11.4.10

pastís d'aniversari de xocolata (35)




Aquesta setmana a casa hem fet festa grossa, la meva filla ha fet 15 anys, i què millor que celebrar-ho amb un magnífic chocolate birhday cake. És una recepta de la web BBCgoodfood, lloc on podreu trobar receptes de cuina anglesa que trenquen amb el típic tòpic de que a Anglaterra no s'hi menja gens bé. Els dolços que hi ha són, gairebé tots, espectaculars.


Necessitem per al cake:

-140g de mantega ( en pomada)
-175g de sucre
-2ous
-225g farina integral
-50g de cacau en pols
-250g de iogurt natural
-1 sobre de llevat

A la recepta original la farina integral és de la que porta el llevat incorporat i després s'hi afegeix bicarbonat. Jo he posat la farina sense llevat i enlloc de bicarbonat he fet servir un sobre de llevat.

Posar el forn a preescalfar a 180º.
Batre, molt ben batuda la mantega amb el sucre, fins que quedi una massa esponjosa on no es notin gens els granets de sucre. Afegir-hi els ous, d'un a un sense deixar de batre en cap moment.
Afegir-hi el iogurt.
Barrejar la farina, el llevat i el cacau i afegirho a la barreja ben a poc a poc.

Preparar un motlle amb mantega i farina perque no s'enganxi, abocar-hi la barreja i posar-ho uns 20-25 minuts al forn.

Treure'l del forn, una vegada s'hagi comprovat amb un escuradents que es cuit. Deixar-lo reposar dins del motlle uns 5 minuts. Desemmotllar-lo i deixar-lo refredar damunt una reixeta.

Per a la cobertura necessitem:
-150g de sucre en pols (a la tecepta original hi posa 300 però m'ha semblat massa)
-2 cullerades de cacau en pols
-1 cullerada de mantega (en pomada)
-3-4 cullerades d'aigua bullida bullint.

Tamisar el sucre i el cacau en un recipient i posar-hi la mentega i dues cullerades d'aigua bullint. Anar remenant fins que agafi una consistència sua i untable (si es fes massa rígida anar-hi afegint aigua bullint, gota a gota, fins aconseguir la consistència desitjada)

Posar la cobertura damunt el cake i deixar-ho refredar una mica. Tallar-lo a trossos i posar una mica de guarniment de diferents tipus de xocolata damunt de cada trosset.

A nosaltres ens ha agradat moltíssim, espero que a vosaltres també!

39 comentaris:

  1. Doncs moltes felicitats a la teva filla....quin pastis mes bo!!!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Dolça, en primer lugar felicidades a tu hija por esos 15 años que acaba de cumplir. Mis mejores deseos para ella.
    Felicidades también para ti por este estupendo bizcocho que, además de estar exquisito, habrás hecho con todo el amor de madre, creo que así las cosas salen mucho mejor.
    Felicidades a la madre y a la hija.
    Saludos

    ResponElimina
  3. Felicidades!! a la cumpleañera.
    Que siga multiplicando esos años y disfrutando de esos estupendos pasteles que tú le preparas.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. Felicitats, per la teva filla i per tu, el meu fill gran els fara al mes d'agost, com passa el temps!!!.
    Ptns

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats!
    Els pastissos son de les millors coses de la cuina anglesa, no hi ha cap dubte. A tu t'ha quedat fantàstic.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Vaya chocolatada, este tiene que estar de muerte, besos, pepa.

    ResponElimina
  7. Que buena pinta. Se ve tan esponjosito, dan ganas de hincarle el diente.
    Felicidades a la cumpleañera.
    Biquiños

    ResponElimina
  8. Per molts !!!!

    ...i com diu la gent gran del meu poble: "i que nosaltres ho puguem veure"
    un petonàs

    ResponElimina
  9. Felicitats per la teva filla... no hi ha res com celebrar-ho amb un pastís tant bó com aquest!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Delicioso pastel, muchas felicidades para tu hija. La mia también cumplio años ayer. No conocia tu blog pero desde hoy lo seguire,
    Un beso

    ResponElimina
  11. Felicidades a tu hija, que bonitos son los 15 años!
    Y el pastel tiene una pinta estupenda, felicidades!

    ResponElimina
  12. Per molts anys! 15 anys és una edat molt bonica i especial... Torbo que l'heu celebrat ambun pastís fantàstic, amb xocolata a tope!!! Segur que la teva filla haurà quedat molt contenta :)

    ResponElimina
  13. Glòria, moltes felicitats a la teva filla i a tu per fer-li aquesta delícia!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. dolça, feliçitats per el maravellós pastís y el aniverçari de la tégua filla........salutaçións paco

    ResponElimina
  15. a casa, un pastís de xocolata com aquest és també el reclamat per celebrar els aniversaris
    Felicitats dobles, per a la mare i la filla
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Felicitats a la "petita" de casa!
    i a la cuinera, que això té una bona pinta....

    ResponElimina
  17. Portem una batalla de pastissos que potser sí que al final hauré de posar un comptador de pans de pessic al meu bloc també XDDD

    Aquest té, efectivament, la pinta de pastís anglès: humit, espès i deliciós :-O

    ResponElimina
  18. La boca la tengo echa agua... pero que tarta madre mía! que ricoo

    Felicidades a la peque!

    Besos

    ResponElimina
  19. Quines tartes!!!! Dolça, t'he vist comentant al meu blog, gràcies pels consells amb la masa dels canelons. Em quedo xafardejant la teva cuina.
    Petons!

    ResponElimina
  20. Uff! Em resisteixo a mirar les fotografies que exposes.
    Estic a règim i em resulta dificilissim no enlluernar-me amb aquestes coses.
    Te una pinta deliciosa. Tan de bo, fos tan bo per mi com l'especte que té.
    però creume que sé que està deliciosa. Es com si ja l'estigués provant.
    Una abraçada. I felicitats a l'adolescent que tens a casa, no pot estar més contenta. (Quina edad aquesta...)

    ResponElimina
  21. Felicidades a la cumpleañera y a ti por regalarle esa tarta.

    Besos a ambas

    ResponElimina
  22. Muchisimas felicidades para tu hija!!Seguro que disfruto con tu estupendo pastel.
    Besets.

    ResponElimina
  23. Buf! Els pastissos anglesos són brutals! Jo em vair portar un llibre d'allà, però la veritat és que amb Internet se'n poden a trobar a munts. Només a la de la BBC...

    Veig que compartim gustos anglesos i xocolataires!!!! ;-)

    Besets i felicitats per la teva filla!

    ResponElimina
  24. Dolça, hola guapa!
    Felicitats a la teva filla! Per molts anys! El pastís de xoco em fa la boca aigua :)
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  25. Se'm fa la boca aigua de veure el pastís.

    Moltes felicitats a la filla i a la mare.

    ResponElimina
  26. Un bon pastís per una edat molt maca, feliíta a la teva nena, de xocolata!!!! La foto ho diu tot.
    patonets

    ResponElimina
  27. Sònia, moltes gràcies de part seva.

    Juan, amor de madre y una amenaza enorme que planeaba sobre mi cabeza: como no me hagas un pastel de chocolate, para el día que vengan mis amigas, verás!! jejej.

    Empar, si para hacer pasteles en mi casa no se necesitan cumpleaños!!

    Neus, i com ho portes això de l'adolescència? Uf!!! però és una edat bonica, jejej!

    Josep, realment els cakes anglesos són una passada!

    Pepa, de muerte!

    Caldebarcos, es un pastel importante, esponjoso pero no ligero.

    Dolorss, a casa meva també es diu això de ... i que nosaltres ho poguem veure! jejej és que de Balaguer a Reus no hi ha tanta distància.

    Maria, realment el pastís estava bo, boníssim.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Mari, ahora me paso por tu blog a ver el pastel que le hiciste a tu hija.

    Daniela, 15 años, quien los pillara, verdad?

    Gemma, a casa quan celebrem alguna cosa ha de ser amb xocolata, mooooolta xocolata. Estem enganxats a la xocolata.

    Mil gràcies Mercè.

    Paco, gràcies per les felicitacions.

    Alfons, i qui no vol celebrar els aniversaris amb una bona dosi de xocolata? Els i les adolescents segur que no!

    La padrina, ben tornada!!! A veure si ens veiem més sovint, tant per dins el món blocaire com fora!!!

    Surfzone: no ens ho posem com a repte perquè potser molt perillós... per a la balança, jejej

    Cuinera, la "peque" queda felicitada!

    locasita, benvinguda, passeja tot el que vulguis.

    Montse, és dificilíssim estar en aquest món dels blocs de cuina i fer règim, veritat?

    Gracias, futuro bloguero, de parte de la hija y de la madre.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  29. mesilda, le encantó a ella, a sus amigas, a su padre, a su madre... a todo el mundo, es que està riquísimo!

    Massitet, és que els cakes anglesos són molt bons i si afegeixes la xocolata... no cal dir res més, no et sembla?

    Marina, mil i una gràcies pel teu comentari.

    Xavier, doncs si el fas ja em diràs que tal, és millor menjat que vist!!

    M:José, la condició era: mama, pastís de xocolata!!!


    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  30. Moltes felicitats a la noia i a la mare!,un pastís segur al seu gust oi?...i al gust de tots els qui se'l van cruspir!!a reveure,mercè-DC

    ResponElimina
  31. Moltes felicitats!! Segur que amb aquest pastís de xocolate la teua filla es va fer molt contenta. Boníssim!!!

    ResponElimina
  32. Moltes felicitats per la teva filla, la recepta del pastis sembla molt bona ho provarem
    Molts petons

    ResponElimina
  33. Sí, podem deixar la balança en crisi absoluta XDDD

    ResponElimina
  34. Moltes felicitats per aquests 15 anys!!!!!!!
    T'ha quedat un pastís genial, tota una bomba de xocolata.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  35. Quin super pastís!! Quina pinta!! Ohhhh!!

    Felicitats per els 15 i per el pastís.

    ResponElimina
  36. Hola Dolça, felicidades para tu hija y felicidades para ti por ese pedazo de pastel, y gracias tambien por el consejo sobre el mido, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  37. aquest pastís és espectacular!
    jo tinc entés que a Anglaterra el menjar no és massa bo, però que la reposteria és espectacular.
    pt!

    ResponElimina
  38. Felicitats a la teva filla!!! encara que tard!!!

    Té un aspecte fabulós!! gràcies per la recepta!! li he donat un cop d'ull a l'e´llaç i m'ha encantat BBCgood Food!! gràcies!!

    Petonassos

    Miel

    ResponElimina
  39. Así que también tienes alguna Tauro o Aries por ahí ehhhh? El mes de Abril es fantástico para cumplir años y cómo divierte hacer dulces, el tuyo de chocolate me encanta. Abraza a tu hija de mi parte, está en una edad preciosa que hay que cuidar mucho.
    Felicidades a ti también por tu blog que acabo de conocer gracias a tu felicitación.
    Un abrazo.
    Ana

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.