1.3.15

Tonyina en escabetx de taronja

Porto una temporada que em ve de gust fer "platillos", trobo que quan arribem a casa,  després de córrer des de quarts de vuit del matí i fer un munt d'hores de classe, aguantar alumnes, professors i pares d'alumnes (sóc totalment conscient de que  ells  m'aguanten a mi també),  ben passades les tres trobar  un dinar tal com Déu mana fa que vegis les coses d'una altra manera i encaris la resta del dia de més bon humor.
I com que és temporada de taronges... un escabetx de taronja!!!
                           
Necessitem:

  • Mig quilo de tonyina, neta de pell i espines, tallada a tacos.
  • 4 grans d’all
  • 150 g de vinagre de vi blanc
  • 300 ml d’OOVE,  en aquest cas he fet servir LaMasrojana
  • Farigola
  • El suc de dues taronges i una taronja tallada a rodanxes.
  • Una culleradeta de farina

En una cassola  sofregim els grans d'all laminats en una miqueta d'oli  sense que agafin color.
Salpebrem  els trossos de tonyina, els marquem per tots els costats i els reservem.
A la mateixa cassola, a foc viu,  posem la culleradeta de farina i la remenem un parell de minuts perquè es cogui una mica, després hi posem el vinagre, el suc de les taronges i la resta d'oli  . Afegim els talls de tonyina i una bona branqueta de farigola, a poder ser fresca i ho deixem fent xup-xup a foc baix una mitja hora. Deu minuts abans podem afegir-hi les rodanxes de taronja perquè es coguin una mica.
Ho tapem i ho deixem reposar a la mateixa cassola, i d'un dia per l'altra tindreu un excel·lent dinar!
Ve de gust?

16 comentaris:

  1. M Gloria, quin escabetx mes original y gustós

    ResponElimina
  2. Et pots creure que mai he preparat un escabetx amb tonyina? Molt original amb taronja. m'agrada molt l'idea. Si els dies es fan eterns si no tens un bon àpat per anar tirant!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si no has fet mai escabetx amb tonyina ja és hora que el tastis Palmira. A mi els escabetxos fets amb peix blau m'encanten!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Ui amb el que m'agrada a mi l'escabetx aquest de taronja cau segur! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agrada l'escabetx típic aquest segur que també t'agradarà força Pilar!
      Ptnts

      Dolça

      Elimina
  4. M'encanten aquests platillos! Amb escabetx de taronja també hi faig el verat, queda boníssim!

    ResponElimina
  5. MMMmmm....Glòria...què bo!!! Aquest me l'apunto i seguríssim que me'l copio!!!
    Petonets i....bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta recepta si que la pots fer Olga!!!! No porta formatge ;-)

      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  6. De taronja, és original com a mínim per a mi, queda apuntat
    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs que et sembla si el fas Gemma!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Què bé van aquests plats que trobem preparats en arribar cansats a casa! ha d'estar molt bona aquesta tonyina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que va bé trobar-te un bon dinar preparat quan arribes Teresa, la llàstima és que t'hagis de passar la tarda d'abans preparant-lo :-)
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  8. Nena quina rao tens,,jo soc coordinadora de menjador i me encantaria a quarts de quatre trobar-me un patillo a taule con el teu,,,un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Elena, però si no el preparo jo el dia abans... hehehe
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.