Crema de musclos







Quan vull fer una crema o sopa sempre utilitzo el TMX, però mai acabo sent fidel a la recepta... per fer aquesta crema vaig anar a la Crema de mejillones del Cookidoo ...  sense patata, hi vaig posar naps; vaig prescindir de la pastanaga; enlloc de ceba, porro i calçots; la llet evaporada...
Millor que mireu la recepta que vaig fer perquè l'únic que vaig respectar de l'original van ser els musclos.

Necessitem per a 4 racions:
  • 1/2 litre d'aigua per obrir els musclos
  • 1/2 kg de carn de musclos (una vegada els hem obert i netejat)
  • 200 g entre porro i calçots
  • Oli d'oliva, que sigui del bo, el nostre Oleaurum
  • 400 g de naps
  • 1 brick petit de llet evaporada
  • 1/2 litre de caldo de peix


Obrim els musclos amb mig litre d'aigua, llencem les closques, traiem les barbes i els reservem.

NO LLENCEM L'AIGUA.

Tallem petits els calçots i el porro i, en una cassola,  ho sofregim amb un bon raig d'oli fins que estigui transparent.

Hi afegim els naps pelats i tallats a trossos, hi donem un parell de tombs perquè agafin una mica de color i hi incorporem l'aigua d'obrir els musclos (ben colada) i el caldo de peix.

Ho fem bullir  suaument uns 20 minuts.

Hi posem els musclos  (reservem-ne quatre per fer l'acabat del plat) i la llet evaporada i ho fem coure tot junt uns 5 minuts més.

Tastem-ho de sal,  no n'hi hem  posat ja que els musclos ja li han donat el punt salat que ens agrada.

Triturem ben fi.

En una paella amb una mica d'oli picant, si en teniu, escalfeu els musclos reservats tallats petits.

Emplatem: la crema i al damunt els musclos tallats i una mica d'oli picant.

Si no teniu oli picant al moment d'escalfar els musclos hi poseu un bitxo, que traureu abans de posar al plat.


Temps: Una hora i quart

Recepta feta "a partir" d'aquesta : Crema de mejillones del Cookidoo

Comentaris

  1. Hola Gloria!. Ves no se me hubiese ocurrido hacer esta crema con nabos en vez de patata, seguro que le da otro toque y muy bueno.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. No suelo preparar cremas ni sopas muy a menudo y la verdad es que no sé el motivo porque la verdad es que están deliciosas.
    Esta de mejillones que has preparado ya se ve que debe estar como para dejar el recipiente limpio como una patena. Una crema exquisita.
    Que tengas un buen domingo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. Buenas tardes. Como gran aficionada a las cremas de verduras que soy y ahora además no puedo comer patatas ni nata entre otros, esta receta es un regalo. Con mejillones todavía mejor, más completa aún.
    Un beso.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides