Pastís de calçots
Fer una calçotada sempre vol dir arribar a casa amb alguna carmanyola plena, bé siguin calçots cuits o crus, carxofes, llangonissa... i com no, una miqueta de salsa que ens alegrarà les amananides uns quants dies!
Aquesta vegada han estat un parell de manats de calçots cuits que els he "reciclat" de la següent manera.
- 15 o 20 calçots
- 6 ous
- 100ml de crema de llet
- Sal
- Pebre
He netejat bé els calçots, treient tot el que queda brut del foc, dels dos manats me n'ha quedat la meitat, és a dir l'equivalent a una vintena.
Ben talladets a trossets els he posat en un bol amb els sis ous batuts una mica i la crema de llet i ho he passat per la batedora fins que ha quedat com un puré.
Salpebrar al vostre gust, pensem que el calçot dolceja una mica, per tant aquí cal ser una miqueta generós.
Untat un motlle de silicona amb mantega fosa i s'hi aboca la barreja.
Al forn, al bany maria, a 200º uns 35 minuts.
Ho vaig deixar refredar una mica abans de treure del motlle i al plat amb una cullerada de salsa de calçots.
Si ho volem fer a casa i no tenim excedent de calçotada podem agafar els calçots i escaldar-los. La resta igual.
Una idea que em sembla fantàstica. Gràcies
ResponSuprimeixa mi no m'agraden els calçots però reconec que és una bona idea el teu pastís...
ResponSuprimeixAquest pastís ha de ser molt i molt deliciós!
ResponSuprimeixUna molt bona idea i a més a més un plat excel.lent, deuria estar per xupar-se els dits!A reveure!
ResponSuprimeixHo trobo molt original, una idea diferent per presentar un plat de calçots! ;) Fins aviat!
ResponSuprimeixSensacional! Aquests cakes salats de verdures m'encanten i amb calçots no n'he fet mai... una bona manera de reciclar els que sobren de les calçotades ;)
ResponSuprimeixEls plats de recapte m'encanten, i aquest a més a de ser molt suau!!
ResponSuprimeixefectivament, gran idea!
ResponSuprimeixGuauu que bo i original, no se m'hagués ocorregut mai !!!!
ResponSuprimeixA mi m'agraden molt els calçots i encara que sembli mentida, als meus peques també ;-)
Feliç dia.
Un petonàs
Una idea excelente y un buen aprovechamiento.
ResponSuprimeixUn beso.
feia alguns dies que no venia per aquí-greu error-i em trobo d'entrada amb dues agradables i magnifiques sorpreses ... unes mandonguilles a la inspiració d'en S. Santamaria, que bones ... no ?.... i un pastís de calçots amb salsa de xató.. amb el incondicional que som a casa de les dues coses ... directe cap a pendients ...
ResponSuprimeixUna abraçada
Quina bona idea que has tingut! Tampoc m´imagino el gust que ha de tenir...suposo que molt bo si agraden els calçots.
ResponSuprimeixUn pastís de traca i mocador!
ResponSuprimeixa veure si em conviden a una altra calçotada i torno a casa amb la carmanyola plena com tu... i si no ho faig amb calçots escaldats com proposes, segur que també queda ben bo i més net :-))
ResponSuprimeixDolça,
ResponSuprimeixCom menjar calçots sense necessitat de pitet, hahaha.
Em sembla un òptim recurs.
Una abraçada.
Excel·lent manera d'utilitzar els calçots! M'ha encantat i em sembla molt original!
ResponSuprimeixun petó :)
DolÇa, un pastís de mascletá total .......paco
ResponSuprimeixqué bueno está esto, tengo que hacerlo sin remedio¡¡¡
ResponSuprimeixJo l'altre dia vaig fer crema amb els excendents de calçots cuits... però encara en tinc un manat cru i crec que ja sé que en faré, aquest pastís fa molt i molt bona cara!
ResponSuprimeixPetons
Sandra
Una bona idea per acabar amb els calçots que sobrant, si en queden esta clar
ResponSuprimeixPetons
Això si que és una bona manera de reciclar els calçots! Molt, molt bona idea! Petons
ResponSuprimeixUna recepta excel·lent per aprofitar els calçots d'una calçotada. Llàstima que en la que vam fer fa unes setmanes no va sobrar ni un calçot!
ResponSuprimeixPetons!
La Taula d'en Bernat
Fantàstic!! Quant de temps sense passar per aquí. M'he fet seguidora i així no em perdré res del que facis.
ResponSuprimeixM'agrada molt aquest cake, els salats sorprenen tant.
PEtons!!!
a peu coix, idea d'aprofitament.
ResponSuprimeixLídia, amb pèsols o amb broquil també queda ben bo.
Visc a la Cuina, si que ho és de bo, i molt.
mercè, sucant amb la salsa de la calçotada estava per xupar-se els dits, tal i com tu dius.
Acabat de fer, no sempre ha de voler dir embrutar-se el fet de menjar calçots, no et sembla?
gemma, ja saps que a la meva cuina no es llença mai res.
Albota, és molt, molt suau, el gust del calçot, en ser escalivat o escaldat no domina gens.
Anirac, aprofitament, aprofitament!
Lily, dons és una manera de menjar-ne a casa sense embrutar gens.
Empar, gràcies.
Alfons, les mandonguilles amb la barreja de la pilota del S.Santamaria un èxit i aquest pastís d'aprofitament ben bo, la veritat, però salsa xató noooooo!! que jo sóc del Baix Camp, salsa de romesco, jejej!! A mi també em passa que de tant en tant me n'oblido d'algun bloc i després tinc una feinada a posar-me al dia, però tot fos com això, no et sembla?
Cristina, un gusatet molt fi i molt suau i , molt important, no domina gens el gust del calçot.
Josep, no serà per tant!
Manel, ja vaig veure que estaves "ytraumatitzat" per la teva primera calçotada! Així en podràs menjar amb forquilla i ganivet! Mira que ens has sortit fi, eh?
Els fogons del pare, efectivament, una calçotada sense pitet, jejej
PTNTS
Dolça
Quina bona idea a mi m'agrada molt aquests pastisos de verdures, ahir nosaltres varem fer una truita de calçots i aquest punt de dolçor esta bonísim. Petons
ResponSuprimeixA les de Sud.... imagino que ja us haureu acabat la cullita del 2013.. i finalitzarà aquesta orgia de calçots amunt i avall...jejeje La veritat es uqe fer un pastís, i fora bromes, em sembla una molt bona idea.
ResponSuprimeixI si, amb salsa romesco..jeje
Uauuu una recepta d'aprofitament súper original!! aquest flam s'ha de provar!
ResponSuprimeixNo soc massa amant dels calçots, em senten fatal, però t'haig de dir que aquest flam té una pinta boníssima. gràcies guapa per participar. Petonets
ResponSuprimeixUi, amb mi costaria molt de que en quedés algun, m'encanten!!!
ResponSuprimeixI com que en sóc molt fan aquest flam també m'agradaria.;)
Moltíssimes gràcies per participar.
Mira que sóc de Valls i estic acostumada a reciclar calçots cuits, però mai n'havia vist un pastís. A la pròxima calçotada ho provare!
ResponSuprimeixPtons
Anna