8.1.14

pipes de carabassa salades

Mama... et veig molt malament... què estàs fent!?  Pipes!!!!!
Això és el que em vaig haver de sentir quan per casa van veure que netejava i salava les pipes de la carabassa abans de posar-les al forn.
La veritat, mai m'hagués passat pel cap posar-me a fer pipes salades, però quan vaig obrir la carabassa tenia tantes, tantíssimes  llavors que em va venir al cap l'idea d'aprofitar-les... per tant s'havien de fer pipes salades o dolces, i la veritat a mi m'agraden més les salades. 

Necessitem:
  • Llavors de carabassa
  • Sal
  • Una cullerada d'oli d'oliva
Rentem ben netes les llavors per eliminar al màxim la mica de polpa de carabassa que hi pugui haver quedat enganxada.
Les eixuguem bé i les deixem damunt un paper de cuina perquè perdin la humitat. 
Les posem en un bol i hi tirem la cullerada d'oli. Ho remenem bé i hi afegim un bon grapat de sal.
Les posem en una safata de forn, ben estirades, i ho posem a 200º, amb el forn fred,  uns 20 - 25 minuts, remenant-les de tant en tant perquè es torrin per totes bandes per igual.
Han de quedar lleugerament torrades, no massa ja que si no es tornen amargants.

Ja teniu entreteniment per  mirar Homeland o qualsevol altra sèrie americana a la que esteu enganxats !

33 comentaris:

  1. Oh sí, que bones! Jo nommés n'he fet de garrapunyades...! M'apunto la idea ara mateix! Segur que ta filla ha acabat disfrutant, no? Hehe

    ResponElimina
  2. Ostres la propera carabassa (que tinc al rebost, i és enorme!!!)ho provaré!!! Ptns

    ResponElimina
  3. Ara/mateix estic mirant Homeland I em vindrien molt bé unes pipes com aquestes.... hauré de provar-les. Petons.

    ResponElimina
  4. JJajjajaaj!!! Què bona, la teva filla! Jo no tindria tanta paciència com tu!! Ara, unes pipes de les teves sí que les menjaria!
    Bona setmana!Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  5. Una fantàstica manera d'aprofitar-las. Molt bona aportació.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Genial! A vegades que me'n dóna la meva sogra de carabassa, les llenço les pipes. Aquesta és una solució genial per aprofitar-les.

    ResponElimina
  7. Deliciosasssssss.....quina bona idea !!!!!
    Petonetssss.

    ResponElimina
  8. No se m'havia acudit mai!! i han d'estar ben bones així saladetes!!

    ResponElimina
  9. un snack d'aquells que no pots parar!! petons

    ResponElimina
  10. Que bones! la meva besavia sempre en feia!!!

    ResponElimina
  11. ummmmmmmmm, segur que estaven boníssimes!!! Molts petonets i feliç any

    ResponElimina
  12. No he fet mai pipes a casa, ho trobo genial!
    Una manera excel·lent d'aprofitar tota la carbassa.

    ResponElimina
  13. Glòria, no em queda clar si has pelat les pipes abans de torrar-les. Per cert, feina de xinus!

    Com diu la Gemma, una magnífica idea per aprofitar tota la carbassa. Ara només falta saber què fer amb la pell i ja ho tindrem tot fet (em sembla que tinc alguna idea per la closca, ja la publicaré a Catacuina...).

    ResponElimina
  14. Glòria, no em queda clar si has pelat les pipes abans de torrar-les. Per cert, feina de xinus!

    Com diu la Gemma, una magnífica idea per aprofitar tota la carbassa. Ara només falta saber què fer amb la pell i ja ho tindrem tot fet (em sembla que tinc alguna idea per la closca, ja la publicaré a Catacuina...).

    ResponElimina
  15. Ruben, les pipes no es pelen, només es renten!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Hola Gloria. Cuando era pequeño las solía comer pero tal cual como las de melón jj. no sé como te las apañas que con tus entradas me haces revivir momentos inolvidables. Al leerte los he imaginado en casa preparándolas al calor de la cocina viendo como llovía o nevaba. Eran otros tiempos jj.
    Así no las he probado pero estoy seguro que me encantarían. Me cogería un buen puñado jj.
    Un abrazo

    ResponElimina
  17. deliciosa propuesta, me encanta, besos

    ResponElimina
  18. No se m'hagués acudit mai fer les pipes a casa. M'obres un món de possibilitats!

    ResponElimina
  19. No havia vista aquestes pipes! I tant, per a veure qualsevol sèrie, jo no he vist mai Homeland.
    Nani

    ResponElimina
  20. Anda! Quina idea más donat!
    Feliç setmana

    ResponElimina
  21. Quina ide més original i que bones que han de ser!!!
    Aprofito per dir-te que m'han agradat totes les receptes que has fet durant aquests dies: les galetes, el pa, la sipia, .... a quina més bona. Hi han algunes que queden super anotadissimes.
    Petons!

    ResponElimina
  22. 20 a 25 minuts a 200 graus. Quina recremada de pipes que he fet al forn!!!!! Crec que amb 5 minuts encara en sobra!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marc, les he fet unes quantes vegades i sempre les tinc uns 20 minuts al forn, només per sota i remenant-les de tant en tant.
      Potser que les possessis amb el gratinador ?

      Elimina
  23. Amb un forn d'aire dalt i baix a 200 graus, als deu minuts eren carbó. Sense el gratinador.

    ResponElimina
  24. Marc, l'única cosa que se m'acut és que el forn ja estés calent quan hi vas posar les pipes. Jo parteixo del forn fred, així es van torrant a poc a poc. I sense aire i només per baix.
    A veure si tens més sort la propera vegada, perquè realment són molt faciletes de fer i ben bones.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  25. Touche!!!!! El forn estava calent a 200 graus quan les vaig posar. El proper cop ho faré en fred!!!! Ja us comentaré el resultat.
    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  26. Les has tornat a fer???? com ha anat?

    ResponElimina
  27. Si!!!! Perfectes aquest cop. Amb el meu forn des de temperatura 0 fins a 170 graus amb 10 minuts van quedar perfectes!!!! Gràcies per tot!!!!!

    ResponElimina
  28. Amb quina varietat de carabassa les vas fer? De les de fer crema, de les de cabell d'Àngel, de les enormes tipus halloween,..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb les enormes tipus Halloween!
      Ja em diràs com et queden Jordi
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
    2. Amb les enormes tipus Halloween!
      Ja em diràs com et queden Jordi
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.