28.11.14

Pèsols negres i fesols de Sta Pau amb cansalada cuita a baixa temperatura #Granrecapte2014

S'acosta Nadal, època de solidaritat per excel·lència i un any més el Banc d’Aliments ens convoca, el 28 i 29 de novembre, al Gran Recapte d’aliments.

Com a bloguers podem participar, a més d'aportant aliments, difonent la iniciativa i publicant una recepta senzilla i econòmica on l'ingredient principal sigui, com a mínim, un dels productes essencials que el Banc dels Aliments recomana donar: oli, llet, pasta, llegums, arròs i conserves tan de carn com de peix 

Una vegada  publicada la recepta la compartirem a les xarxes socials amb els hastags :

#blogscontralafam #GranRecapte2014 @GranRecapte 




Uns dels productes solidaris que se'ns demanen al Gran Recapte són les llegums seques, doncs amb dos tipus de llegums diferents hem elaborat aquest plat de manera senzilla, econòmica i no per això menys saborosa.

Necessitem:
  • Mig grapat de pèsols negres per persona
  • Mig grapat de fesols de Sta Pau per persona
  • Dos talls de cansalada  per persona
  • All i julivert picats
  • Oli i sal


Agafem un mig  grapadet de fesols de Sta Pau per persona i els posem en aigua i una culleradeta de bicarbonat el vespre abans de fer la recepta.
L'endemà els rentem bé sota el raig de l'aixeta i els posem en una olla, els cobrim amb aigua freda i els posem a coure , a foc ben suau,  uns 40 minuts. Hem de fer que l'aigua tremoli una mica però que no bulli fort ja que els fesols es trencarien.
Una vegada cuits els  colem i refredem amb aigua freda.

Exactament igual bullim els pèsols negres, però aquests necessiten la cocció una mica més llarga, uns 60 minuts.

Posem els talls de cansalada en una safata de forn, a 70º, i els deixem una hora i mitja llarga, fins que hauran deixat anar el màxim de greix i estaran rossos i cruixents.

Agafem una paella fonda, hi posem un rajolí d'oli ,  hi posem els pèsols i els fesols,,  ho anem remenant a mesura que es van sofregint una mica, a foc lent. Hi afegim una bona cullerada d'all i julivert picats i ho acabem de sofregir fins que vegem que els llegums es comencen a trencar una mica.
Emplatat, els talls de cansalada al damunt i un magnífic primer plat que en aquest cas passarà a allargar la llista de plats que anirem publicant com a #blogscontralafam #GranRecapte2014 @GranRecapte
                    

14 comentaris:

  1. Tot un luxe de menjar, ple de calories i bonissim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lolines, és de les maneres que tenen menys calories les llegums, sofregidetes i prou

      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. No tinc clar que els pèsols negres i els fesols de santa pau siguin dos ingredients del recapte... :-( en tot cas, un plat molt bo, Dolça!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser no Marina, però no deixen de ser llegums seques.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Una proposta molt bona pel recapte d'aquest any!
    Una abraçada i molt bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Un plato deliciosos!! Tiene una pinta estupenda.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es delicioso Montse, y más ligero a como estamos acostumbrados a comer los garbanzos y las alubias.
      PTNTSDolça

      Elimina
  5. Una molt bona recepte i una molt bona causa, els pesols negres no se que son, tinc que provarlos......uffff...i la melmelada de cabell d'angel....impresionant !!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mamilu, el pèsol negre és un llegum que està a mig camí entre el cigró i el pèsol. Típic del Berguedà.
      Potser, com diu la Marina, no és el llegum més addient per al gran recapte,m pots canviar-lo per uns cigronets dels de tota la vida i et quedarà un plat boníssim igual.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  6. Un gran plat per aun gran recapte!!! bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Teresa, bona setmana per a tu també.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  7. Qui diu que un plat de llegums no pot ser boníssim? Provaré de fer la cansalada d'aquesta manera!
    El Gran recapte se supera any rere any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment Gemma,els catalans som un poble imparable en moltes coses :-) i en això de la solidaritat també.
      Feta d'aquesta manera la cansalada per moltíssim el greix i la carn queda tan confitada que es desfà, ja em diràs si t'agrada.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.