4.2.14

Crema d'espàrrecs amb formatge blau d'ovella

Serà un primer plat de cullera... però no de cullera fonda i contundent ( encara que massa lleugera no ho és aquesta crema)
 Posada en gotets pot sortir en uns aperitius,  però heu de tenir en compte de servir-la tèbia o calenta. 
A veure què us sembla?
                                  
Necessitem:


Tallem els porro en juliana ben fina i els espàrrecs a trossets petits i els posem en una cassola amb una mica d'oli, remenem fins que el porro comenci a agafar una miqueta de color i aleshores ho cobrim d'aigua i ho deixem fent xup-xup uns 20 minuts.
Ho passem per la batedora fins que ens quedi una crema ben fina ( si cal es passa pel colador xinès)
Ratllem una mica de formatge blau i l'incorporem a la crema, que tornarem a posar al foc, fins que el formatge estigui ben fos. Ho rectifiquem de sal.
He fet uns petits cruixents de formatge que he  posat damunt la crema al moment de servir-la i ho he acabat amb unes gotes d'oli de tòfona. 

I com que és conegut que el  formatge blau  costa us suggereixo un serrat de cabra del Pirineu o un parmesà com a alternativa.
Ve de gust?

I amb  aquesta recepta col·laboro amb el RECETARIO MAÑOSO d'aquest mes de febrer,  que té d'ingredient els espàrrecs.

20 comentaris:

  1. Ha de quedar prou bo, sí! I això de l'oli de tòfona... mmmm!

    ResponElimina
  2. Què ens ha de semblar? boníssima! la contundència del formatge blau es compensa amb la lleugeresa dels espàrrecs. Bona!
    petonets

    ResponElimina
  3. presentat en copa queda molt elegant!
    La crema d'espàrrecs és molt gustosa, i el punt del foramtge blau i la tòfona ha de quedar molt bé.

    ResponElimina
  4. una fantastica crema y el queso le va divino y asi en copa queda de lujo
    peto

    ResponElimina

  5. Glória; Els espàrrecs a mí m'agraden molt, els trobo divertits quant els mengues, tot xuclant i lliscant per el paladar... amb formatge de cabra blau, té que ser un encant, un serrat del pirineu -com alternativa- l'hi dona, el gust de les coses ben fetes.
    Salutacions Gloria¡¡ :O)

    ResponElimina
  6. La cremeta d'espàrrecs verts és una de les que més m'agrada i si és amb espàrrecs silvestres encara millor :P
    M'agrada la combinació amb formatge blau...i m'encanta que sigui contundent!! jjajaja
    petons guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  7. quina pintaaaa!!!! amb formatge mmmmm

    ResponElimina
  8. Com m'agrada aquesta recepta !! Una idea molt original la de servir-ho com a aperitiu amb gotets, fantàstic per començar un àpat sorprenent als comensals. Moltes gràcies per la idea Dolça.

    Una abraçada del Cangrejo Grande.

    ResponElimina
  9. A mi m'encantaria aquesta crema.....mmmmmm....roquefort!!! Però l'hauria de fer un dia que el Joan Salvador no fos a casa....no li agrada gens el formatge!!!! No sap lo que es perd.....
    Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  10. Una crema deliciosa con una estupenda presentación. Muy rica!
    Me la llevo, mil gracias por tu aportación mañosa.
    Besos

    ResponElimina
  11. Muchas gracias por esta crema tan ideal que nos has propuesto. Gracias por tu aportación y bienvenida.

    Petons

    ResponElimina
  12. HOla Gloria,
    que rica esta crema, en casa tomamos muchas, y de espárragos no la hemos hecho todavía, así que me apunto la idea.
    Muchas gracias por tu participación, y tu crema de espárragos que está estupenda
    besos

    ResponElimina
  13. Mmm què bona!! amb el sabor dels espàrrecs i el puntet de formatge blau, com m'agrada!!!! presentat així per aperitiu queda genial!

    ResponElimina
  14. Ostres amb formatge blau ha de ser una delícia!!! Algun dia hauríem d'anar a una degustació de formatges!!! (L'Albert no vindrà pas!) I la cremeta d'espàrrecs molt bona! (ja hi ha espàrrecs de marge!!)Ptns

    ResponElimina
  15. Una molt bona crema, tot i que jo canviaria el formatge blau per un altre més suau de gust...
    Els espàrrecs m'agraden de totes les maneres!
    Petons

    ResponElimina
  16. Una crema muy apetecible en cualquier ocasión, el queso azul tiene que darle un toque mágico.
    Saludos mañosos.

    ResponElimina
  17. La crema d’espàrrecs m’encanta, però amb aquesta acompanyament deu d’estar tota una delícia
    Petons

    ResponElimina
  18. El contrast dels esparregs amb el formatge ha de quedar molt bo. Com crema d' esparrecs en faig tot sovint provare la teva proposta.
    Petons!

    ResponElimina
  19. Podem dir que una crema com aquesta fa oblidar qualsevol altre cosa...
    Nani

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.