7.10.11

coc de colacao (52)

Una té fama de fer cocs i hi ha moments en que fer-ne un de diferent és un repte, i així de mica en mica he arribat al número 52.
 Però vet aquí que xafardejant per les estadístiques que ens ofereix mister Blogger me n'he adonat que no són pas els cocs les receptes que més us agraden, ni de bon troç. La meva recepta estrella és la coca de forner, publicada el desembre del 2008 i que fins el moment ha rebut unes 1830 visites; el pa de pessic de la besàvia, amb unes 900 visites, va en tercer lloc; i fins el sisé lloc, amb 300 visites no trobem el pastís de xocolata amb cobertura de xocolata... però de coc, coc encara no n'hi ha cap al rànquing dels top-ten. Què hi farem!

De totes maneres jo continuo i aquesta vegada us en presento un que és molt agrait ja que puja moltíssim i és senzill i rapidet de fer.

Necessitem:
-6ous
  • - 1 iogurt natural
  • - 200g de sucre
  • - 120g d'oli
  • -250g de farina
  • -50g de colacao
  • -un sobret de llevat químic
Preescalfem el forn a 200º.
Muntar les clares a punt de neu ben fort, ens podem ajudar amb un polsim de sal.
Sense deixar de remenar i anat amb cura perquè no ens baixin hi afegim els rovells, el iogurt, el sucre, l'oli i al final el llevat, la farina i el colacao barrejats.
Posem la barreja en un motlle preparat amb oli i farina i ho enfornem uns 35-40 minuts, fins que ho punxem amb una agulla i ens surti eixuta.

Jo hi he posat perles de xocolata per damunt al moment de posar-lo al forn i ha quedat força maco, no us sembla?

18 comentaris:

  1. la veritat que et queden tots molt xulos,tens unes mans d'or.petons

    ResponElimina
  2. Doncs a mi els cocs m'encanten i ja etmque aquest el provarem. Es veu deliciós!!!!
    Bon cds guapa....

    ResponElimina
  3. Aquest queda apuntat .Potser el porto a la feina.

    ResponElimina
  4. deliciós!! els cocs fet a casa són els millors del món! un diumenge llevante a les 11, amb un tros de coc i una bona xocolatada calenta....no es pot començar un diumenge de millor manera!! petons

    ResponElimina
  5. És que la coca de forner és boníssima! :)
    Clar que aquest coc de colacao també, eh? I amb les perles de xocolata per sobre queda maco i encara més bo ;)

    ResponElimina
  6. Aquest coc es genial!!!! la xocolata ens donarà força pel partir de futbol de la tarda. Molt bona proposta. Referent al llevat instantani que nomeno als "trebols de mel" vull dir la "Levadura de panaderia Maizena", No el Royal. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. Que bueno,con colacao!Una tentacion tenerlo por casa...tiene que ser un no parar.
    Besets.

    ResponElimina
  8. No hi ha res com un cóc casolà, i aquest a casa meva no duraria ni un quart d'hora!

    ResponElimina
  9. Me gustan los bizcochos de chocolate, este también.
    Un beso.

    ResponElimina
  10. Dissabte porteràs un coc??? El 53!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  11. Hola Dolça. Aunque no sea uno de los más visitados no implica que no sea uno de los que más gustan.
    Si cayera en mis manos te aseguro que daría buena cuenta de él en poco tiempo.
    Tiene que estar delicioso.
    Con un café a las 6.45 de la mañana debe estar irresistible.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Té molt bona pinta!! un tallet de coc sempre va bé... i si és de xocolata encara més!!

    ResponElimina
  13. Fa una pinta deliciosa!! Xocolater com sóc, aquest caurà. Segur! Salutacions

    ResponElimina
  14. Que pinta tiene!!! Guardame un trocito para desayunar por fa!
    Petonets
    rosa

    ResponElimina
  15. Mare meva, 52!!!!
    Aquest de colacao i amb les perletes de xocolata, devia ser deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  16. No m'hi he pogut resistir i ja l'he provat a casa! Recepta senzilla i agrada a tots els públics :)
    Gràcies, Dolça!

    ResponElimina
  17. Jo al meu rànquing de receptes la més triomfadora són les galtes de porc al forn. Ja en tinc unes altres de preparades, a veure si desbanquen les primeres. De totes maneres, amb el pilot de cocs que tens, trobo normal aquests resultats: n'hi ha tants per triar que es reparteixen les visites!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.