20.1.14

Coc de nata "muntada" (70)

Pensant en els  esmorzars per a la setmana i mirant a veure que podia preparar m'he trobat amb un brick de nata per muntar a la nevera i cap previsió de fer-la servir, així que he decidit fer-la servir... on? doncs on ha de ser!  en un coc...  Així que aquesta setmana per esmorzar tindrem coc de nata, però el faré una mica diferent, a veure què us sembla :-)

Necessitarem:
  • Un brick d'un quart de litre de nata per muntar, ben fred.
  • 4 ous
  • 200g de sucre
  • 250g de farina
  • un sobre de llevat químic
  • un polsim de sal.
Encenem el forn a 200º
Muntem les clares a punt de neu ben fort ajudant-nos del polsim de sal i les reservem.
Muntem la nata, que ha d'estar ben freda, el més forta que puguem.
Barregem les clares i la nata i les reservem a la nevera.
Batem els rovells amb el sucre fins que quedin ben escumosos i hi afegim a poc a poc la farina barrejada amb el llevat.
Hi afegim la barreja de la nata i les clares a punt de neu i amb una espàtula o llengua de silicona ho anem remenant amb molta cura perquè no ens baixi la mescla.
Una vegada ho tinguem fet ho aboquem en un motlle untat amb una mica d'oli i espolsat amb un polsim de farina i ho enfornem uns 35-40 minuts o fins que vegeu que punxant-lo amb un escuradents ja és cuit.

I aquí teniu un altre coc. suau, esponjós i amb un gustet de nata que el fa  "diferent". Esmorzar de gust !!!!!

23 comentaris:

  1. Oooh! Aquest l'he fet més d'una vegada i el gustet de nata és boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un coc deliciós, la nata li ha de donar una textura i un sabor especials. Me l'apunto. Petons.

    ResponElimina
  3. ummmm, em sembla ¡¡¡bonissim!!!

    ResponElimina
  4. No l'he fet mai amb nata "muntada".
    Te molt bona pinta, el provarem.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats pel teu cóc núm. 70!!!
    Recordes una cançó de la Oreja de Van Gogh titulada " La Reina del Pop"?? Canvio la lletra i et canto....."Eres la reina del Cóc"!!!!!
    Petons i bona setmana, Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. plas, plas, plas per aquest coc!! Potser no és el més original que hagis fet, però l'aspecte és genial, i és el 70, mareta!! Molt bé, Dolça!!

    ResponElimina
  7. aquest número 70 esetà a l'alçada, té un aspecte ideal per a l'esmorzar que encara no he fet, no saps com em vindfria de bé!
    felicitats!

    ResponElimina
  8. 70 cócs, increïble! Però si algú ho podia fer, aquesta havies de ser tu, je je je...
    Ha de quedar un cóc esponjós i molt gustós.

    ResponElimina
  9. Deus tenir el record de cos, deu ni do 70! aquest es veu super esponjós, amb nata muntada no l'he fet mai però t'agafo la recepta!

    ResponElimina
  10. Oh! quin color tan suau i bonic, i quina molla que té! Sembla una recepta deliciosa!

    ResponElimina
  11. Bo, boníssim. I a més, ha de fer una flaire de nata per caure de cul!

    ResponElimina
  12. Hola Gloria. Uno de nata también hice yo y me supo a gloria jj pero creo que el tuyo aún debe saber mejor porque tiene un color y un aspecto sensacional. Ya me gustaría poder probarlo con un café porque se ve tentador. Buen desayuno para quien pueda probarlo.
    Un abrazo

    ResponElimina
  13. Té un coloret meravellós!...Diu mengueu-me.
    Besets

    ResponElimina
  14. wooww que artista que ets!! jo aquest encara l'he de tastar, fa mooolt que el tinc a pendents! petons

    ResponElimina
  15. El bizcocho de nata me encanta pero nunca lo he probado con la nata montada...tiene que estar realmente delicioso..me lo apunto...besitos guapa

    ResponElimina
  16. Uisss!1 tinc un brik de nata a la nevera...me l´apunto per fer-lo. Es veu flonjo, flonjo.

    ResponElimina
  17. Desde luego eres la reina de los coc y muy bueno tambien este super esponjoso y bueno con el sabor de la nata¡
    Peto

    ResponElimina
  18. Un coc deliciós, deu de ser molt esponjós oi !!
    Petons

    ResponElimina
  19. Nena, ets la number one dels blogaires fent cocs.
    T'haurem de fer un homenatge quan arribis als 100!
    Apa, ja tens feina.
    Nani

    ResponElimina
  20. guauuu que rico , menuda pinta que tiene mas rica, se me esta haciedo la boca agua.
    besitosss noe, te sigo en tu blog como noemigf, porfi me sigues en el mio
    http://lacasitadeaitana.blogspot.com.es/
    besitosss noe

    ResponElimina
  21. Mmmmm! Que bo el toc de la nata!! Ha de tenir un bon sabor... Petonets!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.