10.3.14

Melmelada d'albergínia escalivada

Si tenim albergínies ("aubergínies" a casa nostra) les podem escalivar, fer-ne  samfaina, posar-la a coques de verdures i si som més agosarats fer-ne melmelada però ja sabeu que jo sóc poc llançada a inventar-me o fer coses diferents.  Doncs aquesta vegada m'he atrevit i ha sortit una melmelada magnífica, a veure quins usos en farem ;-)

Necessitem:
  • La carn de dues albergínies escalivades ( mig quilo)
  • una copeta de vi ranci
  • el suc de mitja llimona
  • 100g de sucre

 Triturem una mica les albergínies. Hi afegim el sucre, el suc de llimona i el vi ranci, ho remenem bé i ho posem a foc baixet, fent xup-xup, uns 20-25 minuts o fins que vegeu que ja té el punt que us agrada.
La poseu en pots de vidre, els  tapeu i  els poseu al bany maria. Una vegada freds s'etiqueten posant-hi el nom de la melmelada i la data i al rebost.

I aquí teniu una proposta per al RECETARIO MAÑOSO que aquest mes n'és l'amfirió el blog Cocina por afición  i vol que fem preparacions amb albergínies... els agradarà? 

23 comentaris:

  1. Crec que triunfaràs! Aquesta l'haurem de tastar! ;)

    ResponElimina
  2. Xiqueta......me l'apunto!!! Quan farem escalivada....mmmmmm......
    Petons i bona setmana!!!!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Xiqueta....quina melmelada!!! Quan farem escalivada......mmmmmm.......
    Petons i bona setmana, Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. De pebrot del piquillo si que l´he fet, pro...de albergínies!!!! Mai se me hages ocorregut. Mira que ets original. Lo que no faig i aquesta Gloria!!!!!
    Per acompanyar plats de carn o caça, segur que queda perfecta.
    Petons...Llançada!!!

    ResponElimina
  5. Aquesta melmelada ha d'estar boníssima, amb l'afegitó del vi ranci, segur que està per llepar-se els dits. Una proposta molt interessant. Petons.

    ResponElimina
  6. ualaaa que bo,no? aquesta no l'havia vist mai!! genial proposta! petons

    ResponElimina
  7. Una mermelada estupenda y muy original, el toque del vino rancio le dará un sabor estupendo.
    Muchas gracias por la aportación la probaré seguro.
    Besicos

    ResponElimina
  8. òndia! que original!! s'haurà de provar....

    ResponElimina
  9. Muchísimas gracias por tu receta. Nos ha gustado mucho, me la llevo para colocarla con el resto de recetas recibidas este mes que han sido muy abundantes y todas riquísimas.
    Un abrazo mañoso

    ResponElimina
  10. Hola Gloria. No he podido contestarte antes como hubiera sido mi gusto pero aquí me tienes para darte las gracias, aunque ya veo que te las han dado, pero lo cortés no quita lo valiente jj y te las doy de nuevo por tu colaboración con Recetario Mañoso. Si te soy sincero me ha dado mucha alegría ver una colaboración tuya y además tan rica y deliciosa como esta que has preparado.
    He visto y leído todas las recetas que se han mandado pero creo que no he visto ninguna, a no ser que me falle la memoria, que sea a base de mermelada. Por mucho que uno piense que lo ha visto todo siempre hay algo que rompe ese aserto y tu lo has conseguido con esta rica y exquisita mermelada. Con ese vino debe saber a Gloria jj.
    Un abrazo

    ResponElimina
  11. En prenc nota, com a acompanyament d'algun plat pot anar la mar de bé amb un toc d'originalitat.
    Gràcies.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Mmmm, melmelada d'albergínies, doncs segur que ha d'estar riquíssima i per acompanyar plats amb ànec o porc, jo crec que pot estar ideal, a més de sola amb unes torradetes. Petons !!

    ResponElimina
  13. Que si els agradarà??!
    No ho dubtis pas!
    Una recepta la mar d'original!
    Aiii que dolça és la dolça!

    ResponElimina
  14. Ha de quedar una melmleada original i ben bona, crec que ha de combinar molt bé amb formatge...

    ResponElimina
  15. Mira que m'agrada fer melmelades i moltes i originals... però aquesta mai l'he feta i mai l'he tastada!
    Això l'he de probar, tot i que tindries idees per fer servir-la?
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  16. Plas, plas, plas!! D'això sí que se'n pot treure profit! Quina bona melmelada!

    ResponElimina
  17. M'encanten les melmelades de verdures, i aquesta és una de les meves preferides. Amb un trosset de pa i una miqueta de formatge..mmmm!!
    Petons

    ResponElimina
  18. Que bona. Estarem pendents dels usos que li dones!!
    petonets

    ResponElimina
  19. Una mermelada muy original, habrá que probarla porque seguro que está deliciosa.
    Saludos mañosos.

    ResponElimina
  20. Una mermelada estupenda y muy original y ademas muy versatil en la cocina.Fantastica aportación
    peto

    ResponElimina
  21. Una melmelada diferent, té una pinta magnífica i ha de ser boníssima!

    ResponElimina
  22. Una mermelada molt bona amb un ingredient poc habitual i el toc de vi ranci. Petonets!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.