13.2.12

Croquetes d'aprofitament

A casa fregim poc, millor dit només fregim una cosa croquetes i cada vegada menys. Quan la xiqueta era petita li agradaven molt i un parell de vegades a la setmana en feiem, i en preparàvem amb diferents tipus de farciment.  Avui només en fem de tant en tant, i les fem per aprofitar la carn del caldo quan ja en tinc una carmanyola plena al congelador i cal donar-li sortida.

Aprofitant que la recepta del 15 d'aquest mes, a proposta de Xocolata desfeta i de Els fogons de la bordeta, són les croquetes us faig arribar la meva recepta de croquetes d'aprofitament. 

Per a la pasta de carn:
  • carn del caldo ( jo he fet servir la carn de tres olles de caldo que la tenia congelada)
  • mitja dotzena de fetges de pollastre.
  • un parell de cebes
  • un parell d'alls
  • Vi ranci
  • Sal, pebre
  • Una mica d'oli
Per a la panada de farina:
  • 1i1/2l de llet
  • 50g de mantega
  • 300g de farina
  • sal
  • canyella (o nou moscada)
Per l'arrebossat:
  • 6ous
  • 1kg de pa ratllat
Oli per fregir.

Comenceu tallant les cebes i els alls i sofregint-los. Quan ja estiguin una mica rossets hi afegiu  elsl fetges i els enrossim, hi posem la carn del caldo, un bon raget de vi ranci i en feu un bon rostit.
Quan estigui tebi trinxeu la carn amb la picadora o el robot que tingueu i la reserveu.

A banda feu la panada de farina:
Es posa la llet al foc amb la sal, la canyella i la mantega; quan arrenca el bull s'aparta del foc i es tira la farina i amb la batedora es barreja bé. Es torna a posar al foc remenant-ho constantment. Quan vegeu que es una massa espesa que s'enganxa a l'espàtula de fusta i s'aixeca de la cassola formant una bola ho treieu del foc i ho barregeu amb la carn.
Ho poseu en un bol perquè es refredi bé (jo ho deixo a la nevera d'un dia per l'altra)
Quan és ben fred es formen les croquetes:
Per un cantó es prepara un recipient amb l'ou batut i un altre amb el pa ratllat.
Les croquetes es fan amb les mans. Es posen dins el recipient de l'ou, s'hi suquen i després es passen pel pa ratllat.
Es deixen assecar una estona.
Es fregeixen en oli calent (no bullent), s'escorren bé posant-les una estona damunt un paper de cuina i se serveixen calentes i cruixents.

Amb les quantitats que us he posat us en surten moltes, tantes que en podeu congelar una bona quantitat (sense fregir) i us solventaran uns quants sopars.


24 comentaris:

  1. Fregeix unes quantes de més que pujo a menjar-me-les! Nena, que bones.
    Nani

    ResponElimina
  2. Nosaltres tampoc som de fregits, però per unes croquetes així val la pena!! Quina pinta, i amb aquest sofregit i el vi ranci, nyam!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. les croquetes del bullit del caldo, son de les mellors

    ResponElimina
  4. A casa tampoc em fem de fregits, però les croquetes del cocido mai no falten.

    Muas!

    ResponElimina
  5. Buenisimas estas croquetas, se ven crujientes y buenas.
    Y a mi me gustan toooodas.
    Besinos

    ResponElimina
  6. Unas croquetas de lujo!!! Muchisimas gracias por tu visita y por sacarme de dudas, haré tus panecillos seguro!! UN BESO!!!!

    ResponElimina
  7. Jo tampoc sóc de fregits, pero aquestes croquetes no se'm resisteixen!! quina pinta! petonets

    ResponElimina
  8. Quines croquetes, aquests dos dies comença la pluja de croquetes!, les teves amb tot el que porten han d'estar molt bones.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. A casa tampoc som de fregits, però ja sabem que als nens als encanta. Per ells fem qualsevol cosa, oi?
    No hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes d'aprofitament!

    ResponElimina
  10. Unes croquetes clàssiques que són de les més gustoses! Sense fregir també! Petons

    ResponElimina
  11. Unes croquetes tradicionals que mai fallen, i a sobre amb els fetges han de quedar encara més gustoses, quina gana m'està entrant amb tantes croquetes....

    ResponElimina
  12. Buenisimas,en mi casa las croquetas vuelan....nos gustan todas.
    Besets.

    ResponElimina
  13. Aquestes croquetes són com les de la mami!!! Boníssimes!!!
    Ptns

    ResponElimina
  14. Tampoco somos de freir mucho pero las croquetas no se salvan porque nos encantan.
    Una propuesta muy buena, muchas gracias por tu receta.
    Un besito

    ResponElimina
  15. A casa tampoc som gaire de fregits, però les croquetes estan boníssimes!

    Jo guardo de tot al congelador que sobra, no m'agrada tirar res... sempre va bé tenir una mica de ceba tallada, etc. etc.


    Las recetas de Glutoniana
    Todos cocinamos sin gluten

    ResponElimina
  16. A casa els únics fregits que faig són croquetes. Les teves, delicioses, les de sempre, les de la meva mami!!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Boníssimes aquestes de carn d'olla són les millors jo també les faig per aprofitar el que em queda.

    Petons

    ResponElimina
  18. M'encanten! A casa en fem sovint amb la carn d'olla de l'escudella i queden molt gustoses!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  19. La veritat és que les croquetes són la millor opció per fer cuina d'aprofitament. Se'n poden fer de tot i sempre estan bones!
    T'han quedat de luxe. Ja m'agradaria provar-les, ja...
    MOltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  20. Per mi les croquetes són la millor recepta d'aprofitament que hi ha. Aquestes han de ser molt bones. Encara que siguin fregides, si no n'abusem, de tant en tant no fan mal, oi?
    Petons

    ResponElimina
  21. Jo també es de les poques coses que faig fregides, les croquetes.. que bones aquestes d´aprofitament, com diu la meva mare, un pecat no fer-ne amb la carn del caldo.. Avui per sopar, cauran !!!petons,

    ResponElimina
  22. I és que les croquetes ho tenen tot!, són bones, ens permeten aprofitar algún raconet, les podem fer de mil coses, què més volem!!! i de tant en tant un fregit tampoc mata!!!

    ResponElimina
  23. Qué buena pinta tienen las croquetas, en casa nos encantan y como sólo somos dos también las congelo para tener siempre a punto algunas cuando nos apetece. Un saludo.

    ResponElimina
  24. Jo prefereixo fer canelons per aprofitar qualsevol cosa que sobri, a casa les croquetes són ben escasses (de fet, només n'hi ha quan en porta la sogra).

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.