

    ResponElimina
  12. Buenas tardes Gloria. La escalibada es un plato que me encanta y esta de vicio, pero esta ensalada o escalibada con atún y naranja que has preparado tú, tiene que estar extraordinaria. UN LUJO DE PLATO ESTE QUE NOS DEJAS
    Un beso Paco

    ResponElimina
  13. La verdad es que esta presentación hace la boca agua.

    ResponElimina
  14. Hola Gloria. Todas las ensaladas están muy ricas pero esta que has hecho ya tiene que ser el no va más. El pimiento y la berenjena asada dan un toque especial a las ensaladas y si además las acompañas con ese atún, la naranja y lechugas variadas el plato adquiere notas sublimes. Has conseguido ponerme los dientes largos con esta delicia.
    Un abrazo

    ResponElimina
  15. Glòria gràcies por tu visita, me encanta tu receta pienso hacer la ya. Me enseñais muchisimo los blogueros de cocina, felicidades por tu bloc

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.