9.1.09

Foie sobre poma, tot caramel·litzat

Hola a tots i tot@s, ja torno a ser aquí després d'aquest parèntesis de vacances que m'he agafat. Aquest Nadal he aconseguit cuinar poc, i com s'aconsegueix això en aquestes dates? Doncs anant a passar les vacances fora, he fet una petita escapada cap a terres andaluses, on hem vist moltes coses, hem caminat molt, hem passat fred, ens ho hem passat mot bé i hem menjat molt bé.
Que hagi cuinat poc no vol dir que no tingui alguna coseta per compartir, què us sembla aquest aperitiu?
S'agafa la peça de foie i es posa a congelar, així els talls es poden fer ben fets, sense que es trenquin. Una vegada gairebé congelada, però no del tot, tallem taquets allargats i més o menys d'un cm de gruix. També haurem tallat una poma golden a làmines quadrades.
Posem una mica de sucre per damunt de la poma i del foie i ho cremem amb el cremador de la crema catalana (si teniu bufador encara va millor). Abans de que es refredi posem un tall de foie damunt de cada tallet de poma, així queda tot d'una peça.

17 comentaris:

  1. mmmmm foie!!! es tant bo!! i sempre queda bé. Fa tanta festa.

    Mas donat una bona idea, gràcies. He vist que som veïnes que et de Reus, nosaltres som de la masó i vila-rodona.

    Ens veiem per aqui!!!

    ResponElimina
  2. Hola Dolça, m'apunto la recepta per no tindre que cuinar els Nadals... en quan al foie, molt original i el que es millor, molt senzill de fer... Fins aviat...

    ResponElimina
  3. Je je je... jo també he estat fora de vacances! Van bé per fer un parèntesi a mig curs, oi?
    Bona recepta per començar l'any, sempre va bé tenir receptes com aquestes guardades per dies especials...

    ResponElimina
  4. Ohhh Dolça!!
    Quina cosa més bona!
    Té una cara espectacular, m'ho anoto.
    Un petonet i bon Any!

    ResponElimina
  5. Dolça, a mi em sembla una passad d' aperitiu o entrant!!

    Bon any
    Núria

    ResponElimina
  6. Desde luego la vista no puede ser mejor,habra que probarlo.
    Un beso.

    ResponElimina
  7. Guauuuuu, comences forteta aquest any. Molt bona aquesta aposta. M'agrada molt el foei, i amb poma déu ser espectacular.
    Salut!!!

    ResponElimina
  8. De ben segur que estarà genial, la provarem.
    Un petó

    ResponElimina
  9. Muy buena pinta este pintxo!!!
    Felicitats i bon any

    Saludos
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  10. Vella carmanyola, tens raó el foei fa festa però també alegra aquella amanida que hem fet a correcuita i li dona una miqueta de vidilla. A veure si ens veiem per les rebaixes, per Reus, seré "la del mocador vermell a la butxaca de la jaqueta" jajaja. Alguna vegada haurem de fer una trobada de blocaires de les comarques del Camp per veure'ns les cares.

    Teresa, ha estat l'única manera de no passar-me el dies fent menjars.

    Gemma, va perfecte això de marxar! la única cosa que els pares (que ja són grans) han arrufat una mica el nas.

    Vanesuky, es tan bona i espectacular (això ho dius tu, eh!!!) com senzill de fer.

    Mesilda, pruébalo y ya me contarás.

    Olles, ganxeta, és que com que he fet el dropo tants dies he pensat començar amb una mica de nivell.

    La quinta..., quan el proveu m'ho expliqueu.

    pocohecho, buena pinta y rico-rico.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Dolça que delicia. Te quedó espectacular.
    Un besazo reina

    ResponElimina
  12. Bon any!!!!
    i veig que el començament es força interesant i deliciòs.

    ResponElimina
  13. Espectacular i molt fàcil de preparar!!! m´ha encantat la recepta!!

    ResponElimina
  14. Trobo aquesta delicattessen espectacular, genial!
    Ah! bentornada!

    ResponElimina
  15. Bon any! un aperitiu de primera!!

    ResponElimina
  16. Dolça, ben tornada! I bon any nou! Aquest foie caramelitzat amb la poma ha de ser per llepar-se'n els dits! Quina delícia! I ben senzill de fer! Me l'apunto!

    ResponElimina
  17. aquest any ho hem fet al revés, nosaltres no hem anat enlloc i he cuinat més que mai. però va bé marxar uns quants dies i desconnectar fins i tot de les coses que ens agraden.
    per cert, que aquest canapè està boníssim!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.