Banana bread #InternationalDay
Dia Internacional del BANANA BREAD... sí o sí l'havia de fer, però sense ous ni làctics!
Buscant buscant sempre trobes una pàgina amiga que t'ajuda... avui ha estat velocidadcuchara.com i aquí teniu el resultat de la meva versió.
Necessitem :
- 4 plàtans molt madurs i un per a decorar
- 60g d'oli d'oliva suau
- 80 g de sucre morè
- 20 g de mel
- 150 g de farina de blat
- 50 g de farina d'espelta
- 1 sobret de llevat químic
- 1 cullerada de canyella
- Dues cullerades de xocolata ratllada o fideus de xocolata i una mica més per empolvorar el damunt.
Posem el forn a preescalfar a 180º.
Triturem els plàtans, han de quedar com una crema. Hi anem afegint el sucre, la mel, l'oli i la xocolata sense deixar de remenar.
Hi afegim la farina, el llevat i la canyella, barrejat i tamissat, ho barregem amb cura, que quedi tot ben integrat i sense cap grumoll.
Ho posem al motlle rectangular, tipus plum cake, hi posem al damunt el platan de decoració tallat pel mig i ho empolvorem amb una mica de xocolata ratllada.
El tindrem al forn uns 45 minuts.
Deixem refredar una mica abans de treure'l del motlle, el posem damunt una reixeta i quan estigui fred ja el podem tastar.
És un coc humit, molt gustós, per fer quan tens aquells plàtans que ja no vol ningú... amb el qual m'afegeixo al BananaBreadInternationalDay.
Espero que el trobeu tan bo com el vam trobar nosaltres i que gaudiu de tots els BANANA BREAD que trobareu aquí.
Per fer aquest BANANA BREAD m'he inspirat en aquesta recepta
Preparació : 15 minuts
Cocció : 45 minuts
Temps total: 60 minuts
Los plátanos aunque en este caso sea banana, aportan muy buen sabor a los bizcochos y si están maduritos ni azúcar necesitan 😋
ResponEliminaBesinos
Hola Gloria. Aunque el plátano es una de las frutas que más me gustan, no suelo utilizarlo mucho en bizcochos. Por lo que he leído y visto proporcionan un delicioso sabor, aunque también he leído que ennegrecen el color, pero eso da igual si el resultado final es delicioso, y eso creo que es lo que tiene este bizcocho.
ResponEliminaUna tentación.
Un abrazo.
Gloria, tot una delicia!!!!
ResponEliminaSalut.
Te ha quedado muy bien, Gloria.
ResponEliminaEs una receta que tengo en pendientes.
Nunca lo he comido.
Besos ♥
Vaya delicia
ResponEliminaMe quedo la receta para cuando tenga plátanos de sos que te han quedado maduritos, es sencilla y debe estar rica. Un beso
ResponElimina