3.10.09

Musclos de roca amb romesco d'avellana

Us vaig prometre que aquest curs us posaria una recepta cada mes d'un producte tan típic de casa meva com són les "vellanes" de Reus. Avui n'he triat una de vermut de diumenge i molt facileta de fer, a veure si us animeu.

Necessitem:
- Uns quants musclos de roca ( això de tenir Cambrils tan a la vora va molt bé a l'hora de fer peix)
- Una culleradeta de carn de pebrot de fer romesco ( Escaldem un parell de pebrots de fer romesco i els deixem refredar una mica, quan són tebis en separem la carn de la pell, la podem guardar en un pot a la nevera durant una setmana si hi posem per damunt una miqueta d'oli).
- 2 grans d'all escalivats
- 1 gra d'all cru (jo n'hi poso mig ja que no m'agrada que domini el gust de l'all)
- Un tomàquet petit escalivat
- 100cc d'un bon oli d'oliva.
- una cullerada de vinagre (no pot ser balsàmic).
- una miqueta de sal.

Obrim els musclos en una cassola amb aigua i sal. Els deixem refredar.
Mentrestant posem la resta d'ingredients en un pot i ho triturem amb la batedora.

Treiem el fregall dels musclos.
Posem una culleradeta damunt de cada musclo i ja estan a punt.

Amb un gotet de vermut és un perfecte aperitiu de terrasseta pel diumenge, no us sembla!

33 comentaris:

  1. Hola Dolça, muy bien romesco con avellanas de nuestra casa y musclos de Cambrils. Visca el Baix Camp, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  2. ¡Quin luxe d'aperitiu! una maravella de plat. Petons

    ResponElimina
  3. Dolça; Bona proposta i ben facileta de fer... i amb productes de la "casa"¡¡ -Baix Camp-.Un bon aperitiu/primer plat. Suposo que es pot banyar amb un bon vi del Priorat, no?. Que vaigi de gust Dolça¡¡. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  4. Excel·lent manera de començar una vetllada gastronómica. Et felicitem per aquests musclos tan i tan saborosos. Un petó ben fort.

    ResponElimina
  5. Dolça,
    Es la primera vez que me paso por tu blog y esta receta me ha encantado! Soy fan total del romesco, aunque no haya probado el de avellana y me encanta como lo has utilizado. Yo solo lo tomaba con verduritas asadas...

    ResponElimina
  6. Aquests musclos sembla que surtin de la pantalla i sobretot, sembla que poguem sucar pa al romesco de "vellanes". Ja espero la propera recepta!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  7. Ummmm!!S´em fa la boca aigua !!!Tenen molt bona pinta!!

    ResponElimina
  8. Ummmm!!S´em fa la boca aigua !!!Tenen molt bona pinta!!

    ResponElimina
  9. Qué apetitoso! Nunca he hecho la salsa romesco y le tengo mucas ganas, así que me la apunto.
    Un beso.

    ResponElimina
  10. Quin súper aperitiu! No el coneixia el romesco d'avellanes, deu ser molt bo i més si són de Reus ;-)!
    Quina sort poder accedir a un bon marisc!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  11. que mejillones mas ricos dolca, y las fotos.....son de primera wapa.
    Bexinos.

    ResponElimina
  12. Hola Dolça,
    Quin aperitiu més bo.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  13. Quina pinta!!! I de tot de casa!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  14. Que bons!!I el romesco amb les nostre avellanes, que bo devia sortir!!

    Molts petons preciosa i bon diumenge.

    Vanesuky.

    ResponElimina
  15. Visca les avellanes de Reus, són les millors!
    El meu pare és de Montblanc i al romesco sempre hi posa avellanes de la terra ;)

    ResponElimina
  16. Ohh! quina recepta més bona, se'm fa la boca aigua...
    ptns.

    ResponElimina
  17. Que lujo de plato¡se me hace la boca agua¡ y si los ve mi marido no te deja ni uno,son su debilidad.
    Besets.

    ResponElimina
  18. Hola, Dolça! nunca he hecho la salsa romesco. A ver si me animo. Te han quedado genial esos mejillones! Un besito.

    ResponElimina
  19. Me encanta tu blog, es de categoría, si señor. Me quedo. Tienes un muy buen traductor,yo no consigo uno así en gallego.
    Muchas gracias por pasarte por mi blog y sobre todo por quedarte.NO conocía el tuyo y me lo estaba perdiendo.
    Saludos galegos

    ResponElimina
  20. Hola Dolça ¿Qué tal el verano? espero que muy bien.
    Estos mejillones deben estar como para no dejar ni uno. Sencillamente deliciosos. Esa salsa tiene que estar deliciosa pero ¿cuantas avellanas se ponen?
    Saludos

    ResponElimina
  21. Dolça! a casa tant el romesco com la salsa de calçot ens agrada més amb ametlles que amb avellanes. Per la simple raó que l'avellana trobem que fa més oli que l'ametlla.

    Tot són gustos però els musclos nosaltres ens els mengem com sigui encara que no portin res també van cap dintre!! jejeje

    Records

    ResponElimina
  22. Dolça, quina recepta de luxe!! I que bons han de ser amb el romesco d'avellanes!
    Per cert, ho podries aprofitar per participar al HEMC d'aquest mes que va d'aperitius! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  23. Dolça m' encanten els musclos de roca i amb romesco d' avellanes han d' estar de vici!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  24. Digueu que sí, les avellanes de Reus les millor! Aquesta recepta que bona, i si s'acompanya amb un vermutet de Reus... hummmmmmm!
    Molts besets!

    ResponElimina
  25. M'agraden molt els musclos i el romesco els ha de donar un toc molt bo!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  26. Com les " vellanes " de casa nena no n´hi ha al món sencer , el romesco té una pinta espectacular i els musclets havíen d´estar de vici.
    Bon vermut i abraçades

    mai

    ResponElimina
  27. Dolça, no he comido la salsa romanesco pero luce estupenda, una excelente idea, ademas creo que las avellanas deben darle un toque particular.
    Un beso.

    ResponElimina
  28. Me encanta la salsa romesco, los mejillones no tanto, aunque con esta salsita igual....seguro que están buenísimos!!


    Petonets!!

    ResponElimina
  29. juan el catalan, ja ho veuras, jo sempre que puc faig pàtria.

    Elvira, és molt bo i super senzillet de fer.

    Josepb -menja de bacallà-, nosaltres amb un vermutet IZAGUIRRE!!! ja que fem pàtria la fem del tot, no et sembla? Però un priorat també li aniria bé ja que amb el romesco són força amics!

    Vermells, gràcies per les felicitacions!

    marilu perez , bienvenida y espero ir viendote a partir de ahora. Aquí el romesco lo utilizamos de muchas maneras, es tan sabroso que es una lástima sólo comerlo con verduras, no te parece?

    Glòria, si que em va quiedar bé la foto i jo em pensava que quedaria de qualsevol manera ja que els musclos eren petites i no teniem massa aparença, però de bons si que n'estaven. La propera recepta de "vellanes" la primera de novembre!

    Peixos, tu que tens els ingredients molt a l'abast ja em diras que et sembla!!!!

    LOlah, ánimo, vale la pena és muy facilita, y si haces más cantidad de la que necessitas la puedes guardar en la nevara y encima de las verduras a la planxa, o para aliñar una ensalada....

    Cuinetes, és que una és molt fan de les "vellanes" i m'he adaptat la recepta del romesco de manera que ara, si no és de "vellanes" el trobo "diferent", jejje

    fely, muchísimas gracias

    Pepin , per això us l'he oposat!

    Marta, ja saps jo sempre fent país i propaganda dels orígens!

    Vanesuky, va ser un bon diumenge amb aquest vermutet, t'ho asseguro!

    Gemma, així m'agrada que a casa teva també feu país, ara bé amb ametlles també és molt bo, i també són de la terra!!

    Annafs, doncs si t'agrada és facilíssima de fer, endavant!

    mesilda, un detallet pel teu home, quan trobis uns musclos fgresquets... els prepares amb romesco i després... festa grossa, jejej

    Angie,és una salsa muy típica de catalunya, pero como los ingredientes son universales se puede hacer en cualquier sitio, a ver si te animas!

    Caldebarcos, un beso catalán para una galega, nos iremos viendo!

    Juan, depende de lo espeso que te guste el romesco, para que tenga una consistencia como el mio entre 20 i 25 "vellanes". Si usas avellanas que no sean DOP Reus, que son un poco más grandes pon un poquitom menos.

    La vella Carmanyola, jo tampoc li faig cap lleig al romesco amb ametlla, però el trobem més dolç i pastós.Si hi poso ametlla hi barrejo unes quantes "vellanes". Però en el tema del greix no sé si hi ha tanta diferència entre ametlles i avellanes, però per això no ens barallarem, un dia de cada manera i llestos!!

    mercè, gràcies no hi havia pensat però així ho faré!

    beth, és que els musclos de roca sols ja< són boníssims, doncs amb una salseta com aquesta s'acaben d'arrodonir!

    Bajoqueta, fins i tot és bona damunt una amanida de bajoques, jejej!

    La quintra del Luculus, això mateix amb un bon vermut de Reus!!! així ho vam fer,es clar!

    illetapitita, prova'ls i m'ho dius.


    Mai, ja saps si no promocionem nosaltres...

    KAKO, salsa romesco, no romanesco, pruébala y me cuentas que te parece, es una salsa típica de la cvocina catalana y mi versión está adaptada al Baix Camp, comarca donde tenemos las avellanas con DOP.

    Mandragaoara, mi hija no soporta los mejillones, pero con esta salsa los debora, por qué será?

    MJosé, bona-bona-bona!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  30. Hola Dolça, gràcies per la teva visita al meu blog, mirant el teu per sobre he vist aquesta recepte dels musclos que la faré quan arribi per Setmana Santa a l'Ampolla, que hi ha un viver, on els pots comprar i sempre surten boníssims.
    Salutacions
    Neus

    ResponElimina
  31. Hola Dolça, aquests díes hem probat els teus muclos amb romesco, están per llepar-se ls dits i amb el teu permís aquesta setmana la penjaré al meu blog fent referencia al teu blog.
    Petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.