22.10.09

PATATES FARCIDES

A vegades trobes les receptes en els llocs més inesperats, receptes que fan que t'inspiris i i facis un plat que no havies fet mai i perquè no, amb èxit!
Aquest ha estat el cas. D'una recepta, trobada en un calendari, d'uns ous farcits d'espinacs, adaptada a la meva manera han acabat sortint aquestes patates, la veritat molt bones!
Necessitem:
  • Patates de mida mitjana per bullir-les amb pell (he fet servir patates de Prades)
  • 1 ceba mitjana
  • 250g d'espinacs congelats
  • 100cc de llet
  • Una cullerada grossa de formatge d'untar (tipus Philadelphia)
  • Formatge ratllat
  • Oli i sal.

Bullim les patates i les deixem refredar. Les pelem i les buidem , amb cura que no es trenquin. Aguardem la patata que treiem ja que la necessitarem més endavant.

En una paella sofregim la ceba tallada ben petita i quan comença a ser rossa hi afegim els espinacs. Ho remenem una mica , hi posem la patata que tenim reservada i la llet i ho seguim remenant perquè la patata es desfaci una mica. Es rectifica de sal. Hi posem la cullerada de formatge i ho anem remenant fins que quedi una massa idònia per farcir les patates. Això ho farem amb una cullereta de cafè. Posarem una miqueta de formatge ratllat pel damunt i ho gratinarem.

Bon profit!

25 comentaris:

  1. Las patatas me gustan de todas las maneras, y rellenas todavía más, éstas tienen que estar muy ricas.
    Saludos

    ResponElimina
  2. la pinta és espectacular!!!
    sóc fan d'aquestes receptes senzilles i alhora delicioses!
    Eva

    ResponElimina
  3. Quina cosa més bona, només les fotos ja conviden!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  4. Molt bones!!!bon cap de setmana i petons

    ResponElimina
  5. Nunca he rellenado las patatas con espinacas, pero me parece una idea estupenda, lo probaré.

    Un beso

    ResponElimina
  6. mmmm...això fa una pinta boníssima !!!

    ResponElimina
  7. Caram! Quina pinta més rebona...
    Com ho has fet perquè el formatge et quedi tan torradet?
    Boníssim!!!!

    ResponElimina
  8. Hola Dolça, feïa temps que no venia al teu bloc.
    Tot molt suculent!!!

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  9. Caram, per la foto del tall es veuen meloses i gustoses.. amb el toc cruixent del gratinat han de ser boníssimes!

    ResponElimina
  10. La adaptacion que has hecho me parece un acierto,me encanta la receta.... seguro que es muy sabrosa.
    Besets.

    ResponElimina
  11. Dolça; Encara que els ous, a mi també m'hi estant bé, no l'hi faig cap revés a les patates i farcides d'aquesta forma, no estàn gens malament tampoc, i després gratinades... Que vaigi de gust Dolça¡¡. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  12. Dolça, hola!
    Quina pinta fan aquestes patates...Mmmm! Fa temps que tinc ganes de provar a fer patates farcides, m'apunto la teva recepta i buscaré una estona per preparar-les! Gràcies!
    Petonets i bon cap de setmana ;)
    Marina

    ResponElimina
  13. Uy que rico! Me gustan mucho mucho las patatas. Solo con un poco de aceite y pimentón me conformo, pero claro, esta receta me gusta mucho más!
    Besetes!

    ResponElimina
  14. Dolça, ets la pera!!! Ets el meu ídol culinari... Has pensat que podries obrir un Bulli reusenc i deixar de barallar-te amb M.... i companyies?
    Se'm fa la boca aigua quan rebo les teves suggerències!!
    Un petó
    Núria G.A

    ResponElimina
  15. Doncs t'animo a que trobis receptes com aquestes perquè les comparteixis amb nosaltres ja que boníssimes. Salut!!!!

    ResponElimina
  16. dons ho haurem de probar peruqe he de fer mil i una coses perque el meu hereu mengi verdura, i barrejada amb ingredients que li agraden, com les patates, no protesta

    gràcies

    ResponElimina
  17. Dolça, unas patatas para descubrirse. Dices muy bien, en muchas ocasiones y sin buscarlo se encuentran cosas que luego llevan a este plato tan delicioso, pero a mi no me ocurre, yo no tengo tu imaginación, eso queda fuera de dudas jj.
    Saludos

    ResponElimina
  18. Dolça. Te ha quedado un plato de categoria.
    Con ingredientes tan simples y lo que se logra con ellos. Eso es lo bueno de la cocina.
    Un beso

    ResponElimina
  19. Quina recepta tan lluïda! Petons!

    I una altra cosa:

    Tanto La Olla Suiza como nosotros queremos agradecer vuestra entrega, participación y buena acogida, así que era imprescindible agilizar el esperado resumen, y aquí lo tenéis:

    Resumen HEMC 37: Aperitivos
    Resumen en La Quinta de Luculus

    Gracias de nuevo!

    ResponElimina
  20. Si has utilitzar patates de Prades segur que surt un plat de qualitat!!!!
    Prepararé el teu farcit, ha d'estar bonissim.
    Petons

    ResponElimina
  21. Les patates farcides son una de les nostres perdicions, tan bones, tan complertes, tan nostrades. Les teves son elegantíssimes i suculentes. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  22. Me encanten les patates farcides, mira ara fa dies que no en faig :)

    ResponElimina
  23. A tots i totes,
    Gràcies pels vostres comentaris.
    Ja veieu que l'inspiració es pot trobar fins i tot en un calendari!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  24. Anna, el secret del formatge tan torradet és que se'm van oblidar les patates al forn i una mica més i es cremen!! jejej
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.